تاریخچه جمعیت امام علی (ع)
کوچه گردان عاشق
سابقه فعالیت جمعیت امداد دانشجویی - مردمی امام علی (ع) به سالها پیش و در دهه هفتاد خورشیدی بازمیگردد. در آن سالها اعضای آغازگر این حرکت اجتماعی که چند دانشجوی ساده بودند، به پیشنهاد شارمینمیمندینژاد به بیمارستان کودکان سرطانی میرفتند و تلاش میکردند ساعتی دل این کودکان را شاد کنند. این حرکت اجتماعی اندکاندک شکل دیگری به خود گرفت و هسته اولیهای که شکل گرفته بود با نگاه به معضلات گوناگون اجتماعی موجود به این نتیجه رسید که نمیتواند در برابر این رخدادها ساکت بماند؛ بهطوریکه دانشجویان عضو، اعلام کردند که ما میخواهیم چشمان ناظر اجتماع خود باشیم.
سابقه فعالیت جمعیت امداد دانشجویی - مردمی امام علی (ع) به سالها پیش و در دهه هفتاد خورشیدی بازمیگردد. در آن سالها اعضای آغازگر این حرکت اجتماعی که چند دانشجوی ساده بودند، به پیشنهاد شارمینمیمندینژاد به بیمارستان کودکان سرطانی میرفتند و تلاش میکردند ساعتی دل این کودکان را شاد کنند. این حرکت اجتماعی اندکاندک شکل دیگری به خود گرفت و هسته اولیهای که شکل گرفته بود با نگاه به معضلات گوناگون اجتماعی موجود به این نتیجه رسید که نمیتواند در برابر این رخدادها ساکت بماند؛ بهطوریکه دانشجویان عضو، اعلام کردند که ما میخواهیم چشمان ناظر اجتماع خود باشیم. در پی این اندیشه، آنان تفکر حضرت علی (ع) را که فرموده است: «همه ما در برابر اجتماع خود مسوولیم» سرلوحه کار خود قرار دادند و جمع خود را با نام این اسطوره انسان دوستی و دیگر خواهی مزین کردند. جمعیت امام علی (ع) در همان سالها نخستین دفتر رسمی دانشگاهی خود را بهعنوان نخستین سازمان دانشجویی فعال در زمینه کاهش آسیبهای اجتماعی در دانشگاه صنعتی شریف تهران برپا کردند. این جمعیت در سال 1378 پس از ثبت رسمی در وزارت کشور، بهعنوان یک سازمان مردم نهاد مستقل شناخته شد و
سپس فعالیت خود را به دیگر دانشگاههای کشور گسترش داد. اعضای جمعیت در سال 1384 نخستین دفتر رسمی مردمی جمعیت را در جنوب شهر تهران و در محله مولوی افتتاح کردند و نام «خانه ایرانی» را بر آن نهادند تا نمادی باشد از قدمی بزرگ برای آبادانی ایران توسط دانشجویان ایرانی. پس از ده سال فعالیت مستمر اجتماعی، در سال 2010 میلادی، این جمعیت موفق به کسب مقام مشورتی در شورای امور اقتصادی - اجتماعی سازمان ملل متحد (ECOSOC) شد.آیین «کوچهگردان عاشق»، یکی از فعالیتهای این NGO امدادرسانی غذایی و ارائه سایر اقلام ضروری به نیازمندان است که همزمان با فرارسیدن شبهای قدر برگزار میشود. این طرح ازسال 1379 توسط هفت دانشجو و با توزیع 30 کیسه آذوقه در محلات فقیرنشین شهر تهران پایهگذاری شد، در سال 1392 به 4000 کیسه در بیش از بیست استان کشور رسید. در این طرح، در طول ماه مبارک رمضان مایحتاج یک ماه خانوادههای محروم تهیه و در شبهای 19 تا 27 ماه رمضان خانه به خانه توزیع میشود. امسال نیز پانزدهمین آیین «کوچهگردان عاشق» در 31 استان کشور با 5000کیسه برگزار میشود.
ارسال نظر