اوجگیری حملات به داوری، دو هفته بعد از فینال فغانی
روزهای اعتراض!
گروه ورزش- مساله اشتباهات داوری، این روزها یک بار دیگر به بحران اصلی فوتبال ایران تبدیل شده است. در شرایطی که به نظر میرسید حضور علیرضا فغانی در جام ملتهای آسیا و قضاوت موفق او در فینال این دوره از مسابقات باعث تغییر نگاه اهالی فوتبال به داوران داخلی شود، مطلقا چنین اتفاقی رخ نداده و حالا در فاصله دو هفته بعد از آن داستان، اعتراضها به داوری در ایران به شکل بیسابقهای اوج گرفته است. معمولا رسم بر آن است که در نیمفصل دوم لیگ و همزمان با تعیین سرنوشت تیمها، کار داوران بیش از پیش زیر ذرهبین قرار میگیرد؛ آنچه به نظر میرسد کار را برای قاضیان فوتبال کشور سختتر کرده و حساسیتها را افزایش داده است.
گروه ورزش- مساله اشتباهات داوری، این روزها یک بار دیگر به بحران اصلی فوتبال ایران تبدیل شده است. در شرایطی که به نظر میرسید حضور علیرضا فغانی در جام ملتهای آسیا و قضاوت موفق او در فینال این دوره از مسابقات باعث تغییر نگاه اهالی فوتبال به داوران داخلی شود، مطلقا چنین اتفاقی رخ نداده و حالا در فاصله دو هفته بعد از آن داستان، اعتراضها به داوری در ایران به شکل بیسابقهای اوج گرفته است. معمولا رسم بر آن است که در نیمفصل دوم لیگ و همزمان با تعیین سرنوشت تیمها، کار داوران بیش از پیش زیر ذرهبین قرار میگیرد؛ آنچه به نظر میرسد کار را برای قاضیان فوتبال کشور سختتر کرده و حساسیتها را افزایش داده است.
باز هم فنایی، باز هم قلعهنویی!
بلافاصله بعد از پایان تعطیلات زمستانی لیگ چهاردهم، استقلال تهران سه پیروزی پیاپی بهدست آورد و خودش را تا رتبه دوم جدول بالا کشید. با این وجود ۲ برد اخیر آبیها برابر سایپا و پیکان به شدت تحتتاثیر مسایل داوری قرار گرفت. علیرضا فغانی که به تازگی از استرالیا برگشته بود، هنگام قضاوت بازی استقلال با سایپا خطای پنالتی امیرحسین صادقی روی مهاجمان تیم کرجی را تشخیص نداد تا شاگردان جلالی بهترین بخت ممکن را برای جبران گلخورده از دست بدهند. چند روز بعدتر اما تورج حقوردی در ورزشگاه آزادی قضاوتی بهشدت بحثبرانگیز ارائه داد. او که قاضی دیدار استقلال و پیکان بود، گل سالم خودروسازان را در دقیقه ۹۰ بازی نپذیرفت تا استقلالیها در آخرین ثانیههای مسابقه دروازه حریف را باز کنند و هر سه امتیاز را بهدست بیاورند. نکته جالبتر این بازی آن بود که حقوردی برای نیمه دوم مسابقه ۵ دقیقه وقت تلف شده در نظر گرفت، اما بررسیهای برنامه ۹۰ نشان داد این نیمه نهایتا ۳ دقیقه وقت تلف شده داشته است. بعد از آنکه دوشنبهشب گذشته محمد فنایی بهعنوان کارشناس داوری برنامه ۹۰ تایید کرد گل پیکان در دقایق پایانی درست بوده، یک بار دیگر اصطکاک بین او و سرمربی استقلال اوج گرفت تا جایی که قلعهنویی با تهیه یک ویدئو سعی کرد افکارعمومی را قانع کند که پیش از گل پیکان روی طالبلو خطا شده است! امیر حتی فنایی را متهم کرد که با احساسات ۳۰ میلیون استقلالی بازی کرده؛ آنچه با واکنش تند این کارشناس داوری مواجه شد. این اما اولین درگیری فنایی و قلعهنویی در طول فصل جاری نبوده است. پیشتر و بعد از مسابقات هفته سوم، وقتی کمکداور فینال جام جهانی ۹۴ در برنامه ۹۰ مدعی شد فغانی در اعلام هند پنالتی خسرو حیدری به نفع سپاهان درست عمل کرده، مربی استقلال علیه او جبهه گرفت و کار بیخ پیدا کرد. به نظر میرسد این مسائل، همزمان به افزایش فاصله بین باشگاه استقلال و برنامه ۹۰ هم کمک کرده است.
