نکات باریکتر از مو برای انتخاب آنتیویروس
چه آنتیویروسی مناسب کدام کاربراست؟
این روزها با گسترش ضریب نفوذ کامپیوترهای شخصی همراه نظیر تبلت و لپتاپها، اکثر کاربران اطلاعات خود اعم از اطلاعات شخصی، تجاری و محرمانه را در فایلهای کامپیوتری ذخیره کرده یا با ابزارهای الکترونیکی نظیر هارددیسک یا حافظههای فلش و. . . نگهداری و منتقل میکنند. با توجه به این موضوع و لحاظ کردن بحث ویروسهای اینترنتی، حفظ امنیت اطلاعات برای کاربران این کامپیوترها اهمیت بسیاری دارد. به همین منظور کاربران معمولا به سراغ نرمافزارهای آنتیویروس که در انواع گوناگونی در بازار موجودند میروند. اما انتخاب و خرید یک آنتیویروس مناسب برای برخی از کاربران کالاهای دیجیتالی سخت است و هنگام انتخاب با سوالاتی نظیر چه آنتیویروسی مناسب ما است؟ چرا باید وقتی نسخههای قابل دانلود وجود دارند بابت خرید آنتیویروس هزینه کنیم و.
این روزها با گسترش ضریب نفوذ کامپیوترهای شخصی همراه نظیر تبلت و لپتاپها، اکثر کاربران اطلاعات خود اعم از اطلاعات شخصی، تجاری و محرمانه را در فایلهای کامپیوتری ذخیره کرده یا با ابزارهای الکترونیکی نظیر هارددیسک یا حافظههای فلش و... نگهداری و منتقل میکنند. با توجه به این موضوع و لحاظ کردن بحث ویروسهای اینترنتی، حفظ امنیت اطلاعات برای کاربران این کامپیوترها اهمیت بسیاری دارد.
به همین منظور کاربران معمولا به سراغ نرمافزارهای آنتیویروس که در انواع گوناگونی در بازار موجودند میروند.
اما انتخاب و خرید یک آنتیویروس مناسب برای برخی از کاربران کالاهای دیجیتالی سخت است و هنگام انتخاب با سوالاتی نظیر چه آنتیویروسی مناسب ما است؟ چرا باید وقتی نسخههای قابل دانلود وجود دارند بابت خرید آنتیویروس هزینه کنیم و... مواجه میشوند. با توجه به این موضوع در این بخش ما سعی کردهایم به برخی از این سوالات پاسخ دهیم. پس اگر به این موضوع علاقهمندید این مطلب را بخوانید:
آنتیویروس چیست؟
نرمافزارهای آنتیویروس برای دفاع از سیستمها در برابر تهدیدهای ویروسهای کامپیوتری طراحی و نوشته میشوند. این نرمافزارها ضمن شناسایی ویروسهای مخرب و خطرناک میتوانند این ویروسها را از دستگاه کاربر پاک کرده و سلامت دستگاه را تضمین کنند. البته توانمندیهای ویروسکشها و ویروسیابها به نوع آنتیویروس بستگی دارد.
اما در هر حال متخصصان امنیتی توصیه به استفاده از آنتیویروس میکنند. زیرا آنتیویروس از رایانه کاربر نهتنها در برابر ویروسها بلکه در برابر انواع بدافزارها نیز محافظت میکند.
در واقع آنتیویروس یک برنامه کامپیوتری است که برای مرور فایلها و تشخیص و حذف ویروسها و دیگر بدافزارها از آن استفاده میشود.
چه آنتیویروسی مناسب چه کاربری است؟
در حال حاضر در بازار انواع نرمافزارهای آنتیویروس موجودند که هر کدام برای کاربری متفاوت مناسب است. علاوه براین در بازار شاهد عرضه نمونههای قفل شکسته یا نمونههای قابل دانلود از اینترنت هستیم. اما توصیه ما به شما است که حتما آنتیویروس اورجینال خریداری کرده و اگر دستگاهتان از میان نمونههایی است که یک آنتیویروس دانلودی امنیت آن را تضمین میکند میتوانید از نمونههای قابل دانلود در اینترنت استفاده کنید.
