مخالفت تلویحی با علی‌آبادی، موافقت با خادم

ایسنا-رییس کمیته تربیت بدنی و جوانان مجلس تصریح کرد: آن چیزی که در مورد ارائه طرح برای ایجاد محدودیت در کاندیداتوری افراد در انتخابات کمیته ملی المپیک، بعضا بیان می‌شود به شکل جدی در مجلس به هیچ وجه مطرح نبوده است، هرچند برخی از نمایندگان چنین اعتقادی دارند، اما این مساله هنوز روی کاغذ آورده نشده است.

حجت‌الاسلام سید جلال یحیی‌زاده، نماینده مردم تفت و میبد افزود: در واقع نمایندگان دنبال این بودند که درصورت نیاز چنین برنامه‌ای را هم داشته باشند، این گونه طرح‌ها از طرفی دیگر ممکن است گاهی از دید مجامع بین‌المللی ورزشی،‌ به ورزش ما آسیبی وارد کند؛ به این معنا که همان گونه که آن‌ها دخالت وزرا و مسوولان قوه مجریه را در امر ورزشی ممنوع کرده‌اند، دخالت نمایندگان و مجلس را نیز در این حد و به این شکل ممنوع کنند.

وی ادامه داد: بر این اساس خیلی شایسته نیست که صحبت از طرح دو فوریتی و امثال آن صورت گیرد، ولی با توجه به تجربه‌ای که این چند سال و به ویژه در انتخابات فدراسیون فوتبال مشاهده کرده‌ایم، باید به شکلی تفاهمی و با رایزنی و مشورت کاری کنیم که در عین حالی که به همه اساسنامه کمیته ملی المپیک و این موارد احترام گذاشته می‌شود، افراد تازه‌تری براریکه کمیته ملی المپیک تکیه زنند.

رییس کمیته تربیت بدنی و جوانان مجلس اظهار داشت: به نظر می‌رسد اگر این مساله را قانونی هم نکنیم، ولی از این جهت بهتر به نفع ورزش کشور باشد که به چهره‌ای - که طبق اساسنامه کمیته هم می‌تواند کاندیدا شود- اجازه دهیم به این مسوولیت وارد شود.

یحیی‌زاده در ارزیابی از یکپارچگی یا جدایی مدیریت سازمان تربیت بدنی و کمیته ملی المپیک نیز گفت: شاید یکی از ادله‌ای که بعضا گفته شده علی‌آبادی قصد کاندیدایی کمیته ملی المپیک را دارد؛ همین بوده که در بحث‌هایی مانند المپیک ۲۰۰۸ پکن (المپیک ۲۹) هر کدام از افراد - چه از مسوولان سازمان یا کمیته- که به سراغشان می‌رفتند، می‌خواستند توپ را به زمین دیگری بیندازند. وی افزود: به نظر می‌رسد کسانی که موافق این هستند که این مدیریت واحد باشد و در واقع در علی‌آبادی تجمیع شود، بیشتر براین جهت و جنبه این مطالب را بیان کرده‌اند، ولی شخصا احساس می‌کنم اگر بخواهیم ورزش توسعه پیدا کرده و موفق شود و در مسائل زیر ساختی، نرم‌افزاری و مسابقات و مسائل قهرمانی بهتر از این سرعت و اوج بگیرد، شاید مناسب‌ترین راه این باشد که یک شخصیت ورزشی دیگر اجازه پیدا کند، در مسوولیت کمیته ملی المپیک قرار گیرد تا با تعامل و همکاری این دو مدیریت بتوانیم بهتر از این در مجامع و مسابقات آسیایی و جهانی بدرخشیم.

به اعتقاد این عضو فراکسیون ورزش مجلس، کسی که قرار است مسوولیت این جایگاه مهم را بر عهده بگیرد، اولا باید از جنس ورزش بوده و کسی باشد که سال‌ها سرد و گرم ورزش را چیده و مشکلات ورزش را از نزدیک لمس کرده باشد و توقعات، ظرفیت‌ها و حساسیت‌های این موضوع را مستقیما بداند و واقعا بخواهد برای ورزش کاری کند، نه این که ورزشکار و ورزش بخواهند برای او کار کنند. وی تصریح کرد: در واقع این فرد این هدف را نداشته باشد که بخواهد از این نردبان خود را به جایی برساند، بلکه باید بخواهد در خدمت ورزش باشد نه این که پهلوان، قهرمان، فدراسیون‌ها و ورزش در خدمت او بوده و از این راه بخواهد کسب اسم، شهرت و ... کند.

در همین رابطه مخبر فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی نیز گفت: نظر بسیاری از نمایندگان مجلس در خصوص انتخابات کمیته‌ ملی المپیک و تعیین رییس این کمیته این است که فردی صددرصد ورزشی این مسوولیت را بر عهده بگیرد.

علیرضا دهقان افزود: نمایندگان معتقد هستند که چون کمیته‌ ملی المپیک جایی تخصصی است، لذا باید فرد کاملا ورزشی در راس آن قرار گیرد.

وی ادامه داد: البته این مساله در قالب طرح مطرح نیست، ولی به طور جدی پیگیر این مساله هستند و حتی رایزنی‌هایی هم در حال انجام است که فردی ورزشی ریاست کمیته‌ ملی المپیک را در دست بگیرد. یعنی کسی که هم از نظر تحصیلی و هم از نظر سابقه در امر ورزش بوده باشد.

نماینده‌ مردم ایذه و باغملک در خانه‌ ملت، در ارزیابی از یکپارچه کردن مدیریت سازمان تربیت بدنی و کمیته‌ ملی المپیک، گفت: در برخی زمینه‌ها این یکپارچگی به نفع ورزش بوده، ولی در برخی زمینه‌ها به نفع نیست. در برخی جاها باید رقابتی بین سازمان و کمیته ملی المپیک وجود داشته باشد. در واقع وقتی مدیریت هر دو بخش یکی باشد ممکن است بر روی خیلی از مسائل سرپوش گذاشته شود، اما از آن طرف وقتی رقابت وجود داشته باشد، مدیریت هر دو بخش، مسائلی را طلب می‌کنند مثلا باید آمادگی جسمانی ورزشکاران این‌گونه شود، یا در فلان رشته باید رکورد زده شود.

وی تصریح کرد: در حقیقت یک رقابت این چنینی به وجود می‌آید و از لحاظ این که برای تامین بودجه هماهنگی باشد، مجزا بودن مدیریت این دو بخش بهتر است.

رییس بخش تربیت بدنی و جوانان کمیته‌ زنان، خانواده و تربیت بدنی مجلس، با تاکید بر مجزا بودن مدیریت سازمان تربیت بدنی و کمیته‌ ملی المپیک از بحث ادغام مدیریت سازمان و کمیته‌ ملی المپیک بر طبق اهداف و اساسنامه کمیته‌ ملی المپیک اظهار بی‌اطلاعی کرد.

وی تصریح کرد: کمیته‌ ملی المپیک باید به عنوان جایگاهی به صورت تخصصی و علمی به قضایا در حیطه اختیارات و وظایف خود نگاه کند؛ لذا اگر مدیریت این کمیته با مدیریت سازمان تربیت بدنی یکی شود، ممکن است از قبل این مساله، ضررهایی به ورزش کشور وارد کند، ولی وقتی استانداردهای خاصی گذاشته شود و کمیته‌ ملی المپیک پیگیر رسیدن به آن استانداردها باشد این مساله به نفع ورزش کشور خواهد بود.