استقلال علیه منصوریان
غائله داوری اما به همینجا ختم نشد و بازی حساس نفت تهران و پیکان نیز مسالهدار از کار درآمد. در این مسابقه که تاثیر زیادی روی سرنوشت تیمهای بالای جدولی داشت، مرتضی پورعلیگنجی در لحظات پایانی برای نفت گل میزند، اما داور ضمن عدم پذیرش گل او، این بازیکن را به دلیل اعتراض از زمین اخراج میکند. این در حالی است که طی روزهای گذشته برخی از کارشناسان داوری مدعی شدهاند گل پورعلیگنجی صحیح بوده است. بعد از پایان این بازی، علیرضا منصوریان در نشست خبری به موضوع اعتراض کرد. او در بخشی از سخنانش که توسط خبرآنلاین هم منتشر شده گفته بود: «آقای تاج روی صحبت من با شماست. من نگرانم. اتفاقات خوبی نمیافتد. این اتفاق امروز حاصل حرفهای هفته قبل است. من هشدار داده بودم که میترسم تیمم تاوان پذیرفته نشدن گل پیکان در برابر استقلال را بدهد که همین اتفاق هم افتاد. متاسفانه فوتبالمان بوی خوبی نمیدهد. عدهای با حرفهایشان روی داوریها فشار میآورند و روند مسابقات تغییر میکند.» بعد از این حرفها اما، باشگاه استقلال ضمن صدور اطلاعیهای مملو از طعنه و کنایه، به سخنان سرمربی نفت تهران واکنش نشان داد. در اطلاعیه این باشگاه حتی به نامه منصوریان خطاب به هواداران استقلال پیش از بازی رفت دو تیم نیز اشاره شده بود. بخشهایی از این بیانیه را بخوانید: «این چه رفتاری است که یک روز قبل از بازی حساس لیگ برتر به هواداران استقلال نامه مینویسند و از عشق و علاقه و تعصب خود میگویند و روزی دیگر وقتی که موفق نیستند به پیروزیهای تیم مورد علاقه همان هواداران چنگ میزنند و هزار عامل بیربط را دلیل توقف خود میدانند؟! آیا برخی مربیان لیگ برتر قاضی شهر شدهاند که خودشان را جای داور و مسوول میگذارند و غیرمنصفانه درباره داوری مسابقه استقلال با پیکان نظر میدهند و کسی هم نیست از ایشان بپرسد که شما با کدام مسوولیت در این مورد حکم نهایی میدهید؟ کجای این رفتار حرفهای است؟ علاوه بر همه این حرفها، فوتبال پاک با حرف اتفاق نمیافتد. فوتبال پاک به فوتبال ضددوپینگ گفته میشود، به فوتبالی که قرار است دیگر کشوها حامی آن نباشند...»
خوابیدن در باد قضاوت فغانی؟
یکی دیگر از مسابقات جنجالی این هفته اما، بازی روز جمعه صبای قم و تراکتورسازی بود؛ جایی که تیم تبریزی به برتری ۳ بر ۲ مقابل میزبان دست یافت، اما مهدی تارتار چه در جریان بازی و چه بعد از آن به شدت از داوری انتقاد کرد. در همین راستا سرمربی صبای قم دیروز به خبرگزاری تسنیم گفت: «داوریهای لیگ برتر در چند هفته گذشته تاثیر زیادی روی نتایج بازیها داشته است. به نظرم جامعه داوری باید فکری اساسی به حال قضاوتها کند. اکنون در باد قضاوت علیرضا فغانی در فینال جام ملتهای آسیا خوابیدهایم و فکر میکنیم داوری ما بهترین است. فکری هم به حال بهتر شدن آن نداریم.» با اتفاقاتی که در مسابقات این هفته رخ داده به نظر میرسد دوشنبهشب پیش رو یک برنامه ۹۰ جنجالی انتظار هوداران فوتبال را میکشد!
منکر اشتباهات داوری نیستیم
اوج گرفتن اعتراضها اما باعث شد سرانجام مسوولان رسمی هم به این موضوع واکنش نشان دهند. روز گذشته حسین عسگری، رئیس دپارتمان داوری در گفتوگو با سایت فدراسیون فوتبال در این مورد توضیح داد: «بدون شک این اعتراضات به عملکرد خود داوران بر میگردد و همانطور که در کل جامعه فوتبال هر شخصی اشتباهاتی انجام میدهد، داوران هم دچار اشتباه میشوند. ما به هیچوجه این اشتباهات را منکر نمیشویم. آنچه در چند روز اخیر باعث تاسف شده، نحوه اعتراض افرادی است که از نظر اخلاقی خوشسابقه هستند، اما مطالبی سراسر کذب و اتهام را نسبت به داوری بیان میکنند. به هیچ وجه اشتباهات داوری طراحی شده نیست. چرا این افراد زمانی که اشتباهات داوری به سودشان است صحبتی نمیکنند اما موقعی که از اشتباهات سهوی متضرر میشوند بدترین صحبتها را درباره تشکیلات داوری کشور انجام میدهند؟ همه باشگاهها باید این را بدانند که اشتباهات داوری سمت و سو ندارد و حتی برای اثبات این قضیه حاضریم با ارائه آمار، تیمی که مدعی است همیشه از اشتباهات داوری ضرر کرده را نسبت به عدم این موضوع قانع کنیم. در واقع اشتباهات داوری پیش آمده اما به صورت دو طرفه است و همیشه به سود یا به ضرر یک تیم نیست.»
ارسال نظر