خالکوبی و مصاحبه با رسانههای بیگانه ممنوع/ هشدار به المپیکیها
صیدانلو:چگونگی حضور در المپیک از نتیجه گرفتن مهمتر است
خبرگزاری مهر - مدیر کل فرهنگی سازمان تربیت بدنی و دبیر کل ستاد نظارت فرهنگی بازیهای آسیایی، جهانی و المپیک، ورزشکاران اعزامیبه پیکارهای المپیک پکن را از عواقب هر گونه گفتوگو با رسانههای بیگانه و انجام عمل غیر اخلاقی خالکوبی آگاه کرد.
ورزشکاران ما در هنگام نواختهشدن سرودملی باید دستشان فقط به روی قلبشان باشد
خبرگزاری مهر - مدیر کل فرهنگی سازمان تربیت بدنی و دبیر کل ستاد نظارت فرهنگی بازیهای آسیایی، جهانی و المپیک، ورزشکاران اعزامیبه پیکارهای المپیک پکن را از عواقب هر گونه گفتوگو با رسانههای بیگانه و انجام عمل غیر اخلاقی خالکوبی آگاه کرد. محمود صیدانلو با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه «ورزشکاران، سفیران جمهوری اسلامیایران هستند»، اظهار داشت: ورزش ایران در بسیاری از رشتهها توانایی رقابت پایاپای با تیمهای پیشرفته جهانی را ندارد، اما در بحث اخلاقیات ورزشکاران ما میتوانند رقابتی جدی با حریفانشان داشته باشند و مدال طلای این رویارویی را از آن خود کنند.
وی تاکید کرد: چگونگی حضور ورزشکاران ایرانی در رقابتهای پکن بیشتر از نتایج حاصله حایز اهمیت است. آنها میتوانند با چگونگی برخورد و رفتار خود پیامهای زیادی را به جهانیان اعلام کنند، به همین دلیل مسائل اخلاقی - فرهنگی مربوط به پیکارهای المپیک پکن را به شدت پیگیری میکنیم و با هر گونه تخلف در این زمینه برخورد میشود.
ورزشکاران برخی از تیمهای اعزامیبه مسابقات المپیک ۲۰۰۸ پکن برروی نقاطی از بدن خود که اتفاقا در معرض دید هم هست، طرحهایی را به صورت خالکوبی ایجاد کردهاند در حالیکه این افراد به این صورت حق شرکت در رقابتهای المپیک را ندارند.
مدیرکل فرهنگی سازمان تربیت بدنی با بیان اینکه خالکوبی مغایر با فرهنگ و موازین اسلامیبوده و برای یک ورزشکار ایرانی منع کامل دارد، تصریح کرد: ممنوعیت خالکوبی حوزه جغرافیایی نمیشناسد و در هر میدانی- داخلی و خارجی - باید رعایت شود.
وی افزود: اگر ورزشکاری این موضوع را نادیده بگیرد و به خصوص درجریان مسابقات المپیک که توسط کل جهان پیگیری میشود، با بدن منقش و خالکوبی شده وارد زمین مسابقه شود، به عنوان متخلف شناخته شده و با وی برخورد میشود. ورزشکاران باید قسمتهای خالکوبی شده بدن خود را به هر نحوی که شده بپوشانند تا از معرض دید خارج شود.
«چندی پیش برخی از بازیکنان و اعضای کادر فنی یکی از تیمهای اعزامیبه آمریکا مصاحبههایی را با یکی از شبکههای رادیویی آمریکا انجام دادند که البته از دید مسوولان سازمان تربیت بدنی پنهان نماند و واکنش آنها را به دنبال داشت. این درحالی است که نتیجه روی دادن چنین اتفاقی در زمان برگزاری مسابقات المپیک چین فراتر از یک واکنش خواهد بود.»
دبیر کل ستاد نظارت فرهنگی بازیهای آسیایی، جهانی و المپیک در این زمینه گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی هرگونه گفتوگوی ورزشکاران با رسانههای بیگانه را ممنوع کرده است. این ممنوعیت برای تمام دستگاههای کشور و از جمله ورزش لازمالاجرا است. بر این اساس ورزشکاران ما تحت هیچ شرایطی حق صحبت با خبرنگاران و نمایندگان رسانههای بیگانه را ندارند.
سازمان تربیت بدنی در مورد ورزشکاران یا مربیانی که هریک از این موارد را نادیده بگیرند چه تصمیمیاتخاذ میکند؟
صیدانلو در پاسخ به این سوال اظهار داشت: سرپیچی از این موارد تخلف محسوب میشود و ما هم با متخلفان تعارف نداریم. نوع برخورد با افراد خاطی به عوامل متعددی از جمله شرایط رقابتها بستگی دارد. حتی ممکن است برای آنها محرومیتهایی را در نظر بگیریم، مخصوصا اگر دراین زمینه سابقه دار باشند.
«ورزشکاران ایران به هنگام نواخته شدن سرود جمهوری اسلامیایران و بالارفتن پرچم کشورمان نباید حرکت غیرمعمولی انجام دهند.»
دبیرکل ستاد نظارت فرهنگی بازیهای آسیایی، جهانی و المپیک با بیان این مطلب تصریح کرد: احترام به سرود ملی و پرچم کشور بر هر ورزشکاری واجب است. نمایندگان ما در رقابتهای المپیک باید در لحظه پخش سرود و بالارفتن پرچم دست خود را روی سینه (قسمتی که قلب قرار دارد) گذاشته یا اینکه بدون حرکت و در حالت طبیعی بایستند.
وی یادآورشد: البته آمریکاییها نیز اغلب برای ادای احترام به سرود و پرچم کشورشان دست خود را روی سینه میگذارند؛ اما از آنجا که این حرکت در زمانهای دور برای اولین بار توسط ورزشکاران ایرانی باب شد هیچ مانعی برای اجرای آن وجود ندارد. قلب مهمترین عنصر عاطفی بشر و نشاندهنده اوج ارادت است.
مدیر کل فرهنگی سازمان تربیت بدنی در ادامه، تمام ورزشکاران المپیکی را به پیروی از سیاستهای اتخاذ شده از سوی کشور میزبان برای تردد در دهکده المپیک دعوت و خاطرنشان کرد: هرگونه رفت و آمد و برخورد ورزشکاران ما باید شایسته و در شان نماینده یک کشور اسلامیباشد. آنچه مسلم است اینکه بسیاری از مسائل سیاسی، ورزش ایران را زیر ذره بین قرار داده است. اعزام کاروان ورزشی ایران به مسابقات المپیک چین هم بهترین فرصت است تا واقعیت ایران و ایرانی را نشان دهیم و پاسخ محکمی به ناملایمتهای جهانی دهیم.
صیدانلو تاکید کرد: ورزشکاران ما مراقب نوع واکنش خود بعد از بردها و باختها باشند. سازمان تربیت بدنی برای پررنگ جلوه دادن مسائل فرهنگی در بین اعضای کاروان اعزامیبه دهکده المپیک برنامههای زیادی را اجرا کرده است. حال ورزشکاران باید در به نتیجه رسیدن این برنامه ما را یاری کنند.
ارسال نظر