وزارت پشت در کمیسیون فرهنگی
تلاش برای بزرگ شدن چانه ورزش در بودجه
گروه ورزش: همیشه در این مقطع از سال بودجه یکی از دغدغههای بزرگ در تمام عرصهها و برای تمام وزارتخانهها بوده است. مدیران میکوشند وقتی بحث بودجه در مجلس قوت میگیرد و داغ است با مهم جلوه دادن حوزههای زیرمجموعه خود امتیاز بیشتری دربوجه برای خود بگیرند. ورزش هم از این قاعده مستثنی نیست. مدیران ورزش کشور هم این روزها به تکاپو افتادهاند تا بتوانند سهم بیشتری از این بودجه را به سمت وزارتخانه خود سرازیر کنند به این امید که انبوه پروژههای عمرانی روی زمین مانده این وزارت که بارها اعلام شده از دوران گذشته برای آنها به ارث مانده است سروسامان بگیرند.
گروه ورزش: همیشه در این مقطع از سال بودجه یکی از دغدغههای بزرگ در تمام عرصهها و برای تمام وزارتخانهها بوده است. مدیران میکوشند وقتی بحث بودجه در مجلس قوت میگیرد و داغ است با مهم جلوه دادن حوزههای زیرمجموعه خود امتیاز بیشتری دربوجه برای خود بگیرند. ورزش هم از این قاعده مستثنی نیست. مدیران ورزش کشور هم این روزها به تکاپو افتادهاند تا بتوانند سهم بیشتری از این بودجه را به سمت وزارتخانه خود سرازیر کنند به این امید که انبوه پروژههای عمرانی روی زمین مانده این وزارت که بارها اعلام شده از دوران گذشته برای آنها به ارث مانده است سروسامان بگیرند. اینگونه است که این روزها گلایه از کوچک بودن سهم ورزش در بودجه آغاز شده و خبرگزاریهای نزدیک به وزارت هم این اظهارنظرها را در تیراژ وسیع پوشش میدهند. خبرگزاری «برنا» از قول وزیر ورزش گلایه او از افزایش اندک سهم ورزش در بودجه را مطرح میکند: «بودجه امسال تفاوت زیادی با سال گذشته نداشته و در برخی زمینهها فقط شاهد افزایش یک درصدی هستیم.» البته او میداند که شرایط کلی مملکت هم بهگونهای نیست که او بتواند توقع چندان زیادی داشته باشد، اما آنچه مسلم است این پول کفاف هزینهها را نمیدهد: «با توجه به مشکلاتی که وزارت ورزش و جوانان در زمینه عمران و زیرساختی دارد این بودجه پاسخگو نیست، ولی باید مشکلات و وضعیت اقتصادی در جامعه را نیز در نظر بگیریم. در حوزه جوانان باید توجه ویژهای صورت بگیرد. ما برای جدا شدن وزارت ورزش از جوانان باید پیگیری کنیم و ردیفهای مستقل آن را در نظر بگیریم تا بتوانیم در نهایت مشکلات را برطرف کنیم.»
بعد از وزیر نوبت معاون او است. مناف هاشمی معاون توسعه منابع وزارت ورزش و خادم که این روزها قدرت زیادی در وزارت دارد با حضور درمجلس و کمیته فرهنگی تمام تلاش خود را کردند تا نظر نمایندگان مجلس را برای حمایت بیشتر در بودجه جلب کنند. مناف هاشمی البته از رویه اقتصاد مقاومتی در این وزارتخانه میگوید: «واقعیت این است که از زمان حضور دکتر گودرزی در وزارت ورزش و جوانان با نگاه اقتصاد مقاومتی همه ظرفیتهای اعتباری را شناسایی و تلاش کردهایم تا شرایط این وزارتخانه به سمت مطلوب پیش برود.» معاون توسعه منابع وزارت ورزش و جوانان توسعه ورزش و تکمیل زیرساختهای آن را مورد تاکید قرار داد و با اشاره به اماکن ورزشی نیمه کاره در سراسر کشور یادآوری کرد: «ما برای اتمام این پروژهها ۳هزار و ۸۹۰ میلیارد تومان نیازمندیم.»
امیررضا خادم معاون حقوقی، مجلس و امور استانهای وزارت ورزش هم برآورده نشدن انتظارات از وزارت را گردن همین کمبود بودجه میاندازد: «مشکلات و محدودیتهایی که وزارت ورزش و جوانان در حوزه منابع مالی دارد موجب شده است نتوانیم انتظارات را به کاملترین شکل برآورده کنیم، اما درایت و درک کمیسیون فرهنگی مجلس از موقعیت و شرایط حال حاضر این وزارتخانه موجب شده ما حمایت کامل و مفیدی از سوی این کمیسیون داشته باشیم.»
خادم اما تصویب اختصاص یک درصد از بودجه مراکز صنعتی به وزارت ورزش را کمکی از سوی مجلس میداند: «همین مقوله تخصیص یک درصد از سوی دستگاهها به ورزش که در مجلس مجاز شد نیز گواه روشن حمایت کمیسیون فرهنگی از ورزش کشور است.»
البته او به این رقم راضی نیست: «حتی با وجود تخصیص این یک درصد، این بودجه نمیتواند پاسخگوی نیاز ورزش کشور باشد زیرا با توجه به مسائل و مشکلات جدی مالی نظیر بدهیها و معارضینی که آرای قطعی و احکامی از مراجع قضایی در دست دارند و به دنبال باز پسگیری حقوق خود هستند و مواردی از این دست، دور از انتظار نیست که دست کم در حدود دو یا سه سال آتی این یک درصد را صرف برطرف کردن این مسائل کنیم.»
ارسال نظر