در نشست مطبوعاتی مدیرکل فنی و حرفهای خراسان رضوی مطرح شد؛
انتقاد از موازیکاری ۳۰ دستگاه دولتی در زمینه آموزشهای فنی و حرفهای
دنیای اقتصاد، فاطمه رافع- هفته ملی کارآفرینی و آموزشهای فنی و حرفهای (۳۱ تیر تا ۶ مرداد) بهانهای بود تا مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان رضوی در نشستی مطبوعاتی میزبان اهالی رسانه باشد و به بخشی از سؤالات آنها پاسخ دهد و همچنین برخی سوالات را بیپاسخ بگذارد. افشین رحیمی که در بخشی از صحبتهای خود مهارتآموزی به افراد برای ورود به بازار کار را از رسالتهای اداره کل آموزش فنی و حرفهای برشمرده و این اداره کل را آخرین نقطه امید متقاضیان ورود به بازار کار دانسته بود، در پاسخ به یکی از سؤالات خبرنگاران حاضر در این نشست مبنی بر میزان جذب مهارتآموزان این اداره کل در بازار کار، آماری ارائه نکرد و دلیل در دسترس نبودن آمار را نیز انعطاف سیاستهای اداره کل فنی و حرفهای برای ارائه آموزشهای مهارتی به اقشار مختلف در بازههای سنی متفاوت اعلام کرد و گفت: درصد جذب به بازار کار در برخی آموزشها صفر است زیرا برخی از مخاطبان آموزشهای این اداره کل صرفا برای مهارتآموزی به مراکز ما مراجعه میکنند؛ همچنین برخی از آنها به دلایل مختلف از جمله فرار مالیاتی و .
دنیای اقتصاد، فاطمه رافع- هفته ملی کارآفرینی و آموزشهای فنی و حرفهای (۳۱ تیر تا ۶ مرداد) بهانهای بود تا مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان رضوی در نشستی مطبوعاتی میزبان اهالی رسانه باشد و به بخشی از سؤالات آنها پاسخ دهد و همچنین برخی سوالات را بیپاسخ بگذارد. افشین رحیمی که در بخشی از صحبتهای خود مهارتآموزی به افراد برای ورود به بازار کار را از رسالتهای اداره کل آموزش فنی و حرفهای برشمرده و این اداره کل را آخرین نقطه امید متقاضیان ورود به بازار کار دانسته بود، در پاسخ به یکی از سؤالات خبرنگاران حاضر در این نشست مبنی بر میزان جذب مهارتآموزان این اداره کل در بازار کار، آماری ارائه نکرد و دلیل در دسترس نبودن آمار را نیز انعطاف سیاستهای اداره کل فنی و حرفهای برای ارائه آموزشهای مهارتی به اقشار مختلف در بازههای سنی متفاوت اعلام کرد و گفت: درصد جذب به بازار کار در برخی آموزشها صفر است زیرا برخی از مخاطبان آموزشهای این اداره کل صرفا برای مهارتآموزی به مراکز ما مراجعه میکنند؛ همچنین برخی از آنها به دلایل مختلف از جمله فرار مالیاتی و ... اشتغال خود را ثبت نمیکنند یا برخی از آنان در حوزه مشاغل خانگی مشغول به فعالیت میشوند بنابراین آمار دقیقی درخصوص اشتغال مهارتآموزان در دست نیست.
انتقاد از موازیکاریها
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان رضوی در بخش دیگری از سخنان خود به کاهش استقبال از آموزشهای فنی و حرفهای اشاره کرد و دلیل آن را موازیکاری ۳۰ دستگاه دولتی و فعالیت آموزشگاههای غیرمجاز برشمرد و از این امر انتقاد کرد. رحیمی آموزشهای فنی و حرفهای را از نیازهای اولیه برای اشتغال در بازار کار دانست و بر جلوگیری از آموزشهای غیرمؤثر و کمبازده تأکید و این امر را یکی از برنامههای این اداره کل برای سال ۹۵ اعلام کرد و گفت: باید آموزشها منجر به اشتغال شود و براساس تقاضا باشد. وی فراهم کردن زمینه استفاده حداکثری از ظرفیت آموزشگاه آزاد از طریق انعقاد تفاهمنامه با دستگاههای دولتی و غیردولتی را از برنامههای اداره کل فنی و حرفهای برشمرد و افزود: حذف آموزشهای موازی از تعهدات مراکز دولتی، پیگیری برای تعطیلی مراکز غیرمجاز غیردولتی، نظارت مستمر بر بهبود کیفیت آموزشگاههای آزاد و استمرار طرح اعتبارسنجی و ... از دیگر برنامههای این اداره کل است.
اشتغال 10 هزار نفر با طرح استاد- شاگردی
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان رضوی با اشاره به تصویب طرح « استاد- شاگردی» در برنامه اقتصاد مقاومتی استان، گفت: این طرح که پیش از این در سالهال ۹۱- ۹۲ اجرا میشد، امسال بهصورت هدفمندتر اجرا خواهد شد به این صورت که براساس اطلاعات اعلام شده توسط روسای اتحادیه ها مبنی بر ظرفیت اشتغال در هر صنف، آموزشهای مهارتی در رشتههای مختلف ارائه میشود؛ تفاهمنامه ۹ جانبهای در این زمینه با برخی ادارات امضا شده اما به دلیل برخی مشکلات هنوز اجرایی نشده است. رحیمی با اشاره به فعالیت ۵۵ مرکز دولتی و ۹۶۸ آموزشگاه آزاد در خراسان رضوی، خاطرنشان کرد: سال گذشته در بخش دولتی ۹ میلیون و ۲۷۳ هزار و ۹۷۶ نفر ساعت آموزش ارائه شد که ۶۰ هزار و ۹۲۹ نفر را دربرمیگرفت؛ همچنین در این سال ۱۱ میلیون و ۸۸ هزار و ۴۸۵ نفر ساعت آموزش به ۵۵ هزار و ۷۸۶ نفر از مهارتآموزان در مراکز آموزشگاهی استان ارائه شد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان رضوی ادامه داد: در بخش دولتی ۵۴ درصد آموزشها در بخش صنعت، ۲۱ درصد در بخش خدمات، ۱۳ درصد در بخش فرهنگی و هنری و ۱۲ درصد در بخش کشاورزی ارائه میشود؛ این نسبتها در آموزشگاههای آزاد متفاوت است و در این مراکز حوزه خدمات ۸۱ درصد، بخش فرهنگی و هنری۱۲ درصد، حوزه صنعت چهار درصد و بخش کشاورزی سه درصد آموزشها را شامل میشود. وی با اشاره به اینکه ۵. ۵۹ درصد آموزشهای این اداره کل به مردان ارائه میشود، تصریح کرد: مخاطب ۳۵ درصد آموزشها زنان هستند و ۵ .۵ درصد آموزشها نیز بهصورت مشترک ارائه میشود.
ارسال نظر