مجلس و صورت مساله کنکور
میثم هاشمخانی عضو گروه اندیشه اقتصاد مصوبه اخیر مجلس، یعنی حذف کنکور سراسری تا پنج سال آینده، درست تکرار مصوبه پنج سال پیش مجلس است؛ مصوبهای که در سال ۱۳۸۶ مقرر کرده بود که کنکور سراسری ظرف پنج سال حذف شود . . اما «کنکور سراسری»، سالها است که یکی از بزرگترین رخدادهای اجتماعی در کشور به حساب میآید. شاید حتی بتوان «کنکور سراسری» را به مثابه یک «نهاد اجتماعی» بسیار تاثیرگذار در ایران در نظر گرفت؛ نهادی که بر سبک زندگی جوانان و نوجوانان، نوع نگاه آنان به برنامهریزی شغلی، شیوه تصمیمگیریشان در مورد تخصیص زمان برای آموزش مهارتهای مختلف و حتی نوع برنامهریزی نوجوانان برای اوقات فراغت تاثیرگذار است.
میثم هاشمخانی عضو گروه اندیشه اقتصاد مصوبه اخیر مجلس، یعنی حذف کنکور سراسری تا پنج سال آینده، درست تکرار مصوبه پنج سال پیش مجلس است؛ مصوبهای که در سال 1386 مقرر کرده بود که کنکور سراسری ظرف پنج سال حذف شود . .
اما «کنکور سراسری»، سالها است که یکی از بزرگترین رخدادهای اجتماعی در کشور به حساب میآید. شاید حتی بتوان «کنکور سراسری» را به مثابه یک «نهاد اجتماعی» بسیار تاثیرگذار در ایران در نظر گرفت؛ نهادی که بر سبک زندگی جوانان و نوجوانان، نوع نگاه آنان به برنامهریزی شغلی، شیوه تصمیمگیریشان در مورد تخصیص زمان برای آموزش مهارتهای مختلف و حتی نوع برنامهریزی نوجوانان برای اوقات فراغت تاثیرگذار است. از طرف دیگر، کنکور کارشناسی ارشد اخیر (بهمن ۹۱)، ۹۳۰ هزار شرکتکننده داشت؛ یعنی فقط ۱۲ درصد کمتر از جمعیت یک میلیون و ۶۰ هزار نفری شرکتکننده در کنکور سراسری امسال. همچنین انتظار میرود که ظرف دو سال آینده، تعداد شرکتکنندگان کنکور کارشناسی ارشد بر تعداد شرکتکنندگان کنکور سراسری پیشی بگیرد. در چنین اوضاعی، مصوبه کنکوری اخیر مجلس، شاید فقط سادهسازی و سطحینگری به صورت مساله کنکور باشد؛ چرا که حتی در سالهای اخیر که توهم «تحصیلات دانشگاهی، پایهگذار موفقیت در بازار کار» شکسته شده، باز هم در فقدان پتانسیل کسب وجهه اجتماعی از کانالهای متنوع فعالیتهای اقتصادی و نیز اجتماعی، افسانه «تحصیلات دانشگاهی، پایهگذار کسب وجهه
اجتماعی مناسب» است که باعث ایجاد لشگر انبوه متقاضیان تحصیلات دانشگاهی کارشناسی و کارشناسی ارشد شده؛ لشگری که اگر همچنان اینقدر انبوه باشد، احتمالا پنج سال بعد هم مجددا شاهد تکرار سهباره مصوبه مجلس (حذف کنکور سراسری ظرف پنج سال آینده) خواهیم بود . . .
ارسال نظر