آیا طلسم ناکامی‌های ایران شکسته می‌شود؟

برنامه رقابت‌های ورزشی کاروان ایران در المپیک لندن نشان می‌دهد طلسم مدال آوری ایران باید توسط وزنه‌برداران شکسته شود؛ اگرچه سایر ورزشکاران نیز با تمام وجود برای مدال تلاش می‌کنند. به گزارش ایسنا، قریب به ۱۴۵۰ روز از آخرین مدالی که ایران در بازی‌های المپیک به دست آورده می‌گذرد و گرچه تاکنون نزدیک به یک سوم ورزشکاران کاروان ایران در بازی‌های لندن به روی صحنه رفته‌اند، اما همه آنها از رسیدن به مدال ناکام بوده‌اند، به طوری که باید در انتظار شروع کار وزنه برداران بود و دید که آیا آنها طلسم مدال‌ها را خواهند شکست یا خیر؟ اگرچه شواهد و قراین نشان می‌دهد که باید چنین انتظاری از وزنه برداران داشت. پس بنابراین می‌توان آخرین ساعات روز جمعه پیش‌رو را روزی قلمداد کرد که ایران با مدالی خوشرنگ وارد جدول رده بندی مدال‌ها خواهد شد؛ بنابراین شرایط این مسابقه را بررسی می‌کنیم تا ببینیم کیانوش رستمی و سهراب مرادی چقدر شانس دارند تا به مدال‌های تاریخ المپیک ایران بیفزایند.

بررسی وضعیت رستمی و مرادی در لندن

از فردا جمعه، دومین هفته بازی‌های المپیک در لندن آغاز می‌شود و ایران همچون سنت همیشگی‌اش در بازی‌های المپیک، در هفته ابتدایی دستش از مدال خالی است؛ اما این انتظار می‌رود تا در آغاز هفته دوم بازی‌ها، دو وزنه بردار پرقدرت ایران، جای خوبی برای پرچم ایران در جدول مدال‌ها بازکنند. استارت لیست دسته ۸۵ کیلوگرم رقابت‌های وزنه‌برداری لندن نشان می‌دهد سه وزنه‌برداری که می‌خواهند روی سکوی این دسته قرار بگیرند باید از بهترین‌ها باشند، اما به دست آوردن طلا از این رقابت همچون بیرون کشیدن غذا از دهان شیر است.

این جدول شرایط خوبی را برای ایران نشان می‌دهد. براساس آنچه روی کاغذ آمده، کیانوش رستمی بهترین وزنه‌بردار گروه است. او در میان وزنه‌برداران قدرتمند این گروه با رکورد ورودی ۳۹۵ کیلوگرم به همه اعلام کرده که بهترین است و می‌خواهد پس از طلای جوانان و بزرگسالان جهان، این بار طلای المپیک را به کارنامه اش اضافه کند. دیگر وزنه بردارایرانی نیز با رکورد بالای ۳۹۰ کیلوگرم پس از رستمی بهترین وزنه بردار این رقابت محسوب می‌شود؛ اما نکته حائز اهمیت این است که این وزنه برداران که حسابی هم قدرتمند هستند، چقدر برای مدال‌های المپیک شانس دارند. بخشی از پاسخ این سوال در شناخت حریفان آنها مشخص می‌شود.

دزدان مدال ایران

نخستین حریف وزنه برداران ایران، کسی نخواهد بود جز «یونگ‌لو» از چین. او قهرمان بازی‌های پکن است و در رقابت‌های جهانی سال ۲۰۰۹ قهرمان جهان شد و در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۰ یک بار دیگر به مدال طلا رسید. او در این دوره از رقابت‌ها رکورد ورودی ۳۲۰ کیلوگرم را اعلام کرده است، اما نزدیکان تیم ملی چین خبر از وضعیت بهتر او می‌دهند. این وزنه بردار قدرتمند یکی از اصلی ترین حریفان رستمی و مرادی است. «آندری ریباکو» از بلاروس با رکورد ورودی ۳۹۰ کیلوگرم از بهترین‌ها است. او دو بار در بازی‌های پکن و آتن به مدال نقره رسیده، اما این بار دیگر به این مدال راضی نیست و می‌خواهد در لندن طلایی شود. رکورد ورودی اش نیز خبر از آمادگی بالای او می‌دهد. ریباکو البته در سال‌های ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ نیز قهرمان جهان در این وزن شده است. سومین حریف رستمی و مرادی، «بنجامین هنکوین» از فرانسه است. او تنها سال گذشته در پاریس نایب قهرمان جهان شد و امسال با رکورد ۳۸۰ کیلوگرم وارد بازی‌ها شده است. او نیز می‌تواند مدعی جدی برای مدال‌های المپیک باشد. حریف بعدی وزنه برداران ایران در دسته ۸۵ کیلوگرم «آدریان زیلنسکی» از لهستان است. او که سال پیش در رقابت‌هایی که کیانشو قهرمان جهان شد، بر سکوی سوم ایستاد، اما در این دوره با رکورد ورودی ۳۸۵ کیلوگرم شرکت کرده است. او نیز یکی از مدعیان مدال المپیک است. «آپتی آئوکادوف»، بهترین وزنه بردار روسیه در این وزن است که با رکورد ورودی ۳۸۵ کیلوگرم وارد بازی‌ها شده است. او که تنها عنوانش قهرمانی اروپا است، این بار می‌خواهد با مدال المپیک شگفتی‌ساز باشد.

سایر حریفان وزنه برداران ایرانی نیز از کوبا، بلغارستان و مصر هستند که شرایط موجود نشان می‌دهد در این وزن چندان نباید روی خطرساز بودن آنها حساب کرد.