گروه ورزش: تیم ملی امید کشورمان دیشب سومین دیدارش در مرحله گروهی مسابقات مقدماتی المپیک را برابر چین انجام داد، اما قبل از این رقابت، درگیر حاشیه عجیب و ناخواسته‌ای شد که کلی حرف و حدیث درست کرد. موضوع این است که بعد از پایان مسابقه دوم تیم امید برابر قطر که با باخت همراه بود، تصاویری از دوحه به تهران مخابره شد که نشان می‌داد محمد مایلی‌کهن در حال مصاحبه با شبکه بی‌بی‌سی فارسی است. البته مدیرفنی تیم امید در این گفت‌وگو حرف‌های بسیار ساده‌ای به زبان آورده و صرفا به عذرخواهی از مردم ایران به‌خاطر قبول شکست برابر تیم میزبان پرداخته است، اما نکته اینجاست که معمولا حساسیت‌هایی در مورد مصاحبه با شبکه‌های فارسی زبان بیگانه وجود دارد. حالا اقدام اخیر مایلی‌کهن که اتفاقا از چهره‌های ارزشی فوتبال ایران هم به حساب می‌آید، کلی سروصدا به پا کرده است.

پیگیری می‌کنیم

از زمانی که خبر مربوط به مصاحبه مایلی‌کهن با این رسانه جنجالی منتشر شد، برخی از مقامات مسوول در ورزش کشور نسبت به آن واکنش نشان دادند. پیش‌تر حمیسی، رئیس کمیته حراست فدراسیون فوتبال در این مورد گفته بود: «بنده تازه این موضوع را شنیده‌ام و مسلما باید بررسی شود تا ببینیم داستان از چه قرار است، اما احتمالا خودم با آقای مایلی‌کهن تلفنی صحبت خواهم کرد. اعضای تیم‌های ملی قطعا می‌دانند که مصاحبه با شبکه‌های معاند نظام ممنوع است و این مساله باید رعایت شود.» دیروز هم علیپور، رئیس کمیته صیانت از فوتبال ایران در همین رابطه به سایت کاپ گفت: «طبق آخرین دستورالعملی که بنده از آن اطلاع دارم و مربوط به دو ماه پیش می‌شود، همه ارکان ورزش کشور از انجام هرگونه مصاحبه با شبکه‌ها و رسانه‌های ضدنظام منع شده‌اند. به هیچ‌وجه استثنایی برای شخص خاصی وجود ندارد و همه ارکان ورزشی شامل این دستورالعمل می‌شوند. امروز از دفتر حراست فدراسیون خواهم خواست تا این موضوع را به شکل خاص پیگیری کنند.»


پیشینه خبرساز

این البته اولین باری نیست که مصاحبه یکی از اهالی فوتبال ایران با شبکه‌های فارسی‌زبان ماهواره‌ای بحث‌برانگیز از کار درمی‌آید. پیش‌تر مثلا حضور حمید استیلی در استودیوی شبکه «فارسی‌وان» کلی سروصدا به پا کرد. در این میان شبکه بی‌بی‌سی فارسی هم طی سال‌های اخیر نشان داده علاقه زیادی به انجام مصاحبه با اهالی سرشناس فوتبال ایران دارد. این شبکه ماهواره‌ای قبلا با کارلوس کی‌روش گفت‌وگو کرده بود که این اتفاق در زمان خودش با واکنش منفی برخی از مدیران فوتبال کشور همراه شد. همچنین برانکو ایوانکوویچ هم یک سال پیش از آنکه دوباره به ایران برگردد و هدایت پرسپولیس را بر عهده بگیرد، مصاحبه‌ای مفصل با این شبکه تلویزیونی انجام داد. این دو نفر البته حرف‌های خوبی در مورد ایران زدند و کلی به سود کشورمان تبلیغ کردند. وخیم‌ترین مورد اما بی‌تردید به افشین قطبی برمی‌گردد که در فاصله چندماهه حضورش روی نیمکت پرسپولیس و تیم ملی، با بی‌بی‌سی فارسی حرف زد و سخنان جنجال‌برانگیزی به زبان آورد. قطبی در آن گفت‌وگو حتی «امنیت اجتماعی» ایران را هم زیر سوال برد، هرچند کمی بعد به کشورمان برگشت و سرمربی تیم ملی شد! به هر حال اما اگر آنچه علیپور می‌گوید صحت داشته باشد، از دو ماه پیش قوانین سختگیرانه‌تری در مورد مصاحبه با شبکه‌های فارسی زبان ماهواره‌ای وضع شده که همین مساله می‌تواند کار را برای مایلی‌کهن سخت‌تر کند.