پایان کار کمیته تحقیق و تفحص مجلس از سازمان تربیت بدنی

مهلت ۹ ماهه کمیته تحقیق و تفحص مجلس از سازمان تربیت بدنی به پایان رسید و قرار است ظرف دو ماه آینده گزارش نهایی این کمیته به هیات رییسه ارائه و در صحن علنی قرائت شود. مهلت قانونی کمیته تحقیق و تفحص مجلس از سازمان تربیت بدنی در دوره ریاست محمد علی آبادی روز ۱۸ مردادماه به پایان رسید و این کمیته موظف است با جمع بندی گزارش کارشناسان و بازرسان خود، حداکثر ظرف دو ماه آینده گزارش نهایی خود را به کمیسیون فرهنگی و هیات رییسه مجلس ارائه کند.

این درحالی است که یحیی زاده رییس کمیته تحقیق و تفحص مجلس اظهار داشته با توجه به گستردگی حوزه ورزش و همکاری نکردن برخی فدراسیون‌ها برای بررسی تمامی‌بخش‌های این حوزه امیدواریم هیات رییسه حداقل یک ماه دیگر مدت کار بررسی از سازمان تربیت بدنی را تمدید کند.

مجلس تاکنون با این درخواست کمیته تحقیق و تفحص موافقت نکرده و خواستار تسریع در ارائه گزارش کمیته تحقیق شده است.

کمیته تحقیق و تفحص مجلس از سازمان تربیت بدنی با حضور ۱۵ نماینده شامل ۱۱ نماینده کمیسیون فرهنگی و ۴ نماینده از سایر کمیسیون‌ها به ریاست سیدجلال یحیی‌زاده رییس فراکسیون ورزش از زمستان گذشته تحقیق و بررسی از بخش‌های مختلف سازمان تربیت بدنی و فدراسیون‌های ورزشی را پیگیری می‌کند و قرار است طی گزارشی بررسی‌های خود را در مورد عملکرد سازمان تربیت بدنی در دوره ریاست محمد علی‌آبادی منتشر کند.

اختلاف نظری وجود ندارد

اما دبیر کل کمیته ملی المپیک با تاکید بر اینکه نظارت مجلسی‎ها بر ورزش و نتایج آن نباید تنها منوط به زمان پس از مسابقات شود، می‌گوید: اگر آنها خود را مسوول می‎دانند باید بر شرایط پیش از مسابقات هم نظارت داشته باشند و برای پوشش کمبودها قدم بردارند.

بهرام افشارزاده در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر با اشاره به اینکه کمتر از ۱۰۰ روز به آغاز بازی‏های آسیایی گوانگجو باقی مانده است، اضافه می‌کند: با توجه به اینکه دیگر دغدغه‎ای بابت آماده‎سازی کاروان اعزامی‌به بازی‎های المپیک جهانی نوجوانان نداریم، از این به بعد و به خصوص پس از پایان مسابقات سنگاپور تمام تمرکز خود را به کاروان اعزامی‌به چین معطوف می‎کنیم. البته تا همین امروز به طور همزمان پیگیر مسائل مربوط به سنگاپور و چین بوده‎ایم، اما از این به بعد، زمان بیشتری را صرف ورزشکاران آسیایی و رسیدگی به مسائل آنها می‎کنیم. به خصوص اینکه زمان زیادی تا بازی‎ها باقی نمانده، اما هنوز نیمی‌از بودجه لازم را دریافت نکرده‎ایم.

دبیرکل کمیته ملی المپیک ضمن بیان اینکه رایزنی‎ها و نامه نگاری‎های لازم برای دریافت ۱۰ میلیارد تومان بودجه باقی مانده ویژه بازی‎های آسیایی انجام شده است، تصریح می‌کند: با وجود اینکه نیمه اول این بودجه را هم با تاخیر زیاد دریافت کردیم، اجازه ندادیم خلل آنچنانی در برنامه‎های تیم‎های آسیایی ایجاد شده و آنها متحمل آسیب مالی شوند. به باقی مانده بودجه نیاز داریم، اما نه در هر زمانی!

افشارزاده تاکید می‌کند: ۱۰ میلیارد تومان بودجه باقی مانده باید پرداخت شود. آن هم تا پایان مردادماه و نه دیرتر از آن. اگر این مبلغ دیرتر از این و در ماه آینده به دستمان برسد، اصلا به دردمان نمی‎خورد.

وی با به کارگیری این جمله که «ورزش آهن نیست که در کوره خیلی سریع ذوب شود»، خاطرنشان می‌کند: بودجه کارگشای مشکلات است، اما نه همیشه؛ اگر قرار باشد بودجه را دیرتر از امروز و ماه آینده دریافت کنیم، فایده‎ای ندارد چون دیگر زمانی نداریم که بتوانیم از آن استفاده کنیم. حتی اگر در کوره و خیلی فشرده کار کنیم. چون ورزش، آهن نیست.

افشارزاده در پاسخ به این سوال که پس از پایان بازی‎های آسیایی مسوولیت پاسخگویی به نتایج کمیته ملی المپیک است یا سازمان تربیت بدنی؟ ابراز امیدواری می‌کند با وجود همه مشکلات عملکرد کاروان اعزامی‌به بازی‎های آسیایی به قدری خوب باشد که اصلا دلیلی هم برای واگذاری مسوولیت به دیگری وجود نداشته باشد. خصوصا اینکه هیچ تضاد نظری و اختلافی میان سازمان تربیت بدنی و کمیته ملی المپیک وجود ندارد.

دبیرکل کمیته ملی المپیک درباره گزارش مجلس هم معتقد است: با حضور و نظرخواهی مجلسی‎ها مشکلی ندارم، اما مخالف این هستم که فقط پس از مسابقات خود را مسوول بدانند و به ورزش ورود کنند. اگر مجلسی‎ها قصد ورود به ورزش دارند باید پیش از بازی‌ها هم این کار را انجام دهند، ورود کنند، مشکلات را بررسی کنند، راهکار ارائه دهند و به خصوص برای تامین بودجه کاری انجام بدهند.