مجتبی شریفی: شغل دیوان محاسبات را به فوتبال ترجیح می‌دهم

نشست خبری رییس کمیته‌ انضباطی با بررسی موضوعات انضباطی روز فوتبال صبح روز یکشنبه در محل فرهنگسرای رسانه برگزار شد. در ابتدای این نشست، «مجتبی شریفی» به بررسی تازه‌ترین احکام صادره‌ کمیته‌ انضباطی پرداخت و درباره‌ بحث ادعای تبانی پیرامون دیدار تیم‌های استقلال تهران و استقلال اهواز در هفت سال پیش و شکایت امیر قلعه‌نویی از جواد زرینجه و محمد نوازی اظهار کرد: جواد زرینچه و محمد نوازی در کمیته‌ انضباطی اعلام کردند که تنها مشکل آنها بحث اختلاف سلیقه بوده و در روز بازی قلعه‌نویی تنها در یک جمله به آنها گفته است که امروز را سخت نگیرید که البته این دو نفر عنوان کردند که حرف قلعه‌نویی را گوش نکردند.

وی افزود: در بحث تبانی باید امتیاز یا مبلغی رد و بدل شود که در این موضوع چنین اتفاقی نیفتاده و همان طور که زرینچه نیز اعلام کرده آنها حتی توجهی به حرف قلعه‌نویی نیز نداشتند؛ اما قلعه نویی شکایت جدیدی را علیه محمد مایلی‌کهن طرح کرده است.

شریفی در ادامه با اشاره به جریمه پنج میلیون تومانی باشگاه استقلال تهران به دلیل رفتار هوادارانش در بازی مقابل تیم سایپا اعلام کرد: از مسوولان باشگاه خواسته‌ایم تا تمامی لیدرها را با مشخصه‌ اینکه در کدام سکو بوده‌اند، بررسی کرده و آن کسانی که در این بازی تخلف انجام داده و سبب تحریک تماشاگران شده‌اند، جهت مجازات به کمیته‌ انضباطی معرفی کنند؛ در غیر این صورت ما تمامی لیدرهای این تیم را محروم خواهیم کرد.

شریفی درباره‌ بحث پرونده‌ تبانی ادامه داد: با توجه به سابقه‌ کم زرینچه و نوازی در کمیته‌ انضباطی به جریمه‌ دو میلیون تومانی و توبیخ کتبی در خصوص این دو نفر اکتفا شد.

شریفی درباره‌ دو شغله بودن خود نیز گفت: تا آنجا که می‌دانم قرار است این موضوع به تدریج به افرادی که مشمول آن می‌شوند، در قالب نامه‌ای اعلام شود و اگر روزی قرار به انتخاب باشد، اطمینان داشته باشید که شغلم را در دیوان محاسبات انتخاب می‌کنم.

رییس کمیته‌ انضباطی در بخش دیگری از صحبت‌هایش پیرامون تصمیمات کمیته انضباطی درخصوص مسائلی چون آرایش ظاهری بازیکنان و نسبی بودن این پدیده با عرفیات اجتماعی گفت: نسبیت من مانند نسبیت اینشتین نیست که قابل احراز نباشد. ما آن عرفی را که میان جامعه‌ فوتبال و تماشاگران پذیرفته شده باشد، می‌پذیریم و به مصادیق درون خیابان کاری نداریم. نباید فراموش کرد که تصویر بازیکنان فوتبال از طریق رسانه‌ ملی پخش می‌شود و بسیاری از خانواده‌ها در این باره با فرزندانشان دچار مشکلاتی شده‌اند؛ چرا که فرزندان آنها می‌گویند اگر چنین آرایش ظاهری دچار مشکل است، چرا رسانه‌ ملی آن را پخش می‌کند. در هر صورت ما به بحث‌های سطحی چون بحث محاسن کاری نداریم شاید بازیکنی محاسن نداشته باشد؛ اما از نظر رفتاری کاملا قابل پذیرش باشد. به عنوان نمونه ما بازیکنانی چون وحید هاشمیان و کریم باقری را داریم که همواره نوع ظاهری آنها قابل توجیه است. اما بازیکنی که شلواری می‌پوشد که چندین قسمتش پاره است یا آن کسی که از پیراهن خود استخوان آویزان می‌کند، نمی‌تواند ظاهرش مورد پذیرش قرار گیرد.

