حق خوری در پاریس؟

همین فکت کوتاه برای تحسین یکی از بی‌حاشیه‌ترین فوتبالیست‌های نسل فعلی کافی به نظر می‌رسد، اما حداقل رئالی‌ها در سرتاسر جهان با این موضوع از بیخ و بن مشکل دارند! تا چند روز قبل همه خودشان را برای انتخاب وینیسیوس جونیور به عنوان برنده بالون‌دیور ۲۰۲۴ آماده کرده بودند.

حتی خود وینگر برزیلی هم پس از تحقیر تیمش در ال‌کلاسیکو، هنگام درگیری لفظی با گاوی خطاب به هافبک بارسلونا اشاره کرد که دوشنبه توپ طلا را می‌برد. اما ۲۴ ساعت قبل از برگزاری مراسم بود که رئالی‌ها فهمیدند خبری از انتخاب ستاره جوانشان نیست و به همین دلیل به صورت دسته‌جمعی حضور در سالن تئاتر دوشاتل پاریس را تحریم کردند تا کسی نتواند جایزه بهترین تیم سال و بهترین سرمربی‌(کارلو آنچلوتی) را به دستشان برساند!

حتی گفته می‌شود وینیسیوس به قدری از انتخابش مطمئن بوده که تدارک یک ‌میهمانی بزرگ پس از مراسم را چیده بود و به تعداد بازیکنان رئال مادرید، ساعت رولکس خرید تا به آنها هدیه بدهد. بله؛ وینیسیوس فصل فوق‌العاده‌ای را پشت سر گذاشت اما آیا واقعا حق او در مراسم خورده شد؟ یک ماه قبل با پارگی رباط صلیبی، هافبک ۲۸ ساله منچسترسیتی فصل را از دست داد تا اندک امیدهایش برای فتح معتبرترین جایزه فردی دنیای فوتبال به حداقل کاهش پیدا کند.

اما هیات انتخاب فرانس فوتبال تمام جوانب را سنجیدند و موفقیت‌های متعدد او در فصل گذشته از نگاهشان دور نماند. رودری که پست بازی‌اش ایجاب می‌کند در نزدیکی دروازه خودی باشد، در تمام فصل قبل تنها ۱۴ گل کمتر از ۲۶ گلی که وینیسیوس زد، به ثمر رساند و تازه ۳ پاس گل بیشتر هم نسبت به وینگر تکنیکی رئال به ثبت رساند.

درست است که تیمش با شکست در نیمه‌نهایی برابر رئال از رسیدن به فینال لیگ قهرمانان بازماند، اما بازهم جام‌های داخلی را کسب کرد و رودری هم در جریان قهرمانی در جام باشگاه‌های جهان، بهترین بازیکن تورنمنت لقب گرفت. ضمن اینکه برخلاف وینی که نمایش پرانتقادی در کوپا آمه‌ریکا داشت، رودری توانست با تیم ملی کشورش قهرمان یورو ۲۰۲۴ شود تا فصلی رویایی را پشت سر بگذارد. بله؛ رودری در اینستاگرام و تیک‌تاک فعالیتی ندارد، موهایش را با مدل‌های عجیب اصلاح نمی‌کند و از رسانه‌ها‌ فراری است، اما همه اینها در کنار احترام به رقبا، یعنی رعایت بند سوم منشور فرانس فوتبال که دم از بازی جوانمردانه و کلاس کاری می‌زند.

آخرین اسپانیایی که توپ طلا را به دست آورد، ۶۴ سال قبل بود و لوییس سوارز بارسلونا آن را کسب کرد. شاید در مقایسه با اساطیری مثل ژاوی و اینیستا، رودری هافبک همه‌چیز تمامی نبود، اما خودش هم گفت به نیابت از آنها که در عصر طلایی مسی و رونالدو در کسب این عنوان ناکام ماندند، جایزه را بالای سر می‌برد. او برنده شد تا مشخص شود زحمات هافبک‌های تدافعی هم به چشم می‌آید؛ آن هم با چاشنی ایجاد انگیزه برای وینیسیوس که سال بعد دیگر جای هیچ حرف و حدیثی باقی نگذارد.