از فرش تا عرش فقط طی  چند هفته!

پس از آنکه سال گذشته تیم هامبورگ یک فصل رویایی را پشت سر گذاشت و تا آخرین روزهای بوندس‌لیگا در کورس قهرمانی بود از اوایل این فصل با افت چشمگیری روبه‌رو شد و به یکی از قعرنشینان مطلق جدول تبدیل شد. تیم سوم فصل گذشته که امسال در جام یوفا هم حضور داشت پیش از معرفی‌ هاب استیونس به عنوان جانشین توماس دال موفق شده بود در بوندس‌لیگا تنها یک پیروزی کسب کند و این آمار برای هواداران تیمی که بیشترین سابقه حضور در بوندس‌لیگای یک را در تاریخ فوتبال آلمان داشت فاجعه‌انگیز بود. هامبورگ کم‌کم داشت خود را برای سقوط به دسته پایین‌تر آماده می‌کرد که مسوولان باشگاه تصمیم گرفتند هاب استیونس سرمربی سابق شالکه را به عنوان نفر اول کادر فنی تیم، جانشین توماس دال کنند. اگرچه حضور استیونس یکی از عوامل موثر اوج‌گیری دوباره تیم بندر شمالی آلمان بود ولی بدون شک فاکتورهای دیگری نیز در بازگشت‌ هامبورگ به روزهای خوش خود نقش داشتند. تاکتیک‌پذیری

هاب استیونس همیشه به عنوان مربی لجوج و یک دنده شناخته می‌شود. اگر تاکتیکی را برای تیمش انتخاب کند بر عقیده خود پافشاری می‌کند و سعی می‌کند تا حد ممکن کوچک‌ترین تغییرات را در آن اعمال کند تا در نهایت به دو هدف خود برسد.در چنین حالتی عامل تاکتیک‌پذیری بازیکنان هامبورگ نقش مهمی ایفا می‌کند، چه اگر آنها به سختی خود را با تاکتیک استیونس وفق می‌دادند و مرد هلندی هم تصمیمی برای تغییر آن نمی‌گرفت بدون شک زمان بسیار بیشتری نیاز بود تا هامبورگ دوباره به اوج بازگردد.

AOL آره نا

تعجب نکنید! ورزشگاه AOL آره‌نا نقشی در اوج‌گیری دوباره‌ هامبورگ نداشته‌ است بلکه این حاضران در این استادیوم هستند که هیچ وقت از حمایت‌ دست برنمی‌دارند، حتی در مواقعی بحرانی و آماده سقوط!هواداران بندر هامبورگ بدون شک جزو پرحرارت‌ترین طرفداران فوتبال در آلمان هستند. تعداد طرفدارانی که فصل گذشته و در زمانی که هامبورگ در کورس قهرمانی بود برای تشویق تیم محبوبشان به استادیوم می‌آمدند با تعداد هوادارانی که در این فصل و در زمان قعرنشینی هامبورگ به AOL می‌آمدند خیلی تفاوت نداشت. حمایت گسترده آنها از شاگردان استیونس یکی از عواملی بود که روحیه بازیکنان تیم را همیشه برای جنگندگی بیشتر و تلاش برای ناکامی های گذشته در حد مطلوبی نگه می‌داشت.

نظم و انضباط

اگرچه توماس دال هم به سخت‌ گیربودن معروف بود ولی با حضور استیوس هلندی گویی نوعی نظم و انضباط جدید به رگهای بازیکنان ترزیق شد. استیونس هیچ‌گاه هیچ بی‌نظمی را مورد بخشش قرار نمی‌دهد. با ورود او به باشگاه قوانین انضباطی جدیدی وضع شد که تمام بازیکنان موطف به پیروی از آن بودند. بدنیست بدانید در اولین جلسه‌ی تمرینی که استیونس در زمین تمرین باشگاه‌ هامبورگ حاضر شد خطا به شاگردانش گفت: «حرفه‌ای باید همیشه تمرین کند و در اردو باشد. وقتی در اردو هستیم در هر روز ۲ ساعت زمان برای استراحت دارید ولی در آن دو ساعت کسی‌حق گوش کردن به موسیقی ندارد. وقتی هم که در اردو نیستم باید در هر روز هشت ساعت و نیم در ورزشگاه باشید تا به تمرین، مرور برنامه‌های حریف و گفتگو با یکدیگر بپردازیم. روزهایی هم که بازی داریم هر کس بعد از ساعت هشت‌ونیم صبح به ورزشگاه بیاید نمی‌تواند در بازی حضور داشته باشد هر بازیکن باید بداند چه زمانی باید وارد زمین تمرین شود و چه وقت باید به خانه بازگردد!

بازیکنان حرفه‌ای

دیگر عامل موثری که پس از چندین هفته ناکامی متوالی و گرفتن نتایج ضعیف به داد هامبورگی‌ها رسید بازیکنان حرفه‌ای این تیم بودند.از این میان می‌توان- به نام‌هایی مثل «رافائل‌فان بوتین» و «مهدی مهدوی‌کیا» اشاره کرد. فان بوتین به عنوان کاپیتان تیم همیشه نقش بسزایی در پیروزی‌ها و موفقیت‌های تیمش بازی کرده است. از سویی دیگر مهدوی‌کیا که درهامبورگ از او به عنوان «موشک» یاد می‌کنند و با سابقه‌ترین بازیکن حال حاضر باشگاه است با پشتکار زیادی که دارد همیشه الگوی بازیکنان جوان هامبورگ بوده است. «مهدی» هیچ وقت ناامید نمی‌شود و انگار از شکست متنفر است. پاس‌های طلایی او و بعضا گل‌های سه امتیازی‌اش تا اینجای کار خیلی به بالا آمدن هامبورگ در جدول کمک کرده است.

شانس

عادلانه نیست اگر بخواهیم در بررسی عوامل موفقیت هامبورگ فاکتور شانس را نادیده بگیریم! اگرچه تمام عواملی که ذکر شد تاثیر زیادی در دوباره اوج‌گیری هامبورگ داشتند ولی واضح است هامبورگی‌ها در بازی‌های اخیر شانس زیادی آورده‌اند که در پایان بازی زمین را با دست خالی ترک نکرده‌اند. راینهاوت، بازیکن هامبورگ در این مورد می‌گوید: «نیازی به توضیح نیست، ما در دور رفت خیلی بدشانس بودیم و حالا شانس به ما روی آورده است. راستش را بخواهید در یکی دو بازی اخیر خیلی خوب نبودیم ولی خوشبختانه بازی را بردیم».

منبع: آبند بلات

مترجم: حامد مومنی