۱۰چهره خبرساز فوتبال ایران در سال ۹۰
به گزارش مهر، در میان این چهرهها ناصر حجازی با کوچ ابدیاش بیش از دیگران جامعه فوتبال را تحت تاثیر قرار داد.
سال ۹۰ برای فوتبال ایران سالی ویژه و خاص بود که از ناصر حجازی، کارلوس کیروش، اشکان دژآگه و علی کفاشیان میتوان به عنوان چهرههای خبرساز آن یاد کرد.
به گزارش مهر، در میان این چهرهها ناصر حجازی با کوچ ابدیاش بیش از دیگران جامعه فوتبال را تحت تاثیر قرار داد. در سال ۹۰ گرچه فوتبال ملی ایران شکستی متحمل نشد، اما در این سال بودند چهرههایی که خبرساز شدند و چشمهایی را گریان و لبهایی را خندان کردند.
ناصر حجازی: بیشک چهره نخست فوتبال ایران در سال ۹۰ ناصر حجازی است. پیش از ظهر دوم خردادماه امسال ناصر حجازی پس از ماهها تحمل رنج بیماری ریوی دیده از جهان فرو بست و به آلبوم خاطرات فوتبال ایران پیوست. مرگ حجازی فوتبال ایران را تا چند روز سیاهپوش کرد.
کارلوس کیروش: تیم ملی فوتبال ایران پس از جدایی افشین قطبی روزهایی را بدون سرمربی پشت سر گذاشت تا اینکه در تاریخ ۱۵ فروردین ماه ۹۰ کارلوس کیروش پرتغالی رسما هدایت این تیم را برعهده گرفت. این مربی پرتغالی که سابقه هدایت تیمهای ملی فوتبال آفریقای جنوبی و پرتغال، رئال مادرید و سالها دستیاری سرآلکس فرگوسن در منچستریونایتد را دارد قرار است تا پایان رقابتهای جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل روی نیمکت تیم ملی ایران بنشیند.
امیر قلعهنویی: دهمین دوره مسابقات فوتبال لیگ برتر باشگاههای کشور در تاریخ ۳۰ اردیبهشت ماه ۹۰ با قهرمانی تیم سپاهان به اتمام رسید. امیر قلعه نویی با قهرمان کردن تیم سپاهان برای چهارمین بار به عنوان سرمربی با یک تیم لیگ برتری به عنوان قهرمانی رسید و پرافتخارترین سرمربی این مسابقات شد. قلعه نویی پس از کسب دومین قهرمانی پی در پی با تیم سپاهان، اصفهان را به مقصد تبریز و تیم تراکتورسازی ترک کرد.
علی دایی: ۲۰ خردادماه امسال تیم پرسپولیس برای پنجمین بار قهرمان جام حذفی شد و علی دایی برای دومین بار پی در پی سرخپوشان را به عنوان قهرمانی این رقابتها رساند، اما بعد از فینال انزلی وداعی اجباری با پرسپولیس داشت. او پس از جدایی از پرسپولیس با اینکه هدایت راه آهن شهرری را برعهده گرفت، اما از مجادله با مدیران وقت این باشگاه پرهیز نکرد. اظهارات او علیه کاشانی تا هفتهها تیتر اول رسانههای ورزشی بود!
سیدمهدی رحمتی: در فوتبالی که سقف قرارداد برای بازیکنان لیگ برتری تعیین میشود و رقم قراردادها فاش نمیشود، در میان شایعات و اخبار غیررسمی رسانههای ورزشی سیدمهدی گرانترین بازیکن فصل نقل و انتقالات لیگ یازدهم بود، گرچه نه رحمتی و نه مسوولان باشگاه استقلال به هیچ عنوان این اخبار را تایید نکردند اما گفته میشود رقم دریافتی او از یک میلیارد تومان خیلی پایینتر نبود!
شیث رضایی و محمد نصرتی: هفتم آبانماه ۹۰ پرسپولیس در ورزشگاه سردار جنگل رشت داماش گیلان را برد، اما در جریان این بازی اتفاقی رقم خورد که تا ماهها نقل محافل فوتبالی بود. شادی نامتعارف محمد نصرتی و شیث رضایی پس از گلهای اول و دوم پرسپولیس به ترتیب محرومیتهایی ۱۰ تا ۲۰ ماه برای این دو بازیکن از سوی کمیته انضباطی به همراه داشت که بعدها از سوی کمیته استیناف به چهار تا شش ماه تقلیل یافت. شیث و نصرتی با کاری که در بازی با داماش کردند در حاشیه سازی، چهره اول فوتبال ایران در سال ۹۰ شدند.
