صادرات کشتی‌گیر ادامه دارد

گروه ورزش- سه ایرانی دیگر در مسابقات قهرمانی کشور آذربایجان صاحب مدال‌های طلا و نقره شدند. به نظر می‌رسد باید از این پس حضور کشتی‌گیران ایرانی در آذربایجان را اتفاقی عادی تلقی کرد و به اعتقاد رییس فدراسیون کشتی که سال قبل حضور سامان طهماسبی در تیم ملی آذربایجان را صادر کردن کشتی‌گیر نامید و آن را بدون اشکال دانست، باید شاهد بالا رفتن صادرات کشتی‌گیران و سرمایه‌های ایرانی بود!

پس از این که محمدرضا آذرشکیب در مسابقات وزن ۱۲۰ کشتی آزاد آذربایجان دوبنده آذربایجان پوشید و قهرمان شد، سامان طهماسبی در وزن ۸۴ کیلوگرم و قاسم رضایی در وزن ۹۶ کیلوگرم فرنگی نیز بر سکوی نخست ایستادند و بشیر باباجان زاده در سنگین وزن فرنگی دوم شد.

طهماسبی دارنده دو مدال برنز جهان است که در مسابقات جهانی امسال دوبنده تیم ملی آذربایجان را پوشید، اما قاسم رضایی و بشیر باباجان‌زاده برای اولین بار است در مسابقات کشوری آذربایجان کشتی می‌گیرند.

رضایی در سال ۲۰۰۷ مدال برنز جهان را بر سینه زد و در المپیک پکن هم ملی‌پوش ایران بود.

بشیر باباجان‌زاده نیز کشتی‌گیری ۲۱ ساله از مازندران است که تا به حال یک نقره و یک برنز جوانان جهان و سه طلای جوانان و نوجوانان آسیا را در کارنامه افتخاراتش دارد و از کشتی‌گیران آینده دار ایران محسوب می‌شود.

حال باید دید آیا فدراسیون کشتی همچنان به صادر کردن کشتی‌گیر اعتقاد دارد یا این‌که از کوچ کردن سرمایه‌های کشتی ایران جلوگیری خواهد کرد.

سال قبل گفته شد که طهماسبی تنها برای جوایز دلاری این مسابقات به آذربایجان رفته و قصد اختیار کردن ملیت آذربایجانی ندارد، اما در مسابقات جهانی ۲۰۱۰ مسکو خلاف این گفته ثابت شد. حال باید دید سرنوشت سه سرمایه دیگر کشتی ایران چگونه رقم می‌خورد و آیا مهاجرت کشتی‌گیران ادامه دارد؟

رده ‌بندی سه وزنی که کشتی‌گیرانی در مسابقات قهرمانی آذربایجان صاحب مدال شدند به ترتیب زیر است:

۸۴ کیلوگرم: ۱- سامان طهماسبی ۲- شهریار ممدوف ۳- رومن کامادادزه و علم الدین عبدالله‌یف

۹۶ کیلوگرم: ۱- قاسم رضایی ۲- شالوا گادابادزه ۳- رامیک عباس اف و سعید شوکورزاده

۱۲۰ کیلوگرم: ۱- رادومیر پتروویچ ۲- بشیر باباجان زاده ۳- شورژایف و ماکسیم پروخوروف

حضور کشتی‌گیران ایران در آذربایجان امری عادی است

از طرفی دبیر فدراسیون کشتی در این خصوص گفت: حضور کشتی‌گیران ایران در لیگ آذربایجان امری عادی است و مانند حضور خارجی‌ها در لیگ ایران می‌ماند.

عارف ربطی گفت: این سه کشتی‌گیر با هماهنگی کامل با فدراسیون‌های کشتی ایران آذربایجان و فدراسیون جهانی در رقابت‌های کشتی آذربایجان که روزهای جمعه تا یکشنبه برگزار شد، شرکت کردند و این موضوع مشکل قانونی ندارد. وی در مورد اینکه گفته می‌شود این سه کشتی‌گیر مانند سامان طهماسبی تغییر ملیت می‌دهند، گفت: این امر به هیچ عنوان امکان‌پذیر نیست. طبق قوانین جدید فیلا، کشتی‌گیران برای تغییر ملیت علاوه بر دریافت رضایت‌نامه از کشور میزبان، حق ندارند دوسال در رقابت‌های بین‌المللی شرکت کنند.

ربطی با اشاره به اینکه حضور این کشتی‌گیران در آذربایجان مانند شرکت کشتی‌گیران خارجی در لیگ ایران امری عادی است، خاطرنشان کرد: ما برای تغییر ملیت این کشتی‌گیران مجوزی صادر نکرده‌ایم.

مجلس کشتی گرفتن ایرانی‌ها برای کشور آذربایجان را بررسی می‌کند

عضو فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی به «ایسنا» ‌گفت: موضوع کوچ کشتی گیران ایرانی به کشور آذربایجان هفته آینده در مجلس بررسی خواهد شد.

علی اصغر یوسف‌نژاد نماینده مردم ساری گفت: کوچ کشتی‌گیران ایرانی به کشور آذربایجان پدیده زشتی است که رواج یافته و باید در اسرع وقت مورد بررسی قرار گیرد. این کار شاید از نظر حرفه ای مشکلی نداشته باشد، اما از نظر اخلاقی و ورزشی زیبنده نام ایران نیست و هفته آینده در فراکسیون ورزش مجلس مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

یوسف‌نژاد همچنین در خصوص موضوع اختصاص یک درصد بودجه سازمان‌های دولتی به ورزش که قرار بود مجددا در صحن علنی مجلس مطرح شود، گفت: این موضوع در برنامه پنجم بودجه پیش‌بینی نشد، اما برای بودجه سال آینده می‌تواند در لوایح دولت بیاید تا نمایندگان در خصوص آن تصمیم‌گیری کنند.

گزارش تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی‌از سازمان تربیت بدنی چه زمانی در صحن علنی قرائت می‌شود؟! نماینده مردم ساری در پاسخ به این پرسش گفت: اگر گزارش تحقیق و تفحص آماده باشد باید آن را تسلیم هیات رییسه مجلس کند تا از سوی هیات رییسه در نوبت قرائت قرار گیرد. احساس می‌کنم این گزارش تا به امروز تحویل داده نشده است.