سکوت ۷۶ روزه نادو مقابل دوپینگ در ورزش
خبرگزاری مهر- ورزش ایران در شرایطی هیولای همیشگی و ویرانگر دوپینگ را با خود همراه دارد که مسوولان ستاد ملی مبارزه با دوپینگ ۷۶ روز است، در سکوت کاری به سر میبرند و در هیچ یک از میادین ورزشی برای انجام تستهای ورزشکاران حاضر نشده اند. ماموران ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (نادو) در آخرین اقدام برای نمونهگیری از ورزشکاران به سراغ فوتبالیستها رفتند و در پایان دیدار رفت دو تیم پرسپولیس و سپاهان از علیرضا نیکبخت واحدی، علی کریمی، عمادرضا وهادی عقیلی تست دوپینگ گرفتند.
دوپینگ علاوه بر تخلف ورزشی، یک تقلب اجتماعی بزرگ و عامل بزهکاری در جامعه به حساب میآید. برکسی پوشیده نیست که فرد دوپینگی به لحاظ اخلاقی و بهداشتی بر روی خانواده و جامعه تاثیر منفی خواهد گذاشت.
شناخت ورزشکاران دوپینگی و برخورد قانونی با حرکت غیراخلاقی و ورزشی آنها به حدی مهم است که این کار در حیطه کار قانونگذاران دولتها گذاشته شده است. این درحالی است که متولیان ایرانی مبارزه با این پدیده شوم، طی ماههای گذشته کوچکترین حرکتی برای شناخت ورزشکار یا ورزشکاران آلوده به استفاده از مواد نیروزا انجام ندادهاند.
نمونهگیری از چهار بازیکن فوتبال ۵ آبان ماه انجام شد، اما از آن تاریخ تا به امروز حتی یک مورد نمونهگیری از ورزشکاران سایر رشتهها مشاهده نشده است.
حال آنکه از تاریخ ۲۰ آبان که بنا بر تصمیم شورای مرکزی ستاد ملی مبارزه با دوپینگ و اعلام رسمی کیومرث هاشمی، معاون سازمان تربیتبدنی و رییس نادو، تمام فعالیتهای مربوط به نمونهگیری، مدیریت و کنترل دوپینگ فوتبال به فدراسیون این رشته واگذار شد، تصور میشد که مسوولان ستاد ملی مبارزه با دوپینگ فرصت بیشتری برای رسیدگی به امور کنترل دوپینگ سایر رشتهها به دست آوردهاند، اما آمار «صفر» نمونهگیریهای نادو در طول ۷۶ روز گذشته حاکی از آن است که آنها ذره بین خود را همزمان با فوتبال از روی سایر رشتهها هم برداشتهاند تا یک بار دیگر فضای ورزش ایران به خاطر دوپینگ و این بار به دلیل کوتاهی در شناخت دوپینگیها با چالشی جدید روبهرو شود.
بسکتبال، والیبال، کشتی، هندبال، تنیس روی میز، دوچرخه سواری، شمشیربازی، دوومیدانی، تکواندو، تیراندازی، قایقرانی (در رشته کاناپلو) و ... رشتههایی هستند که ورزشکاران آنها از چند ماه پیش و در قالب مسابقات باشگاهی رقابت خود را با یکدیگر آغاز کردهاند، اما افسران نادو از ۵ آبان ماه تا به امروز حتی یک بار هم به محل اردو یا مسابقه آنها سرکشی نکردهاند.
البته دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ دلایلی برای لغو انجام تست دوپینگ در هفتهها و ماههای گذشته دارد. علیمرادی گفت: «کنترل دوپینگ و مبارزه با آن فقط نمونهگیری نیست، بلکه آموزش و پیشگیری هم جزو کارهای مدیریتی دوپینگ محسوب میشود که به طور مداوم به آنها پرداخته و هرگز از آن غافل نمیشویم. انجام نشدن نمونهگیری در ماههای اخیر به معنای کمرنگ شدن فعالیتهای نادو نیست. نمیتوانیم در تمام مسابقات برای نمونهگیری حاضر شویم. باید به امور آموزش و پیشگیری هم رسیدگی شود.»
همچنین علیمرادی هزینه بالای صرف شده برای هر تست دوپینگ را یکی دیگر از عوامل کاهش تعداد نمونهگیریها عنوان کرد و اظهار داشت: «هر نمونه گیری از مرحله انجام تا دریافت نتیجه از آزمایشگاه کلن ۴۰۰هزار تومان هزینه در بردارد. این مبلغ کمی نیست.»
این درحالی است که روسای برخی از فدراسیونها به شدت خواستار کنترل دوپینگ مسابقات تحت پوشش خود هستند و هر بار که با غیبت افسران نادو مواجه میشوند، بر میزان انتظارات و البته انتقادات آنها افزوده میشود.
ارسال نظر