اسکن بدن المپیکی‌های انگلیس برای طراحی لباس اختصاصی

توجه به مسائل ایرودینامیکی حتی از زمان المپیک باستانی در یونان، نقش زیادی در موفقیت ورزشکاران داشته و طراحان و مهندسان سعی داشته‌اند با طراحی لوازم ورزشی پیشرفته‌تر به افزایش سطح عملکرد ورزشکاران کمک کنند. به گزارش ایسنا، موسسه مهندسی مکانیک انگلیس در گزارش جدیدی اعلام کرد که نوآوری‌های فن‌آوری بخش جدایی‌ناپذیری از سطح اول ورزشی است و مساله اصلی در رقابت‌های المپیک این نیست که چه کسی سریع‌تر است، بلکه آنچه که اهمیت دارد این است که چه ورزشکاری از تجهیزات هوشمندتری بهره می‌برد.

بسیاری از ورزشکاران بریتانیایی در المپیک از تجهیزاتی استفاده می‌کنند که به صورت انفرادی و منحصر به فرد برای آنها طراحی شده است به این منظور، بدن ورزشکاران به صورت کامل اسکن شده و دقیقا مشخص شده که در چه حالتی بهترین حالت ایرو دینامیکی برای آنها ایجاد خواهد شد.

دوچرخه‌سواران کوهستان و قایقرانان در ماده بادبانی از لباس‌هایی با فن‌آوری نانو استفاده می‌کنند که مایعات را دفع کرده و مانع از نفوذ آب می‌شود. بوکسورها در تمرین‌های خود از دوربین‌هایی استفاده می‌کنند که تمام حرکات و مشت‌های آنها را ردیابی و ثبت می‌کنند. همچنین رایانه‌ها به بررسی زاویه بدن شیرجه‌روها در هوا پرداخته و پس از تمرین توصیه‌های لازم را به گوشی آی پد آنها ارسال می‌کنند. در این گزارش آمده است: فن‌آوری نیز همچون تغذیه، تمرین و مربیگری یکی از اجزای لازم برای ورزشکاران است.

آینده شبیه داستان‌های علمی ـ تخیلی به نظر می‌رسد. در چند دهه آینده اسپری‌هایی اختراع می‌شود که روی لباس پاشیده شده و باعث دفع آب می‌شود. به این ترتیب ورزشکاران رشته سه‌گانه می‌توانند در هنگام تعویض ماده وارد یک تونل اسپری شده تا لباس‌شان مناسب آن ماده شود. همچنین با فن‌آوری چاپ سه بعدی می‌توان پیش از مسابقه بر اساس نوع آب و هوا یا آسیب دیدگی‌ احتمالی دوندگان، برایشان کفش مناسب تهیه کرد. مهندسان معتقدند که استفاده از فن‌آوری باعث می‌شود که مدال نقره تبدیل به طلا شود، ولی باعث ایجاد یک برتری ناعادلانه نخواهد شد. دکتر امیلی رایال استاد فلسفه دانشگاه گلوکستر و نایب رییس اتحادیه فلسفه ورزش بریتانیا با این گفته موافق نیست و می‌گوید: المپیک دیگر هیچ گاه یک رقابت عادلانه نخواهد بود، زیرا حالا دیگر ورزش در سطح بالا به فن‌آوری وابسته است. فن‌آوری در حوزه‌های مختلف ورزش از تغذیه تا روانشناسی و لباس ورزشکاران نفوذ کرده است. به این ترتیب به نظر می‌رسد که کشورهای فقیر شانسی ندارند. وی می‌گوید: جای تعجب نیست که کشورهای فقیر نمی‌توانند در ورزش‌هایی که نیازمند فن‌آوری بالا هستند نظیر دوچرخه‌سواری، قایقرانی، بادبانی و روئینگ به رقابت بپردازند. میزان سرمایه‌گذاری‌ای که در سطح اول ورزش انجام می‌شود، خیلی زیاد است.