با این تدارکات و هزینهها المپیکی شدن مشکل است
نشست مشترک مسوولان کمیته ملی المپیک با فدراسیونهای اعزامی به بازیهای المپیک ۲۰۰۸ پکن در فاصله کمتر از یک سال مانده به این رقابتها برگزار شد.
«کفاشیان» سرپرست کاروان ایران در بازیهای المپیک پکن شد
نشست مشترک مسوولان کمیته ملی المپیک با فدراسیونهای اعزامی به بازیهای المپیک ۲۰۰۸ پکن در فاصله کمتر از یک سال مانده به این رقابتها برگزار شد. به گزارش ایسنا، علی کفاشیان دبیر کمیته ملی المپیک در این نشست اظهار کرد: سیاست ما این است که ورزشکاران بیشتری را به این رقابتها اعزام کنیم و در این راستا قطعا فدراسیونهای ورزشی را برای افتخار آفرینی تقویت خواهیم کرد، چرا که مسابقات المپیک از دیدگاه کمیته ملی المپیک بالاترین و اولین اولویت است. در این راستا در طول ماههای گذشته تاکنون هر ماه یکبار گزارشهایی را از فدراسیونها دریافت کردهایم.
در این راستا، دکتر قراخانلو رییس کمیته ملی المپیک با تاکید بر این که از هماکنون باید بیشتر بر روی این رقابتها متمرکز شویم، گفت: فضای ورزش کشور گسترده است و ضرورت دارد از هماکنون فضای موجود را المپیکی کنیم. وی افزود: به عقیده من شاخص اصلی ارزیابی ورزش کشور در این چند سال المپیک پکن است، اگرچه ما مسابقات داخل سالن ماکائو را نیز در پیش داریم. براین اساس فدراسیونهای ما محور کار و برنامهریزی هستند و باید به سمت گرفتن سهمیه حرکت جدی را شروع کنند.
رییس کمیته ملی المپیک خاطرنشان کرد: ما سرپرست کاروان اعزامی به این رقابتها را علی کفاشیان انتخاب کردیم تا کاروان هویت پیدا کند و کارهایش را بشناسد. وی ادامه داد: بسکتبال و دوومیدانی از جمله رشتههایی هستند که زودتر از زمان موعد به وعده خود عمل کردند، این در حالی است که در تیروکمان نیز یک سهمیه گرفتیم. ما با همه کمبودهای موجود در هیات اجرایی نگاهمان نسبت به المپیک مثبت و خوش بینانه است. وی خاطرنشان کرد: این در حالی است که مسوولان فدراسیون کشتی بسیار قاطع و هوشمندانه اعلام کردند که ما ۱۴سهمیه این رقابتها را کسب میکنیم.
در ادامه دنیا مالی رییس فدراسیون قایقرانی نیز به مشکلات مالی موجود در سد راه فدراسیونهای ورزشی اشاره کرد و گفت: با بودجهای که در دست داریم مطمئنم که همه فدراسیونهای ورزشی دیگر نیز برای المپیک با مشکل مواجه شوند. اگر مسوولان ورزش کشور به این موضوع فکر نکنند یا دیر فکر کنند قطعا ما این فرصت طلایی را از دست خواهیم داد. من در این رابطه بسیار احساس نگرانی میکنم و باید مسوولان ذیربط در این زمینه فکری جدی و اساسی کنند.
علمی، دبیر فدراسیون جودو نیز گفت: ما تلاش داریم ۷ سهمیه المپیک را کسب کنیم و طبق برنامه اردوها در حال برگزاری است. ما نیز به حمایت جدی نیاز داریم، چرا که ورزشکاران المپیکی با ورزشکاران عادی متفاوت خواهند بود.
مقصودی، دبیر فدراسیون بوکس نیز گفت: من نیز خواستار توجه جدی کمیته ملی المپیک به مربیان داخلی هستم. ای کاش یک مقدار از توجهی که به مربیان خارجی در ایران میشود را به مربیان داخلی میکردیم. تا امروز سابقه نداشته در مسابقات آسیایی و المپیک رشته بوکس مدال کسب کند اما، ما حالا مدعی کسب مدال هستیم.
