جای خالی زمینهای خاکی
«هر جا تنش بالاست گفتوگو کم است، وقتی با هم صحبت کنیم بیتردید تنشها کمتر خواهد شد». این راز «تالار گفتوگو» است. مجید جلالی با بیان این مطلب جدایی فوتبال از دانشگاه را حلقه مفقوده این رشته میداند. مجید جلالی، حمید درخشان، حمیدرضا استیلی، محمد مایلی کهن، ناصر ابراهیمی، مصطفی آجرلو، مارکار آقاجانیان، حسین کفعمی و ... از جمله شخصیتهایی بودند که در تالار گفتوگوی مجید جلالی و همراه با علاقهمندان فوتبال گرد هم آمدند تا درباره استعدادیابی در فوتبال بحث و تبادل نظر کنند. مجید جلالی که مجری این نشست بود بر تغییر دیدگاه مسوولان در استعدادیابی تاکید کرد و جدایی فوتبال از دانشگاه را معضلی دانست که در شرایط فعلی فوتبال ایران از آن رنج میبرد.
جلالی با ذکر مثالی گفت: «چرا مهاجمان ما کوتاه قد هستند در صورتی که بهترین تیمهای دنیا مهاجمان قوی و بلند قد دارند، یا سالهای سال است که تیم ملی در حمله خیلی کم با سر به گل رسیده است. شاید علی دایی بیشترین گل را به ثمر رسانده باشد اما، بیشترین گلها در ضربات ایستگاهی به دست آمده است. در ادامه ناصر ابراهیمی که در سن ۶۵سالگی با ۵۰ سال سابقه در فوتبال از تجربیات خود حرف میزد، گفت: «ما در شرایط فعلی باید پاسخ دهیم که فوتبالیستهایی مانند درخشان، قلعهنویی و ... چگونه فوتبالیست و از کجا کشف شدند؟ من در زمان حضورم ۱۵۰ بازیکن کشف کردم که همه به رده ملی راه یافتند. زمانی که من در نازی آباد مربی بودم از ۲۵ بازیکن ۲۰ فوتبالیست از فوتبالیستهای بزرگ انتخاب شدند که یکی از آنها استیلی بود.»
وی که از این نظر زمینهای خاکی را با مدارس فوتبال قابل مقایسه نمیدانست معتقد بود که مدارس فوتبال از دیدگاه من یک مهد کودک هستند و گفت: امیر قلعهنویی در زمینهای خاکی راهآهن کشف شد و محمد پنجعلی وقتی ۱۵ سالش بود در خیابان گرگان فوتبالیست شد.
ابراهیمی با ذکر سوالی گفت: چرا در آن زمان از محلههای مختلف فوتبالیستهای مختلف بیرون میآمدند و حالا بیرون نمیآیند؟
وی در پاسخ به سوال خود گفت: «به این دلیل که زمینهای خاکی را از فوتبالیستها گرفتند و استعدادها از بین رفت، من به عنوان مربی در آن زمان حق و حقوقی نمیگرفتم، الان حاضرم دوباره آن راه را بروم و همان استعدادیابی را از زمینهای خاکی شروع کنم.
این مربی فوتبال ادامه داد: راهکار ما برای استعدادیابی ادامه دادن همان راه گذشته و در اختیار دادن زمین است. فوتبال ما هم اکنون به شرایطی رسیده است که فرد در سن بالا تازه به این رشته روی میآرود. (اول دیپلم میگیرد بعد به او روپایی یاد میدهند)، به این دلیل است که وقتی فوتبالیست ۲۰سالهای به بوندسلیگا میرود بعد از ۸ سال بهترین فوتبالیست میشود و وقتی در سن ۲۸ سالگی میرود باید نیمکت نشین شود.
وی همچنین با ذکر مثالی از گذشته گفت: در منطقه چهارصد دستگاه در یک سال ۱۶ فوتبالیست بیرون آمد و شاید مثلت چهارصد دستگاه نازی آبادی، امام حسین، شهدا و محله قدیمی خراسان را باید نقطه ثقلی در فوتبال بدانیم که مهرههای ارزشمندی از آن بیرون آمدند. بنابراین اگر بخواهیم به دوره گذشته بازگردیم باید زمین و مربی به اندازه کافی داشته باشیم. در ادامه حمید درخشان نیز که از زمینهای خاکی فوتبال کشف شده است نیز در ادامه به سخنرانی پرداخت و گفت: برای این که فوتبال رشد کند نگرش خود را باید عوض کنیم و با تحقیقات علمی پیش برویم.
وی با بیان این که طی چند سال اخیر فوتبال ما خیلی عقب بوده و رشد نکرده است گفت: من از همه مسوولان میپرسم که چند سال است ما در مسابقات جام باشگاههای آسیا قهرمان شدهایم. اما تیمها مختلفی از شهرستانها توانستهاند در کشور قهرمانیهای زیادی داشته باشند. آیا قهرمان جام باشگاهی ایران باید از یک تیم باشگاهی عربی پنج گل بخورد؟ پس فوتبال ما به عقب رفته و رشدی نداشته، تصور میکنم برخی مسایل در فوتبال کشور اجازه نمیدهد جوانان رشد کنند.
ارسال نظر