شیما خیری- دیوید بکهام، ستاره صاحب‌نام فوتبال انگلیس با امضای قراردادی ۲۵۰میلیون دلاری برای مدت پنج‌سال در ایالات متحده توپ می‌زند. بکهام پس از پایان قراردادش در رئال‌مادرید در سی‌ ژوئن سال‌جاری میلادی بلافاصله همکاری با گالاکسی را آغاز می‌کند و با شروع همکاری‌اش با این تیم عنوان گران‌ترین بازیکن لیگ حرفه‌ای فوتبال ایالات‌متحده (MLS) را نیز به خود اختصاص می‌دهد. اما مدیران این تیم‌ها می‌گویند رقم واقعی که آنها برای استخدام بکهام پرداخته‌اند درصد کوچکی از کل رقم پرداخت شده است.

اگر بکهام برای حضور پنج‌ساله در گالاکسی چیزی در حدود ۵۰میلیون دلار دریافت می‌کند مابقی این مبلغ از کجا تامین می‌شود، آنچنان که ایوان گازیدیس، جانشین رییس فدراسیون فوتبال آمریکا می‌گوید: بخش اعظم پولی که بابت قرارداد بکهام به او پرداخت می‌شود ناشی از حق تبلیغاتی است که او طی مدت حضورش در گالاکسی در آن به دست می‌آورد. این در واقع قراردادی جدا بین او و یک آژانس تبلیغاتی و نوزده شرکت دیگر است.

گازیدیس می‌گوید: فکر می‌کنم آمدن بکهام به آمریکا، برند او و درآمدی که از این بابت می‌تواند به دست آورد را تقویت می‌کند. با این حال می‌افزاید: این مساله به هیچ عنوان بخشی از مذاکرات ما و مدیران گالاکسی با او نبود.

قرارداد بکهام بزرگ‌ترین قرارداد خرید بازیکن در آمریکا تلقی نمی‌شود، چون ورزش اول آمریکایی‌ها فوتبال نیست. بزرگ‌ترین قراردادهای خرید بازیکن در ایالات‌متحده در ورزش بیسبال منعقد می‌شود.

الکس رودریگز برای یک دوره چهار ساله ۲۵۲میلیون دلار می‌گیرد و درک جتر ۱۸۹میلیون دلار منطبق با آخرین قراردادش دریافت کرده است.

اسکات برانولد، استاد مدیریت ورزش در دانشگاه روبرت موریس معتقد است شهرت بکهام و برند او ویکتوریا آدامز، خوانندگان پیشین گروه اسپایس‌گرلز را در برمی‌گیرد و چیزی فراتر از حضور او در میادین ورزشی است.

اما آیا اینکه بکهام بتواند طی پنج‌سال از محل حضور در برنامه‌های تبلیغاتی دویست‌میلیون دلار درآمد کسب کند را سوال‌برانگیز توصیف می‌کند.

فوتبال آمریکا فراز و نشیب‌های زیادی را پشت‌سر گذاشته است و در چنین فضایی باید دید حضور بکهام در لیگ حرفه‌ای این کشور چه تاثیری می‌گذارد.

بکهام در دوره حضور در رئال‌مادرید در هر فصل ۷/۷میلیون دلار از این تیم می‌گرفت و ۳۰میلیون دلار بابت حضور در برنامه‌های تبلیغاتی و همکاری با برندهایی چون ژیلت، موتورولا و پپسی درآمد داشت اما نیمی از این درآمد به حساب تیم‌اش واریز می‌شد. قرارداد جدید او با لس‌آنجلس در واقع برپایه همین محاسبات شکل گرفت. برای تحقق هدف قرارداد بکهام باید دوره‌ای پرکار را پشت‌سر بگذارد و فعالیت‌های خود در این حیطه را دوچندان کند.

۱۳ تیم حاضر در لیگ حرفه‌ای فوتسال آمریکا به‌طور میانگین سالانه ۱/۲میلیون دلار به ازای هر بازیکن خود پرداخت می‌کنند اما در همین لیگ هم قواعدی ویژه برای بازیکنان ویژه وجود دارد.

یکی از نگرانی‌های مدیران ارشد فدراسیون فوتبال آمریکا این است که تب بکهام لیگ حرفه‌ای این کشور را مبتلا کند.آنان به تجربه دهه‌های ۷۰ و ۸۰میلادی اشاره می‌کنند که با خرید بازیکنان گران‌قیمت این لیگ از تب و تاب افتاد و وارد یک‌دوره رکود شد.

به اعتقاد بسیاری لیگ حرفه‌ای آمریکا به جایی رسیده که بتواند بازیکنان صاحب‌نام را جلب کند.

فدراسیون فوتبال این کشور که از سال‌ها قبل در تلاش بوده جایگاه ورزش فوتبال در آمریکا را ارتقا دهد به‌رغم همه نگرانی‌ها از این قرارداد حمایت کرده است.

گمان می‌رود حضور بکهام در لیگ حرفه‌ای فوتبال آمریکا زمینه را برای توجه بیشتر مردم به این ورزش فراهم می‌آورد.

تاثیر حضور بکهام زودتر از آنکه گمان می‌رفت نمایان شد. در اولین بازی تیم گالاکسی پس از انتظار خبر عقد قرارداد این تیم با بکهام هزار بلیت در قیاس با بازی‌های قبلی بر بلیت‌های فروخته شده، افزوده شد.