امارات و قطر به دنبال شگفتی

حضور قهرمان دوره گذشته جام ملت‌های آسیا و همچنین قهرمان جام خلیج فارس در گروه B این گروه را به عنوان یکی از سخت‌ترین گروه‌های جام ملت‌های ۲۰۰۷ تبدیل کرده است.

مطمئنا ژاپن و امارات روزهای سختی را برابر قطر و حتی ویتنامی که از طرفداران متعصبی سود می‌برد، خواهند داشت و باید برای رسیدن به موفقیت بیش از گذشته تلاش کنند. در زیر نگاهی خواهیم داشت به تیم‌های حاضر در گروه دوم مسابقات جام ملت‌های آسیا و شرایط این تیم‌ها برای دیدار با حریفان.

ژاپن: برابری با رکورد ایران

چشم بادامی‌های شرق آسیا ۳ سال بعد از آنکه برای سومین عنوان قهرمانی جام ملت‌های آسیا را از آن خود کردند، با تغییرات زیاد برای کسب چهارمین عنوان قهرمانی و برابری با رکورد ایران که قهرمانی در سه دوره متوالی جام ملت‌ها است، به ویتنام سفر می‌کنند.

ژاپن در این جام زیکو را در راس هرم فنی خود ندارد اما اوسیم صربستانی با تفکرات منحصر به فردش برای رسیدن به اهداف بزرگ سامورایی‌ها برنامه‌ریزی خاصی انجام داده است.

اوسیم پس از آنکه هیده توشی ناکاتا شاخص‌ترین بازیکن ژاپن در جام‌های جهانی و آسیایی چند سال اخیر کفش‌هایش را آویزان کرد، به هنرنمایی شونسه که ناکامورا که در سلتیک درخشش فوق‌العاده‌ای داشت و همچنین نائوهیرو تاکاهارا بازیکن اینتراخت چشم دوخته است تا نبض حرکتی تیمش را به این بازیکنان بسپارد.

ژاپن با عبور از نام تعدادی از بازیکنان لژیونر خود، با ترکیبی از بازیکنان باتجربه و جوان در مسابقات امسال شرکت کرده است و می‌خواهد اولین تیم آسیایی نام بگیرد که فاتح چهار دوره رقابت‌های جام ملت‌های آسیا می‌شود.

قطر: بهتر از ۲۰۰۴

صعود آسان قطر به جام ملت‌های آسیا به خوبی نشان‌دهنده تاثیرات نتیجه بخش حضور موسوویچ در این تیم است. آنها در مرحله مقدماتی جام ملت‌های آسیا ۷ پیروزی متوالی را به دست آوردند و تنها در بازی آخر در تاشکند مغلوب ازبکستان شدند.

مردان قطری امیدوارند پس از عدم موفقیت در جام ملت‌های سال ۲۰۰۴ چین به هدایت تروسیه، در مسابقات این دوره به جمع هشت تیم مرحله یک چهارم نهایی این جام صعود کنند.

البته قطری‌ها به پشتوانه لیگ معتبر خود که یکی از بهترین مسابقات لیگ در منطقه است، می‌خواهند هفتمین حضورشان در جام ملت‌های آسیا توام با موفقیت باشد.

قطر در سال ۱۹۸۰ توانست برای اولین مرتبه در مرحله نهایی جام ملت‌های آسیا شرکت کند و تنها در سال ۲۰۰۰ موفق شد به مراحل بعدی صعود کند که در آن مسابقات هم در مرحله یک چهارم نهایی برابر چین با نتیجه ۳ بر یک شکست خورد تا از گردونه رقابت‌ها کنار رود.

انتخاب خلفان ابراهیم که به علت مصدومیت مدت‌ها از میادین فوتبال دور است، به عنوان بهترین بازیکن سال آسیا مهم‌ترین افتخار فوتبال قطر در آسیا به شمار می‌رود.

این تیم که در بازی‌های آسیایی دوحه عنوان قهرمانی را کسب کرد، امسال با تکیه بر نفراتی مانند علی ناصر، مسعد الحمد، ولید جاسم و سباستین به فکر حضور در جمع چهار تیم پایانی جام است.

امارات: از قهرمانی در جام خلیج فارس تا...