حمید استیلی: در میان درگیری علی دایی با حبیب کاشانی، اتفاقی قابل پیش بینی رقم خورد و حبیب کاشانی نیمکت سرخپوشان را به حمید استیلی سپرد. استیلی که از همان ابتدا با بی مهری هواداران پرسپولیس روبهرو شد پس از شکست مقابل استقلال در مرحله یک چهارم نهایی جام حذفی و در فاصله دو بازی تا پایان نیم فصل لیگ برتر نیمکت پرسپولیس را رها کرد و رفت.
مصطفی دنیزلی: یکی از مهمترین اتفاقات فوتبال ایران در سال ۹۰ بدون شک مربوط میشود به بازگشت مصطفی دنیزلی به پرسپولیس. این مربی ترکیهای در تاریخ ۱۰ دیماه ۹۰ رسما هدایت پرسپولیس را برای یک فصل و نیم برعهده گرفت و برای دومین بار سرمربی این تیم شد.
اشکان دژآگه: بالاخره طلسم شکست و اشکان دژآگه به ایران آمد و برای تیم ملی فوتبال کشورمان بازی کرد. اشکان دژاگه در تاریخ ۱۰ اسفندماه ۱۳۹۰ نخستین بازی خود برای تیم ملی فوتبال ایران را مقابل قطر انجام داد و در اولین بازی ملی خود ۲ گل به ثمر رساند. او شروعی فوقالعاده در تیم ملی داشت، این تیم نتیجهای خوب کسب کرد و در خانه با نتیجه تساوی ۲ بر ۲ مقابل قطر متوقف شد.
علی کفاشیان: در تاریخ ۱۵ اسفندماه اعضای مجمع فدراسیون فوتبال علی کفاشیان را برای چهار سال دیگر به عنوان رییس فدراسیون فوتبال انتخاب کردند. کفاشیان با کسب ۴۷ رای از ۷۳ رای ماخوذه اعضای مجمع فدراسیون فوتبال به عنوان رییس فدراسیون منصوب و آغاز به کار کرد. او برای تصدی پست ریاست فدراسیون رقبایی چون محمدحسین قریب و عزیزالله محمدی داشت.
البته در بین چهرههای برتر فوتبال ایران در سالی که روبه اتمام است، میتوان از فرهاد مجیدی که در نیم فصل مسابقات لیگ برتر از استقلال جدا شد و به الغرافه قطر پیوست، ایموند زاید که بعد از ۳۸ سال موفق به هت تریک در دربی تهران شد. مهدی مهدوی کیا که بعد از ۱۳ سال به پرسپولیس بازگشت، محمدرضا ساکت که بعد از ۹ سال از مدیرعاملی باشگاه سپاهان کنارهگیری کرد، اصغر دلیلی که با وداع عجیبش با پست مدیرعاملی باشگاه ذوبآهن خبرساز شد و ... به عنوان چهرههای خاص و ویژه یاد کرد.
نامه مظفریزاده و ترکی برای کنارهگیری از داوری بازیهای داخلی
سعید مظفریزاده در نامهای به کمیته داوران از قضاوت در بازی فینال جام حذفی عذر خواست. به گزارش خبرآنلاین، سعید مظفریزاده و محسن ترکی دو داور لیست الیت کشورمان در نامهای به کمیته داوران از فعالیت در بازیهای داخلی به دلیل آنچه آنان مماشات با منتقدان داوری نامیدهاند، از حضور در بازیهای داخلی عذر خواستهاند. روند انتقادات از داوران در هفتههای اخیر به شدت افزایش یافته اما برخوردی از سوی کمیته انضباطی برای حمایت از داوران انجام نگرفته است.
به نظر میرسد پس از این اتفاق بود که علیرضا فغانی قضاوت فینال جام حذفی بین تیمهای استقلال و شاهین بوشهر را عهدهدار شد. به گزارش سایت فدراسیون فوتبال، علیرضا فغانی به عنوان داور وسط، حسن کامرانیفر و رسول فروغی کمکهای اول و دوم و رحیم مهرپیشه داور چهارم دیدار استقلال و شاهین بوشهر خواهند بود. ناظر داوری ابراهیم میرزا بیگی است و ناظر ویژه هم حسین عسگری است.
ارسال نظر