در هر حال توصیه میکنیم به هیچ وجه به سراغ نمونههای قفل شکسته موجود در بازار نروید.
در مورد انواع آنتیویروس هم باید بگوییم که اولین و مهمترین نکته این است که نرمافزارهای امنیتی چند نوع مختلف دارند. ۱- آنتیویروس، تروجان و مالویر، ۲- برنامههای ضدجاسوسی یا anti spyware ، ۳-fire wall یا دیوار آتش ، ۴- نرمافزارهای امنیت اینترنتی (internet security).
شرکتهای تولیدکننده، نرمافزارهای امنیتی خود را به این شکل دستهبندی میکنند. یعنی برای هرکدام از این موارد امنیتی نرمافزاری متفاوت طراحی میکنند.
این نرمافزارها در انواع تک کاربره، چند کاربره و با قیمتهای گوناگون به بازار عرضه شدهاند. همانطور که از نام این نرمافزارها مشخص است نرمافزارهای دسته اول برای کامپیوترهای شخصی و دسته دوم برای کاربردهای نظامی و بسیار پیچیده و مهم کاربرد دارند. کارشناسان توصیه میکنند کاربران در جستو جوهای پرخطر از آنتیویروسهای ضدجاسوسی استفاده کنند. نرمافزارهای دسته سوم نیز بسیار قوی هستند، اما نرمافزارهای دسته چهارم برای کاربرانی که وقت زیادی را صرف گشت و گذار در اینترنت میکنند مناسب است.
به گفته یک کارشناس بازار نرمافزار، در حال حاضر آنتیویروسهای زیادی در بازار موجود است، اما پیشنهاد ما به شما انتخاب آنتیویروسی از بین برندهای تایید شده است که در ایران نمایندگی داشته باشند. چون طبق نظر موسسه ویروسشناسی معتبر VB۱۰۰% تنها ۵ آنتیویروس توانستهاند از آزمایشات سربلند بیرون بیایند که کسپرسکی و مکافی و نود ۳۲ جزء آن دستهاند. براساس اعلام این کارشناس در بین آنتیویروسها نورتون و McAfee بهعلت آمریکایی بودن و مسائل تحریم و همینطور عدم پشتیبانی شرکت اصلی و زیاد بودن نسخههای کرک شده آن توصیه نمیشود.
این کارشناس توصیه کرد آنتیویروس Quick Heal برای کاربرانی که قصد خرید نمونه تحت شبکه را دارند مناسب است، زیرا نسخه سیستم مدیریت تحت شبکه این آنتیویروس بسیار پیشرفته، کامل، با کاربری آسان و یوزرفرندلی است.
اما برای کامپیوترهای شخصی، اگر از اینترنت پرسرعت و دائمی ADSL استفاده میکنید، باید آنتیویروسی خریداری کنید که آپدیتهای سنگین نداشته باشد و در ضمن دائما سرور خود را چک کند. آنتیویروسهای کسپرسکی چنین ویژگی را دارند.
البته سرعت اسکن آنتیویروسهای این برند کم است، اما اگر کاهش سرعت اجرای نرمافزارها و بهویژه بوت سیستم (بالا آمدن ویندوز) برایتان مهم نیست، میتوانید از نود ۳۲ استفاده کنید.
اما اگر از اینترنت معمولی Dial-Up استفاده میکنید و سرعت آپدیت برایتان مهم است، حتما از ویروس یاب کوییک هیل استفاده کنید، زیرا پکیجهای آپدیت این آنتیویروس به چند بخش تقسیم میشود (روزانه، هفتگی و ماهانه) و بستههای روزانه آن کمتر از ۵۰۰ کیلوبایت است (یعنی کمتر از ۵ دقیقه) و هر ۷ بسته روزانه به صورت هفتگی و هر ۳۰ بسته روزانه به بستههای ماهانه تبدیل میشود؛ بنابراین اگر شما هر چند روز آپدیت بگیرید، خیالتان از سرعت آپدیت راحت باشد.
