تصویب یک قانون جدید فوتبال ایران را به حاشیه کشاند
کنار گذاشتن مربیان ۶۵ ساله از فوتبال
بار دیگر وضع قانونی در فوتبال ایران موجب انتقادهای دوباره از وضع آشفته و پرحاشیه آن شد. سازمان لیگ اعلام کرد، بنابر مصوبه ابلاغ شده کمیته آموزش فدراسیون، مربیان بالای ۶۵ سال نمیتوانند به عنوان سرمربی در تیمها فعالیت کنند! شرط فوق در میان صلاحیتهای عمومی مربیان به چشم میخورد، اما به دلیل آن که هنوز تیمی اقدام به استفاده از مربیان بالای ۶۵ سال نکرده است، حساسیتزا و حتی رسانهای نشده بود. بعد از آنکه تیمهای مس کرمان و مس سرچشمه با برکناری مربیانشان تصمیم به جذب میروسلاو بلاژویچ ۷۶ ساله و اصغر شرفی ۶۸ ساله کردند، عزیز محمدی از جدی بودن قانون فوق پردهبرداری کرد؛ قانونی که نه در قوانین فیفا است و نه به عنوان مقررات اختیاری در هیچ کشوری استفاده میشود!
اصلا مشخص نیست پایه این تصمیم چه بوده و معیار عددی ۶۵ سال چطور انتخاب شده و چرا در این مقطع باید اجرا شود؟ این سوالات و ابهامات فراوان دیگری هستند که پاسخ منطقی برایشان یافت نمیشود! بیشک فعالیت مربیان بزرگی چون الکس فرگوسن، اوتمار هیتسفلد، لوییس آراگونس و کارلوس آلبرتو پریرا در بالاترین سطح فوتبال دنیا که اتفاقا با درخشش بعضی از آنها هم همراه است، دلیل محکمی برای نقض مقررات جدید فدراسیون است. اما دبیر کمیته آموزش فدراسیون معتقد است بهرغم آنکه قانون منع فعالیت مربیان بالای ۶۵ سال در هیچ کجای دنیا وضع نشده، اما شرایط فوتبال ایران به گونهای است که این قانون به نفع آن خواهد بود!
به گزارش مهر، غلامرضا جباری با تاکید
بر اینکه براساس قوانین مصوب فدراسیون مربیان بالای ۶۵ سال نمیتوانند در لیگ دوازدهم هدایت تیمیرا برعهده بگیرند، گفت: اگر مربیان بالای ۶۵ سال تقاضا کنند با مصوبه کمیته آموزش فقط در لیگ یازدهم میتوانند مربیگری کنند. وی افزود: ما قبل از شروع هر فصل از رقابتهای لیگ برتر ضوابطی را برای شرایط مربیگری در این مسابقات تنظیم میکنیم که این مصوبه از طریق دبیرکل فدراسیون فوتبال در اختیار سازمان لیگ قرار میگیرد و سازمان لیگ ملزم به اجرای آن است.
وی افزود: امسال نیز قبل از شروع یازدهمین دوره رقابتهای لیگ برتر این مصوبه در اختیار سازمان لیگ قرار گرفت و قانونی به آن اضافه شده بود مبنی بر اینکه مربیان بالای ۶۵ سال نمیتوانند دیگر در لیگ برتر مربیگری کنند. در این مصوبه تفاوتی بین مربیان داخلی و خارجی با هر شرایطی که داشته باشند، قائل نشدیم.
دبیر کمیته آموزش فدراسیون فوتبال
خاطرنشانکرد: چون این قانون برای اولین بار تصویب شده است و خیلیها از آن بی اطلاع هستند، اگر مربیانی که بالای ۶۵ سال سن دارند، تقاضای خود را به کمیته آموزش ارجاع دهند ما در این کمیته درخواست آنها را بررسی میکنیم و احتمال دارد تغییراتی را در مصوبه لیگ یازدهم ایجاد کرده یا تبصرهای را تصویب کنیم که طی آن مربیان بالای ۶۵ سال فقط در فصل جاری اجازه مربیگری داشته باشند. وی همچنین ادامه داد: هرگونه تغییر و افزودن تبصرهای فقط باید توسط کمیته آموزش تصویب شود و از طریق دبیرکل فدراسیون در اختیار سازمان لیگ قرار گیرد.
البته اگر بخواهیم تغییری ایجاد کرده یا تبصرهای به این قانون بیفزاییم فقط شامل لیگ یازدهم میشود و از لیگ دوازدهم قانون منع مربیگری مربیان بالای ۶۵ سال بدون هیچگونه تبصره و استثنایی لازمالاجرا خواهد بود.
جباری در مورد هدف از تصویب قانون ممانعت از حضور مربیان بالای ۶۵ سال در لیگ برتر فوتبال ایران گفت: کمیته آموزش فدراسیون فوتبال این قانون را تصویب کرده است تا مربیان جوان شانس بیشتری برای مربیگری در رقابتهای لیگ داشته باشند و از مربیان بالای ۶۵ سال نیز میتوان به عنوان مدیر فنی و مشاور در تیمها استفاده کرد. وی در خاتمه خاطر نشان کرد: کنفدراسیون فوتبال آسیا بخشنامهای را تصویب کرده که براساس آن مدرسانی که بالای ۶۰ سال سن دارند، دیگر به طور رسمینمیتوانند تدریس کنند؛ البته این بخشنامه به منزله رها کردن آنها و استفاده نکردن از تجربیاتشان نیست. تصویب قانون ممانعت از مربیگری مربیان بالای ۶۵ سال از اختیارات داخلی فدراسیونها است و مغایرتی با قوانین فیفا ندارد.
در همین رابطه رییس سازمان لیگ برتر گفت: با توجه به مصوبه کمیته آموزش فدراسیون فوتبال، سازمان لیگ نمیتواند قرارداد بلاژوویچ را تحت هیچ شرایطی با باشگاه مس کرمان ثبت کند. عزیزالله محمدی با اشاره به مصاحبه سخنگو و عضو هیات مدیره باشگاه مس کرمان مبنی بر استثنا قائل نشدن فدراسیون فوتبال در خصوص ثبت قرارداد بلاژوویچ گفت: کمیته آموزش فدراسیون فوتبال همواره قبل از شروع هر دوره از رقابتهای لیگ برتر شرایط مربیان را برای مربیگری اعلام میکند.
وی با تاکید بر اینکه این قانون شامل حال مربیان ایرانی حتی محمود یاوری هم شده و مربیان بالای ۶۵ سال نمیتوانند در لیگ برتر مربیگری کنند، گفت: حتی در مورد مربیای همچون بلاژوویچ که تجربه و پیشینه بینالمللی زیادی دارد؛ نیز نمیتوان استثنا قائل شد، زیرا این موضوع باعث ناقص اجرا شدن قانون شده و ممکن است این تبعیض قائل شدن در آینده در موارد مشابه یا متفاوت اعتراض سایر تیمهای حاضر در رقابتهای لیگ برتر را به دنبال داشته باشد.
ارسال نظر