خادم: باید شرایط واگذاری باشگاههای دولتی فراهم شود
امیررضا خادم درباره واگذاری تعدادی از باشگاههای فوتبال به برخی استانها گفت: در اجرای ماده ۱۱۷ قانون برنامه به صورت یک کار سیستماتیک و با برنامه تا کنون جلو نرفتهایم.
رییس کمیته تربیت بدنی مجلس معتقد است: این که چند تیم دولت ساخت که به هیچ وجه با واقعیتهای ورزش ما تطابق نداشته از عرصه خارج شوند، نمیتواند لطمهای به کلیات ورزش حرفهای ما بزند.
امیررضا خادم درباره واگذاری تعدادی از باشگاههای فوتبال به برخی استانها گفت: در اجرای ماده ۱۱۷ قانون برنامه به صورت یک کار سیستماتیک و با برنامه تا کنون جلو نرفتهایم. وی افزود: نزدیک به ۳ سال از قانون برنامه چهارم توسعه میگذرد و هنوز هیچ اقدام عملی برای اجرای مادهای از قانون برنامه که براساس آن باید کلیه ورزش حرفهای ما خودگردان شده و در اختیار بخشخصوصی قرار گیرد و توسط بخشخصوصی اداره شود، صورت نگرفته است.
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان این که طبیعتا با توجه به این که به سالهای انتهایی برنامه چهارم نزدیک میشویم و این دغدغه وجود دارد که هنوز نتوانستهایم ورزش حرفهای را خودگردان کنیم، گفت: از طرف دیگر هزینهها هر روز افزایش پیدا میکند و به سطحی میرسد که دیگر دولت توان تحمل این بار را بر روی دوش خود نداشته باشد و دولت به صورت ناگهانی بخواهد خود را از زیر این بار سنگین که طبیعتا مربوط به بیتالمال و هزینههای عمومی جامعه است خارج کند و در آن زمان است که تصور میشود لطمه شدیدی به بدنه ورزشی کشور به خصوص ورزش حرفهای ما بخورد.
به نظر خادم این اتفاقی دیر یا زود خواهد افتاد و با توجه به این که کارهای ما معمولا بدون برنامه اتفاق میافتد، بایستی انتظار داشته باشیم که حداقل به این شکل و با شرایطی که به وجود آمده که هم بخشهایی از شهرستانهای مختلف و هم بخش خصوصی به خرید باشگاهها رغبت پیدا کردهاند، شرایط را برای واگذاری این باشگاههای دولتی فراهم کنیم و پس از آن به دنبال این باشیم که این مساله قوام و چارچوب مناسبی پیدا کند.
او با بیان این که دغدغهای در ارتباط با نابودی این باشگاهها و از بین بردن و خارج شدن از چرخه حمایتی ورزشی حرفهای هم مطرح است گفت: طبیعتا بخش خصوصی تهران توان مقابله با دولت را در ارتباط با تامین هزینه نداشته و برای همین هم حذف شده است.
وی ادامه داد: به مرور که اینها همه به سمت بخش خصوصی حرکت کند، این احتمال قطعی وجود دارد که هزینههایی که در فوتبال کشور میشود به حد قابل توجه و محسوسی کاهش پیدا کند.
به اعتقاد رییس فراکسیون ورزش مجلس این مساله در دراز مدت یک سطح عمومی پیدا میکند و این کاهش با معقولانه شدن هزینه همراه خواهد شد و بسیاری از ریخت و پاشهای غیرضروری را کاهش میدهد، چون آن زمان بخش خصوصی باید براساس منفعت و نگاه اقتصادی به این موضوع هزینه کند و بنابراین هزینههای غیر متعارف نخواهد کرد و در این میان هم امکان دارد برخی تیمها نامشان تغییر کند یعنی تا قبل از واگذاری، اسم دولتی داشتهاند و حال تغییر اسامی و شهرها همه به دنبال خود اتفاق خواهد افتاد و امکان دارد که در این بین هم برخی تیمها هم کاملا از رده خارج شوند که آن هم هیچ اشکالی را به وجود نمیآورد چراکه ورزش ما همیشه بر روی پایه خود بوده و پویا و خود ساخته بوده است.
خادم معتقد است: خارج شدن چند تیم دولت ساخته از عرصه ورزشی حرفهای ما میتواند زمینه را برای واقعیتر شدن مدیریتها، انسجام بیشتر آن و ثبات مدیریت و هزینههای معقولتر در ورزش حرفهای ایجاد کند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با رد نکردن این که در این واگذاریها غیر از مسائل مالی، مسائل سیاسی هم دخیل است گفت: به نظر میرسد که منافع این کار در دراز مدت بیشتر از ضررهای آن باشد.
اگر این اتفاق رخ ندهد دیر یا زود دولت با توجه به آن که هزینههای تیمداری هر روز به صورت تصاعدی در حال افرایش پیدا کردن است، دیگر توان کشیدن این بار را به دوش خود ندارد و امکان دارد یک باره بخواهد خود را خارج کند و آن زمان است که لطمات جبرانناپذیری به بدنه ورزش ما وارد خواهد شد.
ارسال نظر