نکاتی برای خرید آنتیویروس مناسب
در حال حاضر نرمافزارهای ضدویروس در برندهای گوناگون و انواع مختلفی در بازار موجودند که تقریبا عملکرد یکسانی دارند و همین تنوع زیاد میتواند موجبات سردرگمی خریداران را هنگام انتخاب فراهم آورد. به همین دلیل اکثرا به توصیههای فروشنده یا با استناد بر تجربه دوستان و آشنایان برای خرید اقدام میکنند. صرفنظر از انتخاب برند مجموعه نکاتی باید هنگام خرید آنتیویروس مورد توجه قرار گیرد که در این بخش ما به بیان برخی از آنها میپردازیم:
۱. قفل شکسته نخرید:
مهمترین فاکتوری که هنگام خرید یک محصول امنیتی باید در نظر بگیرید اصل (اورجینال) بودن محصول و خودداری از خرید محصولات قفل شکسته موجود در بازار است. این موضوع (اورجینال بودن آنتیویروس ) نهتنها باعث میشود تا به درستی از اطلاعات دیجیتال شما حفاظت شود، ،بلکه آنتیویروس با بهروزرسانی در طی زمان شما را در مقابل آلودگی جدید نیز محافظت میکند.
برای تهیه محصولات اورجینال، میتوانید از فروشگاههای معتبر موجود در بازار یا سایتهای معتبر اینترنتی استفاده کنید، البته خرید اینترنتی میتواند شیوه بهتری باشد، چرا که بهراحتی قابل دسترس بوده و با پرداخت الکترونیکی، میتوانید در کوتاهترین زمان کد فعالسازی قانونی را دریافت کنید. ضمن آنکه علاوه بر قیمت پایینتر نسبت به سی دیهای فیزیکی آنتیویروس، بیخود و بیجهت هزینه اضافی برای سی دی و بستهبندی پرداخت نمیکنید.
۲- آنتیویروس را متناسب با نوع کاربری خریداری کنید:
این یک نکته بسیار مهم است که باید مورد توجه قرار گیرد. حتما قبل از خرید آنتیویروس رده کاربری خود را مشخص کنید. امروزه جاسوسی اینترنتی، برای کاربران کامپیوتر به واقعیتی گریزناپذیر تبدیل شده است. حاصل کمی غفلت هنگام گشت زدن در وب، ممکن است شما را با کوکیهای متجاوز و پاپ آپهای تمام نشدنی روبهرو سازد. بسیاری از کاربران برای اینکه از شر این پلیدیهای اینترنت در امان بمانند، به نرم افزارهای ضدجاسوسی (Anti Spyware) پناه میبرند. اما اگر انتخاب برنامههای ضدجاسوسی و ضدتبلیغاتی از روی دقت صورت نگیرد، درمان ممکن است بدتر از خود مرض از آب در بیاید. اگر به دنبال راهی برای مقابله با پاپ آپها هستید، گوگل، یاهو و MSN ابزارهای خوبی برای مسدود کردن این پنجرهها را به طور رایگان عرضه میکنند.
۳. میزان کشف ویروس آنتیویروس را بررسی کنید:
نرخ شناسایی یا میزان کشف ویروس هر آنتیویروس مهمترین ویژگی یک آنتیویروس است.این ویژگی نشان میدهد که در زمان انتشار یک ویروس نرخ شناسایی و محافظت از سیستم به چه میزان است.
۴. به روزرسانی را مد نظر قرار دهید:
هرچه تعداد به روز رسانی یک آنتیویروس بالاتر باشد، نشان میدهد که شرکت عرضهکننده سریعتر به عرضه امضاهای ویروسهای جدید میپردازد و طبیعتا سیستمها با توجه به
به روز رسانیهای بیشتر با احتمال آلودگی کمتری روبهرو هستند.
