نگاهی به مراسم انتخاب برترینهای لیگ چهاردهم
چرا و چگونه؟
گروه ورزش: در شرایطی که زمان کوتاهی تا آغاز مسابقات لیگ پانزدهم حرفهای باقی مانده، فدراسیون فوتبال کشورمان مراسم انتخاب بهترینهای این رشته ورزشی در لیگ چهاردهم را شنبهشب در سالن همایشهای برج میلاد برگزار کرد.
غیر از زمان نهچندان مناسب برگزاری این مراسم، کیفیت انتخابهای فدراسیون فوتبال نیز طی ساعات گذشته با انتقادهای زیادی روبهرو شده است. بهطور قطع هر نوع انتخابی برآیند یک «سلیقه» است و تحت هر شرایطی اعتراضاتی را به همراه خواهد داشت. حتی اهدای توپ طلا به برترین بازیکن سال جهان هم چنین وضعی دارد و بعد از انجام مراسم، همیشه میتوان گلایههای زیادی را شنید.
گروه ورزش: در شرایطی که زمان کوتاهی تا آغاز مسابقات لیگ پانزدهم حرفهای باقی مانده، فدراسیون فوتبال کشورمان مراسم انتخاب بهترینهای این رشته ورزشی در لیگ چهاردهم را شنبهشب در سالن همایشهای برج میلاد برگزار کرد.
غیر از زمان نهچندان مناسب برگزاری این مراسم، کیفیت انتخابهای فدراسیون فوتبال نیز طی ساعات گذشته با انتقادهای زیادی روبهرو شده است. بهطور قطع هر نوع انتخابی برآیند یک «سلیقه» است و تحت هر شرایطی اعتراضاتی را به همراه خواهد داشت. حتی اهدای توپ طلا به برترین بازیکن سال جهان هم چنین وضعی دارد و بعد از انجام مراسم، همیشه میتوان گلایههای زیادی را شنید. با این وجود یکی از مهمترین شاخصها برای نزدیک شدن چنین مراسمهایی به سطح استاندارد، این است که گزینشها برای «راضی نگهداشتن همه» انجام نشود؛ اتفاق نامناسبی که به نظر میرسد در انتخاب برترینهای لیگ چهاردهم رخ داد و فدراسیون کوشید تا دل همه را به دست بیاورد!
یک سوال؛ ادینهو چی شد؟
یکی از مهمترین رئوس انتخاب بهترینهای لیگ چهاردهم، گزینش برترین بازیکنان فصل در خطوط مختلف بود. در این بین مسوولان فدراسیون فوتبال علیرضا بیرانوند را بهعنوان بهترین دروازهبان، وریا غفوری را بهترین مدافع، آندرانیک تیموریان را بهترین هافبک و مهدی طارمی را بهعنوان بهترین مهاجم فصل گذشته ایران برگزیدند. شاید یکی از بزرگترین ابهامات در همین قسمت آخر جلب توجه میکند؛ جایی که مهدی طارمی با هفت گل زده بالاتر از ادینهوی ۲۰ گله قرار گرفت! بهطور قطع ماشین گلزنی برزیلی نقش بسیار مهمی در نزدیک شدن تراکتورسازی به قهرمانی لیگ چهاردهم داشت. با این حال به احتمال فراوان از این جهت که او ایران را ترک کرده و به عضویت باشگاهی در قطر درآمده، دوستان ترجیح دادهاند یک گزینه دست به نقد را بهعنوان برترین مهاجم کشور انتخاب کنند و به این ترتیب جایزه به طارمی رسیده است. حالا معلوم نیست اگر فوروارد بوشهری پرسپولیس هم به پیشنهاد باشگاه کویتی جواب مثبت داده بود سرنوشت این جایزه به کجا میکشید؟! در هر صورت به نظر میرسد گرفتن یک بلیت رفت و برگشت برای ادینهو و رساندن حق به حقدار میتوانست بسیار مدبرانهتر از تن دادن به یک دومینوی اشتباهات باشد؛ جایی که با برگزیده شدن طارمی بهعنوان بهترین مهاجم، جا برای برترین پدیده لیگ خالی شد و ارسلان مطهری این عنوان را از آن خود کرد!