رمضانی از فدراسیون شیرجه خواستار توجه جدی به فدراسیون شنا و شیرجه و واترپلو شد. وی در این رابطه گفت: شنا ورزشی دیربازده است و شناگرانی که هماکنون حاضر هستند حاصل هشت سال کار جدی فدراسیون به شمار میروند. امیدوارم در مسابقات ماکائو بتوانیم شناگران را برای المپیک بیشتر آماده کنیم. واترپلو تیمی است که در آسیا قهرمان شده و قطعا این استعداد را دارد که در آینده به عناوین بهتری نیز دست یابد. اما نیازمند بودجه و توجه خاص است، ما در شیرجه به امکانات بیشتری نیاز داریم و شنا نیز امکانات خاص یک رشته مادر را طلب میکند، بنابراین چه به لحاظ امکانات نرم افزاری و سخت افزاری باید ما دارای جایگاه خاص و ویژهای باشیم. ما فدراسیونی هستیم که در دو رشته انفرادی و تیمی فعالیت میکنیم، بنابراین باید به ما توجه خاصی شود و در دادن اعتبارات تجدیدنظر به عمل آید.
ربطی، دبیر فدراسیون کشتی نیز گفت: فدراسیون کشتی مشکل خاصی ندارد و از حمایتهای کمیته ملی المپیک و سازمان تربیت بدنی تشکر میکند.
وی ادامه داد: ما امکان کسب ۱۴سهمیه را داریم، شاید در کشتی فرنگی به چهار یا پنج وزن اکتفا کنیم. اما، میتوانیم در کشتی آزاد همه سهمیهها را کسب کنیم.
وی ادامه داد: با تدارکی که دیده شده و استمرار خواهد داشت به تیم ملی کشتی امیدوار هستیم.
ربطی در ادامه خواستار این شد که مسوولان با حضور بر سر تمرینات تیمهای ملی نوعی دوپینگ روحی برای ورزشکاران شوند.
پولادگر رییس فدراسیون تکواندو نیز اظهار کرد: در مسابقاتی که تاکنون شرکت کردهایم، هیچ سهمیهای برای المپیک کسب نکردهایم و به فدراسیون جهانی نیز پیشنهاد دادهایم که برخی از مسابقات آسیایی و جهانی را ملاک المپیک قرار دهند که با این قضیه موافقت نشد و برای کسب سهمیه المپیک باید به منچستر انگلیس برویم.
وی ادامه داد: در وزن ۶۷- کیلوگرم ما بهترین نتیجه را کسب کردیم و در اوزان ۵۷- کیلوگرم و ۸۰- کیلوگرم تقریبا وضعیت مساوی است که باید از میان هادی ساعی و بهزاد خداداد یکی را انتخاب میکردیم. متاسفانه خداداد از ناحیه زانو دچار آسیب دیدگی شد که متخصصان گفتند وی نمیتواند به مسابقات کسب سهمیه المپیک برسد که در ادامه بین یوسف کرمی و بیباک مسابقه انتخابی گذاشتیم که یوسف کرمی به عنوان نماینده دوم ما انتخاب شد.
رییس فدراسیون تکواندو افزود: در بخش بانوان نیز مهروز ساعی و سارا خوش جمال فکری از شانسهای ما محسوب میشوند اما، آنها هیچ یک در مسابقات جهانی مدالی کسب نکردند. این دو تکواندوکار اردوی ۱۰ روزه خوبی را در چین سپری کردند. ما در این بخش به یک مربی زن مجرب نیاز داریم چرا که در سطح بینالمللی مربیان ما بسیار کم هستند.
در این بخش از صحبتهای پولادگر بحث تمرین مشترک مهروز ساعی و هادی ساعی مطرح شد که دکتر قراخانلو به پولادگر پیشنهاد داد: شنیدهام مهروز ساعی گفته است که نمیتوانم با برادرم تمرین کنم. به عقیده من این قضیه به صورت اتفاقی در ورزش رخ داده است، اگر شما میتوانید امکانات لازم را فراهم کنید سالنی را در اختیار آنها قرار بدهید که پولادگر پاسخ داد: تاکنون این شرایط را نتوانستهایم ایجاد کنیم، در تمام دنیا مربیان تکواندوی دختر و پسر یکی است ولی در ایران ما نمیتوانیم اینگونه عمل کنیم.