۵- میزان سنگینی نرمافزار را در نظر بگیرید:
هرکدام از محصولات آنتیویروس، بستهای شامل امکانات مختلف از جمله آنتیویروس، ابزارهای پیشگیری، ضد هک، ضدهرزنامه، کنترل ابزارهای جانبی، رمزنگاری، مدیریت رمز عبور و... ارائه میدهند که براساس مشخصات سختافزاری سیستم میتواند، کندی محسوس یا غیرمحسوسی را در روند کاربری کامپیوتر ایجاد کند که با توجه به مشخصات سختافزاری دستگاه و امکانات مورد نیاز به انتخاب آنتیویروس مبادرت کرد.
۶-به قیمت کالا توجه کنید:
نکته ای که باید به آن توجه بسیار شود، قیمت آنتیویروسهای موجود در بازار است. با توجه به فرهنگسازیهای صورت گرفته در چند سال گذشته از یک سو و افزایش ضریب نفوذ اینگونه از نرمافزارهای امنیتی از سوی دیگر، بسیاری از تولیدکنندگان مطرح جهانی با کاهش قیمتهای خود سعی کردهاند تا بتوانند، زمینه استفاده از یک آنتیویروس مناسب را برای تمام کاربران دنیای دیجیتال فراهم آورند. به همین دلیل این کالا در تنوع قیمتی گوناگونی در بازار موجود است که میتوانید با توجه به نیاز خود و میزان مراجعه خود به فضای پر خطر از یک آنتیویروس مناسب استفاده کنید.
نکات باریکتر از مو
۱- به این نکته توجه کنید که هیچکدام از نرمافزارهای ضدویروس موجود در بازار جادو نمیکنند و باید از نحوه کاربری و همچنین کاربرد آنتیویروس مطلع باشید. یک ضدویروس وقتی برای شما بهترین است که بتواند، نسبت به نرمافزارهای دیگر به صورت کاملتری نیازهای شما را برآورده کند. اطلاعاتی که فروشنده نرمافزار ارائه میکند همیشه خوب است، ولی انتخاب ضدویروس نباید تنها براساس ادعاهای فروشنده باشد.
۲- همه نرمافزارهای ضدویروس بر کارآیی سیستم تاثیر میگذارند. اغلب اوقات اندازهگیری میزان این تاثیر سخت است، ولی به هر حال به عنوان یک معیار مهم در انتخاب ضدویروس مطرح است. پس برای انتخاب یک ضدویروس مناسب ناچارید که چند آزمایش را انجام دهید.مثلا میتوانید زمانی را که برای پویشهای مختلف (تحت شرایط مختلف) توسط یک ضدویروس مصرف میشود، محاسبه کنید و در این مدت، زمان میانگین استفاده از حافظه و cpu را نیز اندازهگیری کنید. یا اینکه زمانی را که برای اسکن on-demand نیاز میباشد، برای محصولات مختلف اندازهگیری کنید.
۳- نرمافزارهای آنتیویروس نیاز به مراقبت دارند. یکی از مراقبهای مهم از آنتیویروس به روز کردن آن است.
پس باید متوجه این مطلب باشید که از چه مکانیزمهایی جهت بروز نگهداشتن ضدویروس استفاده میشود. آیا نسخههای بروز شده بر روی وب سایت فروشندگان قرار دارد؟ و آیا به راحتی قابل دریافت است، یا خیر؟ و آیا شما به راحتی میتوانید از وجود یک ویروس جدید آگاهی یابید یا نه؟
اگر شما دارای ارتباط اینترنتی کم سرعتی باشید دریافت کردن این نرمافزار بسیار خستهکننده است. این نکته نیز مهم است که در هر بار انجام این عمل باید فقط قسمت روزآمد شده نرمافزار دریافت شود.
۴- کنترلتان را روی نرمافزار حفظ کنید. زیرا اگر شما نتوانید روی ضدویروس خود نظارت کامل داشته باشید مانند این است که ضدویروس ندارید. شما باید بتوانید بهطور مرتب (هر زمان که نیاز داشتید) و بدون زحمت زیادی بانک اطلاعاتی خود را کاملتر یا بروز کنید. به راحتی بتوانید از سرورها خود و کلاینتهای خود محافظت کنید و گزارشهای نرمافزار ضدویروس را برای هرکدام از آنها ببینید.
ارسال نظر