پایان ماجرای بورسیهها
به فاصله چند روز از ضربالاجل روحانی برای پیگیری پرونده بورسیهها از سوی وزارت علوم، این وزارتخانه با انتشار گزارشی درباره بورسیههای غیرقانونی در دولت گذشته،۸۴۰ بورسیه غیر قانونی را تایید کرد و خبر از لغو آنها داد. این وزارتخانه همچنین اعلام کرد احتمال لغو بورس ۱۲۴۱ نفر دیگر نیز وجود دارد. به عبارتی اگر این ۱۲۴۱ نفر تا بهمن ماه نتوانند از دانشگاهها اعلام نیاز برای عضویت در هیات علمی دانشگاه را بگیرند باید با هزینه شخصی ادامه تحصیل دهند. لغو بورسیه به این معنی است که آنها باید هزینه تحصیل در دانشگاه را خودشان بپردازند و پولی را هم که تاکنون از محل بورسیه گرفتهاند به دولت پس بدهند.
به فاصله چند روز از ضربالاجل روحانی برای پیگیری پرونده بورسیهها از سوی وزارت علوم، این وزارتخانه با انتشار گزارشی درباره بورسیههای غیرقانونی در دولت گذشته،840 بورسیه غیر قانونی را تایید کرد و خبر از لغو آنها داد. این وزارتخانه همچنین اعلام کرد احتمال لغو بورس ۱۲۴۱ نفر دیگر نیز وجود دارد.به عبارتی اگر این ۱۲۴۱ نفر تا بهمن ماه نتوانند از دانشگاهها اعلام نیاز برای عضویت در هیات علمی دانشگاه را بگیرند باید با هزینه شخصی ادامه تحصیل دهند.لغو بورسیه به این معنی است که آنها باید هزینه تحصیل در دانشگاه را خودشان بپردازند و پولی را هم که تاکنون از محل بورسیه گرفتهاند به دولت پس بدهند. گزارش وزارتعلوم در حالی منتشر شد که رضا فرجیدانا وزیر پیشین علوم سه ماهپیش استیضاح و برکنار شد. یکی از موارد استیضاح وی بورسیههای غیرقانونی در دولت دهم بود که حساسیت فراوانی را به وجود آورده بود. فرجیدانا بررسی این بورسیهها را کلید زده بود، بررسی که در دوران سرپرستی محمدعلی نجفی به نتیجه رسید. البته انتشار این گزارش واکنشهایی را در دفاع یا در مخالفت با آن در پی داشت. برخی از منتقدان اصلی دولت این تخلفات را کوچک شمرده و
خواهان عذرخواهی وزارت علوم شدند. در مقابل رئیس مجلس در سخنانی از وزارت علوم به خاطر ارائه این گزارش تشکر کرد و احمد توکلی نماینده تهران نیز اقدام وزارت علوم را شجاعانه و با رعایت اخلاق توصیف کرد. این در حالی است که نجفی سرپرست وزارت علوم اظهار کرده که در ارتباط با مدیران و مسوولان متخلف پرونده بسته نیست و از 3 مرجع تخلفات را بررسی میکنیم.
ارسال نظر