قهرمانی در رقابت‌های دوره گذشته جام خلیج فارس شاگردان برونو متسو را امیدوار کرده است تا پس از ۱۱ سال به فینال مسابقات جام ملت‌های آسیا صعود کنند.امارات که اولین مرتبه در سال ۱۹۸۰ به جام ملت‌ها راه یافت در سال ۱۹۹۲ برای اولین مرتبه به جمع چهار تیم پایانی راه یافت اما پس از شکست برابر عربستان و چین به مقام چهارم دست یافت. آنها تنها در سال ۱۹۹۶ و به لطف میزبانی توانستند به دیدار نهایی راه یابند اما در ضربات پنالتی مغلوب عربستان شدند تا به کسب مقام دوم بسنده کنند.

اماراتی‌ها که در سال ۲۰۰۰ نتوانستند به جام ملت‌ها صعود کنند در جام ۲۰۰۴ هم حضور ناموفقی داشتند ولی قصد دارند در رقابت‌های امسال با هدایت برونو متسو و نفراتی که از تیم العین قهرمان لیگ قهرمانان سال ۲۰۰۳ آسیا به تیم ملی تزریق شده‌اند، در این مسابقات به موفقیت دست یابند.البته مصدومیت بازیکنان بزرگی مانند عبدالعزیز و سبیت خاطر بزرگ‌ترین مشکل آنهاست ولی آمادگی اسماعیل مطر، فیصل خلیل و نواف مبارک می‌تواند جای خالی این نفرات را پرکند.

حامیان بزرگ برای ضعیف‌ترین میزبان

هواداران ویتنام مدت‌هاست انتظار می‌کشند تا شاهد حضور تیمشان در معتبرترین تورنمنت آسیا باشند. پس از حضور در دو دوره ابتدایی جام ملت‌های آسیا، فوتبال این کشور در عرصه مسابقات آسیایی به علت مسائل سیاسی و جنگ‌های داخلی و خارجی ضرر زیادی را متحمل شد اما به لطف میزبانی جام چهاردهم، آنها پس از ۴۷ سال باردیگر فرصت حضور در جام ملت‌ها را به دست آورده‌اند.البته ویتنام در مرحله مقدماتی جام ملت‌های سال ۱۹۹۶ عملکرد بسیار خوبی داشت ولی در بازی آخر با ۴ گل مغلوب کره جنوبی شد تا خیلی زود از گردونه رقابت‌ها کنار برود. آنها که از مارس سال ۱۹۷۵ از ویتنام جنوبی به عنوان یک کشور واحد در مسابقات حضور دارند، در سال‌های اخیر در مسابقات آ.سه.آن موفقیت‌های چشمگیری داشته‌اند اما بارها برابر تایلند مغلوب شده‌اند تا شانس قهرمانی در این رقابت‌ها را از دست بدهند.

آنها در سال‌های ۱۹۹۵، ۱۹۹۹ و ۲۰۰۱ به فینال مسابقات SEA هم راه یافته‌اند اما در این بازی‌ها باز هم برابر تایلند شکست خورده و به عنوان نایب‌قهرمانی اکتفا کردند.

بزرگ‌ترین مشکل ویتنامی‌ها در این سال‌ها فساد شرط‌بندان در فوتبال این کشور بوده است که ‌این موضوع باعث شده بازیکنان و فوتبال این کشور بارها از سوی مجامع بین‌المللی با جریمه، محرومیت و حتی زندان مواجه شوند.

در شرایط فعلی هدایت تیم ویتنام بر عهده آلفرد ریدل اتریشی است که هواداران فوتبال دوست این کشور حمایت شدید از این مربی و تیم دارند به نحوی که در پیروزی‌ها و شکست‌ها در ورزشگاه مایدین به شدت تیمشان را تشویق می‌کنند.

برنامه مسابقات گروه B:

۸۶/۴/۱۷

* ویتنام - امارات، ساعت ۱۵ به وقت تهران ورزشگاه مایدین هانوی

۸۶/۴/۱۸

* ژاپن - قطر، ساعت ۱۲:۴۵ به وقت تهران ورزشگاه مایدین هانوی

۸۶/۴/۲۱

* ویتنام - قطر، ساعت ۱۵به وقت تهران ورزشگاه مایدین هانوی

۸۶/۴/۲۲

* امارات = ژاپن، ساعت ۱۶ به وقت تهران ورزشگاه مایدین هانوی

۸۶/۴/۲۵

* ویتنام - ژاپن، ساعت ۱۲ به وقت تهران ورزشگاه مایدین هانوی

* امارات - قطر، ساعت ۱۲ به وقت تهران ورزشگاه آرمی هوشی مینه