در ادامه دکتر علیجانی نایب رییس فدراسیون دوومیدانی گفت: در گذشته ما اصلا به کسب سهمیه در المپیک فکر نمیکردیم و تنها مسابقات آسیایی مرکز توجه ما بود. اما، در شرایط فعلی دوومیدانی از حالت آسیایی خارج شده و بچههای ما با این هماهنگی میخواهند در سطح جهان حرف بزنند.
وی افزود: ما کتبا اعلام کرده بودیم سه تا پنج سهمیه را کسب میکنیم و توانستیم این سهمیهها را نیز بگیریم. این در حالی است که من به شما قول میدهم بتوانیم یک یا دو سهمیه دیگر را نیز کسب کنیم.
دکتر علیجانی گفت: خیلی خوشحالم که در شرایطی قرار داریم که ۸ دوومیدانی کار ما دارای مربیان اختصاصی هستند و طبق برنامه تدارک دیده شده در حال حرکتند. وی ادامه داد: احتمالا طبق برنامه دوومیدانی کاران نیمه استقامت را به الجزایر اعزام میکنیم و نمایندگان ۱۰گانه را به اوکراین میفرستیم.
دکتر علیجانی خاطرنشان کرد: سهمیههایی که ما کسب میکنیم در حالی مورد تایید است که تست دوپینگ نیز همراه آنها باشد. همانطور که احسان حدادی از سال گذشته تاکنون ۱۱ بار تست دوپینگ داده است که در یکی از دفعات نمایندگان ستاد جهانی مبارزه با دوپینگ تا درب منزل این ملیپوش نیز رفته بودند.
مشحون رییس فدراسیون بسکتبال در گزارش خود اظهار کرد: هیچ وقت ندیده بودم که فدراسیونهای ورزشی با این صمیمیت در کنار روسای کمیته ملی المپیک بنشینند و با یکدیگر تبادل نظر داشته باشند. قطعا همین کار صمیمانه سبب شد تا فدراسیون بسکتبال نتیجه مطلوب را بگیرد. همه این موفقیتها ناشی از برنامهریزی درست و خالص ورزشی است.
وی ادامه داد: اما همه فدراسیونهای ورزشی دغدغه بودجه دارند. متاسفانه هرچه جلوتر میرویم درها بستهتر میشود. ما در مسابقات غرب آسیا ۳۲میلیون تومان به هتل المپیک پول اتاق دادیم. واقعا چرا باید چنین اتفاقی رخ دهد. من معتقدم ما باید در حد المپیک به ورزشکاران خود سرویس بدهیم. بسکتبالی که در آسیا حرفی برای گفتن نداشت، هماکنون ۶ دعوت نامه از ۶ کشور مختلف برای بازی دوستانه دارد که یکی از آنها مربوط به بانوان است. کشور چین ما را با پرداخت تمام هزینهها و بلیتهای فرست کلاس دعوت کرده است. ما باید بعد از فروردین ماه به طور مرتب در اردو و تورنمنتهای اروپایی باشیم. من که دیگر در حد توانم نیست بیشتر از این مایه بگذارم، پس از این با توجه به اینکه تمرینات ما باید المپیکی پیش رود باید در حد المپیک نیز به ما سرویس داده شود.
وی گفت: در المپیک پکن صد درصد ما بازیکنانی را جایگزین بازیکنان فعلی خواهیم کرد که این قضیه به ابزار نیاز دارد.
رییس فدراسیون بسکتبال اظهار تاسف کرد: ۳۸سال پیش سالن بسکتبال مجموعه ورزشی آزادی تاسیس شد که هماکنون به هیچ وجه استاندارد نیست. قطعا عمر من نیز آن قدر کفاف نخواهد داد که بخواهیم سالن ویژه بسکتبال داشته باشیم. همه روزه ما مراجعهکنندگان مختلفی داریم که بچههای نخبهشان را به ما معرفی میکنند اما ما پولی برای جذب آنها نداریم.
وی افزود: به عقیده شما آیا خوابگاه آزادی شایسته یک قهرمان المپیکی است؟
وی در پایان صحبتهایش با بیان این که ظلمی که به مربیان داخلی شده است، نابخشودنی است، گفت: این مربی است که در طول کسب یک عنوان قهرمانی همواره در اضطراب و استرس به سر میبرد و عمر خود را در این راه صرف میکند. اما، دستمزد یا پاداش او همواره یک سوم یک بازیکن نیز نیست. این ظلم را همیشه دیدهام چرا؟
ارسال نظر