رضوی: اطلاعی از قضاوت رقابت جودوکار صهیونیست نداشتم!

گروه ورزش- رییس فدراسیون جودو درمورد مسایل اخیر این فدراسیون و قضاوت یک داور جودو ایران در المپیک پکن گفت: پس از المپیک آتن، مطابق با سیستم امتیازدهی فدراسیون بین‌المللی، محمدرضا مینوکده، واجد شرایط قضاوت در المپیک دانسته شد که این انتخاب با نظر مستقیم IJF و مطابق با معیارهای موردنظر آنها صورت گرفت.

عبدالجلیل رضوی گفت: داوری در المپیک از پیچیدگی‌های بالایی برخوردار است و یک داور از بدو ورود به کشور میزبان، در اختیار کمیته برگزاری قرار دارد. حتی محل اقامت داوران نیز از دهکده ورزشکاران جداست و از برنامه‌ریزی و تشریفات حساب شده و خاص خود برخوردارند.

وی تصریح کرد: قضاوت از ارکان مهم المپیک است و به عنوان یک موضوع حساس و ویژه به آن نگاه می‌شود. از نکات مهم قضاوت در المپیک این است که داوران اطلاعی از جدول مسابقات ندارند تا امکان هر نوع سوء استفاده احتمالی و تبانی از بین برود.

رییس فدراسیون جودو خاطرنشان کرد: در جریان برگزاری رقابت‌های المپیک به قدری گرفتار تر و خشک کردن ورزشکاران و تمرکز به روی آماده‌سازی و شرایط آنها بودیم که به سایر موضوعات فکر نمی‌کردیم. هیچ اطلاعی نیز نداشتیم که داور ایرانی جودو در المپیک، مسابقه حریف صهیونیست را قضاوت کرده است، زیرا در غیر این صورت، در مدت زمان حضور در بازی‌ها و پس از آن، حتی صحبت‌های لازم انجام می‌شد. حتی مسوولان سازمان تربیت بدنی نیز اگر اطلاعی داشتند، از ما سوال می‌کردند. ایمان دارم مینوکده نیز از این موضوع اطلاعی نداشته و اساسا نمی‌توانسته مطلع باشد. مطابق با قانون داوری جودو، ابتدا داور و سپس ورزشکاران وارد تاتامی می‌شوند.

رضوی یادآور شد: به شخصه پس از اطلاع از واقعه پیش آمده، به مینوکده اطلاع دادم که به شدت ناراحت شد. وی فردی دارای رافت قلب است و بسیار نگران شد که چرا متوجه این موضوع نشده است.

وی خاطرنشان کرد: این امکان وجود دارد تا برخی تلاش کنند از این فضا برای تسویه حساب با سازمان ورزش و بدنه فدراسیون استفاده کنند. واقعیت این است که چنین اتفاقاتی ممکن است در همه مسابقات از جمله جهانی و المپیک رخ دهد و از این به بعد هم رخ خواهد داد ولی مساله مهم اتخاذ تصمیمات درست در مواجهه با چنین حوادثی است.

رییس فدراسیون جودو در ادامه تصریح کرد: در هنگام قضاوت مینوکده هیچ کدام از مسوولان کاروان جودو ایران در سالن حضور نداشتند، زیرا همه دست‌اندرکاران و متولیان ورزش، متمرکز به نحوه‌ عملکرد جودوکاران بودند و حتی نمی‌دانستند یک داور ایرانی در سالن قضاوت می‌کند. اصول کار نیز این است که هیچ کس در سالن حاضر نمی‌شود تا صرفا قضاوت یک داور را شاهد باشد. یک داور جودو نماینده کمیته‌ داوران فدراسیون بین‌المللی است و در المپیک ملیت وی معنی ندارد. هنگامی که فیلم مسابقات جودو المپیک به فروش رفت، برخی که به دنبال این هستند تا به گونه‌ای تسویه حساب‌های سیاسی کنند، چنین موضوعی را مطرح کردند.

رضوی در پایان گفت: آیا درست است تا برخی براساس دیدگاه‌های شخصی، به بهانه‌های مختلف نظام را به چالش بکشند؟ آیا طرح این موارد به مصلحت انقلاب است و چه کسی پاسخگوی آن خواهد بود؟