مورد عجیب قاسم حدادیفر
آنچه عمده مخاطبان فوتبال ایران انتظارش را میکشیدند، معرفی بهترین فوتبالیست سال بود؛ آنجا که در نهایت قاسم حدادیفر این عنوان را به خودش اختصاص داد. قاسم سالهاست که در ذوبآهن توپ میزند و به ادعای اغلب کارشناسان، موتور محرکه این تیم خوشترکیب است. تا اینجا مشکل خاصی وجود ندارد و میتوان به انتخاب فدراسیون نمره قبولی داد. با این حال مساله از جایی پیدا میشود که بهترین بازیکن فصل فوتبال ایران، بهترین بازیکن در پست خودش نیست! در حقیقت فدراسیون فوتبال با نامزد کردن حدادیفر در بخش بهترین هافبک، جایزه این قسمت را به آندرانیک تیموریان داد. حالا معلوم نیست چطور بازیکنی که در پست تخصصیاش رقابت را به آندو باخته، در مجموع بهعنوان بهترین بازیکن فصل فوتبال کشور برگزیده میشود؟! یادمان باشد در انتخابات لالیگا یا یوفا، اگر مثلا مسی عنوان بهترین بازیکن را به دست میآورد، حتما در ترکیب تیم منتخب فصل هم قرار دارد، در ایران اما اوضاع فرق میکند انگار!
دوگانه ابدی نفت و تراکتور!
به نظر میرسد دوگانه تراکتورسازی و نفت تهران قرار نیست به همین راحتیها به پایان برسد. این دو تیم که تا لحظه آخر مدعی کسب عنوان قهرمانی لیگ چهاردهم بودند و در نهایت این افتخار را به شکل عجیبی به سپاهان واگذار کردند، این بار هم نامزد کسب عنوان بهترین باشگاه لیگ چهاردهم شدند، هرچند اینجا بازی را نفت برد و بهعنوان بهترین تیم برگزیده شد. به هر حال به نظر میرسد این یک انتخاب بسیار دشوار بوده که پیامدهای خاص خودش را هم به دنبال آورده است. بهعنوان مثال ایوب ذوالفقاری، سرپرست تراکتورسازی در این مورد به سایت کاپ میگوید: «یکی از گزینهها برای انتخاب تیم برتر لیگ چهاردهم، تراکتورسازی بود. حتی با برخی مسوولان سازمان لیگ صحبت کردیم که به ما گفته بودند بهترین تیم میشوید، اما در نهایت باشگاه نفت تهران انتخاب شد. من نمیدانم کارشناسان روی چه منطقی این انتخاب را کردند. تیم ما فصل گذشته بسیار شایسته بود و اگر آن اتفاقات رخ نمیداد جام قهرمانی را به دست میآوردیم. با این حال تیم دیگری را انتخاب کردند.»
دستان خالی استقلال
از جمله دیگر انتخابهای مهم این مراسم میتوان به برگزیده شدن ابراهیم صادقی بهعنوان برترین بازیکن اخلاق و نیز گزینش هیات فوتبال گیلان بهعنوان بهترین هیات فوتبال کشور اشاره کرد. همچنین احمد صالحی و محمدرضا منصوری نیز بهعنوان بهترین داور و کمک داور لیگ چهاردهم انتخاب شدند. حسین فرکی هم برای دومین سال متوالی برترین مربی کشور لقب گرفت. از جمله نکات جالب این مراسم این بود که هیچ نمایندهای از باشگاه استقلال در گزینش بهترینهای لیگ چهاردهم جا نگرفت؛ آنچه اعتراض برخی از بازیکنان و مدیران این باشگاه را به دنبال آورد.
ارسال نظر