بازگشت خوشبینی به توافق هستهای
کامران کرمی عضو گروه دیپلماسی در شرایطی گفتوگوهای چهار روزه ایران و آمریکا در شهر ژنو سوئیس با پیوستن اعضای جدید از جمله دوفیزیکدان هستهای (علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و ارنیست مونیز وزیر انرژی آمریکا) روز یکشنبه به پایان رسید که فضای خوشبینی مجددا بر این دور از گفتوگوها سایه افکند. دور بعدی این گفتوگوها قرار است دوشنبه هفته آینده در حاشیه اجلاس حقوق بشر در ژنو و در سطح دوجانبه و چندجانبه برگزار شود. در این ارتباط مذاکرهکننده ارشد هستهای ایران از پیدا شدن راهحل در برخی موارد اختلافی خبر داده و گفته است که الان زمانی است که باید تصمیمات سیاسی گرفته شود.
کامران کرمی عضو گروه دیپلماسی در شرایطی گفتوگوهای چهار روزه ایران و آمریکا در شهر ژنو سوئیس با پیوستن اعضای جدید از جمله دوفیزیکدان هستهای (علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و ارنیست مونیز وزیر انرژی آمریکا) روز یکشنبه به پایان رسید که فضای خوشبینی مجددا بر این دور از گفتوگوها سایه افکند. دور بعدی این گفتوگوها قرار است دوشنبه هفته آینده در حاشیه اجلاس حقوق بشر در ژنو و در سطح دوجانبه و چندجانبه برگزار شود. در این ارتباط مذاکرهکننده ارشد هستهای ایران از پیدا شدن راهحل در برخی موارد اختلافی خبر داده و گفته است که الان زمانی است که باید تصمیمات سیاسی گرفته شود. همزمان وزیر امور خارجه ایران و یک مقام ارشد آمریکایی هم گفتند که پیشرفت در برخی موارد اختلافی صورت گرفته است. همچنین خبرگزاری آسوشیتدپرس و پایگاه خبری المانیتور نیز در گزارشهایی همسو نوشتند که توافق مرحلهای ایران و آمریکا در حال شکلگیری است و از نزدیک بودن توافق هستهای خبر دادند. موضوعی که روزنامه فرامنطقهای الحیات نیز با پرداختن به زوایای آن، گفته است که طرفین به سه عنصر پایانی توافق یعنی «تحریمها، غنیسازی و طول زمان توافق»
رسیدهاند. پیشتر برخی خبرگزاریها مدعی شده بودند که آمریکاییها تعداد سانتریفیوژها را تا 6500 دستگاه پذیرفتهاند و همچنین به طول زمانی 10 تا 12 سال که مدنظر ایران بوده هم نزدیک شدهاند. بهنظر میرسد که با نزدیک شدن به اولین ضربالاجل توافق جامع (24 مارس-4 فروردین) طرفهای مذاکرهکننده بهخصوص ایران و آمریکا در تلاش هستند تا با سرعت بخشیدن به مذاکرات، راه را برای حل اختلافات باقیمانده هموار کنند
ارسال نظر