در حال حاضر انجام چنین رفتاری از سوی بازیکنان در صورتی که به تذکرها توجه نشود، دو جلسه محرومیت در پی خواهد داشت که طبیعی است این موضوع تلاش باشگاه‌ها را برای توجه به شرایط ظاهری بازیکنان افزایش می‌دهد.وی ادامه داد: ششم اردیبهشت ماه به مطالبات مالی باشگاه‌ها رسیدگی می‌کنیم. از آن تاریخ به بعد هیچ باشگاهی نمی‌تواند با هیچ بازیکنی یا مربی‌ای قرارداد جدیدی امضا کند یا حتی قراردادش را با بازیکنان خود تمدید کند؛ مگر آنکه تمامی مطالبات خود را پرداخت کرده باشد. این موضوع به خصوص درباره‌ دو باشگاه پرسپولیس و استقلال صدق می‌کند که مطالبات زیادی به پیشکسوتان خود دارند و این پیشکسوتان به کمیته‌ انضباطی پناه آورده‌اند و بی‌تردید تا زمانی که تمامی بدهی‌های خود را پرداخت نکنند؛ نمی‌توانند نه با بازیکنان و مربیان خود قرارداد تمدید کنند و نه می‌توانند بازیکن یا مربی جدیدی جذب کنند.

شریفی در بخش دیگری از صحبت‌هایش در پاسخ به سوال خبرنگاری که حکم‌های صادره درباره‌ خداداد عزیزی و علیرضا نیکبخت واحدی را با احکام صادره چهار ملی‌پوش ایران که در بازی مقابل عربستان درگیری فیزیکی داشته‌اند، مقایسه و عادلانه بودن این احکام را در تناسب با یکدیگر زیر سوال برد، اظهار کرد: درباره‌ خداداد عزیزی من بیشترین دفاع را از او انجام دادم، اما شما در آن زمان موضع‌گیری جامعه و التهاب عمومی را که ایجاد شده بود، شاهد بودید. پنج عضو هیات مدیره‌ باشگاه مقاومت در کمیته‌ انضباطی حاضر شدند و سوگند خوردند که خداداد عزیزی آن فرد را کتک زده است. همچنین نماینده‌ تام الاختیار ما در مشهد نیز از هر کسی جویا شده بود، آنها خداداد را متهم کرده بودند. با این حال من به عنوان رییس کمیته‌ انضباطی راستگویی خداداد را قبول کردم و با توجه به اینکه او گفته بود مستقیم فرد را نزده است، اتهام او را از ایراد یا مباشرت در ضرب به حضور در درگیری تغییر دادیم و در نهایت آن حکم صادر شد. آن هم برای خدادادی که سابقه‌ چندین درگیری و محرومیت به خاطر آن، همچنین جریمه‌ها و توبیخ‌های مختلفی را در کارنامه داشت. البته درباره‌ آن فرد که نمی‌دانیم خبرنگار بود یا نه! نیز موضوع مهم این است که او نباید در جایگاه ویژه حاضر می‌شد؛ چرا که محل کار خبری جای دیگری است. در هر صورت ما محرومیت را برای خداداد به عنوان یک بازیکن در نظر نگرفتیم، بلکه او را از سمت مدیریتی‌اش کنار گذاشتیم و محرومیت او جنبه‌ مدیریتی برای او داشت.وی افزود: درباره‌ نیکبخت واحدی نیز می‌دانیم که تمرد از حضور در تیم ملی سبب محرومیت او شده است. در هر صورت ما نخواستیم دلایلی را که وجود داشت، اعلام کنیم و هیچ‌گاه هم آنها را اعلام نمی‌کنیم؛ اما در قضایایی چون بحث تمرد از تیم ملی دیگر نیازی به فیلم یا نوار ضبط شده نیست، بلکه اعلام مقام رسمی می‌تواند کافی باشد. در هر صورت حتی نیکبخت واحدی نیز در همان زمان در کمیته‌ انضباطی اعلام کرد که تمایلی به همراهی تیم ملی ندارد؛ ضمن آنکه کادرفنی تیم ملی نیز نه تنها اعلام کردند به او نیازی ندارند، بلکه خواستار تنبیه این بازیکن شدند؛ در حالی که اکنون تیم ملی ایران به چهار بازیکنی که در درگیری پس از بازی با عربستان حضور داشتند، نیاز دارد و کادر فنی به عنوان نمونه به حضور رحمتی در درون دروازه‌ تیم ملی احتیاج دارد. در هر صورت شرایط میان این دو پرونده قابل مقایسه نیست و در شرایطی که تیم ایران حتی اگر سه بازی آینده‌اش را پیروز شود، باز هم با فرضیاتی برای صعود روبه‌رو است ما نمی توانستیم این بازیکنان را از حضور در تیم ملی محروم کنیم.