جام کنفدراسیون‌های ۲۰۱۷ در روسیه در حال برگزاری است. ۸ تیم برتر قاره‌ها برای ۱۶ بازی در ۴ ورزشگاه گرد هم آمده‌اند؛ مسابقاتی که فینالش روز یکشنبه در سن‌پترزبورگ برگزار می‌شود. دو تیم پرتغال و شیلی برای مشخص شدن یکی از فینالیست‌های این دوره دیشب مقابل هم قرار گرفتند و دیگر بازی نیمه‌نهایی هم بین آلمان و مکزیک، امشب برگزار خواهد شد. به گزارش خبرآنلاین، از سال ۲۰۰۵، جام کنفدراسیون‌ها در کشوری برگزار می‌شود که سال بعدش میزبان جام‌جهانی است تا این فرصت را داشته باشند در مقیاسی کوچک‌تر و کم‌اضطراب‌تر، خود را از همه لحاظ آزمایش کنند.

اسپانسرشیپ

فیفا شاخه جدیدی در اسپانسرشیپ ایجاد کرده به نام «حامی محلی» که در جام‌جهانی ۲۰۱۸ و ۲۰۲۲ مورد استفاده قرار می‌گیرد. «حامی محلی» جایگزین «حامی ملی» می‌شود که در جام‌‌های جهانی قبلی مورد استفاده قرار می‌گرفت. به این ترتیب که در گذشته هر میزبان اجازه داشت برای برخی فضاهای تبلیغاتی حامی از داخل همان کشور بگیرد تا منابع مالی‌اش بهتر تامین شود، اما حالا فیفا اجازه داده برگزارکنندگان از بیرون از مرزها نیز اسپانسر بگیرند. حق این اسپانسر با خود برگزارکننده است و فیفا کاری به درآمد ناشی از آن ندارد تا کمکی باشد به میزبان. تا کنون، شرایط خیلی خوب پیش نرفته. فقط آلفا بانک است که به‌عنوان اسپانسر محلی آمده.

در گزارشی که فایننشال تایمز در ماه آوریل منتشر کرده بود، بخشی از دلایل این اتفاق، بی‌تفاوتی نسبی کمپانی‌های روس عنوان شده بود که بعد از حضور در المپیک زمستانی ۲۰۱۴ سوچی، تمایلی به حضور مجدد به‌عنوان حامی مالی نشان نمی‌دهند. هرچند کمپانی گازپروم، غول نفتی روسیه از شرکای فیفاست و به‌عنوان حامی محلی شرکت نمی‌کند. فیفا و کمیته برگزاری مسابقات هر دو اعلام کرده‌اند طی ماه‌های آینده حامیان جدید را معرفی خواهند کرد. برای پارتنرهای بین‌المللی هم اوضاع زیاد خوب نیست. تمایل آنها چه برای حمایت مستقیم از فیفا و چه برای حمایت از جام‌جهانی ۲۰۱۸ روسیه پایین آمده است. دلیلش هم از یک‌سو رسوایی‌هایی است که در فیفا اتفاق افتاده و از سوی دیگر مشکلات داخلی روسیه باعث شده این اتفاق بیفتد. به همین خاطر برای فیفایی که قدرت‌نمایی مالی‌اش بیش از همه در جام‌جهانی به چشم می‌آید، سال آینده بسیار حساس خواهد بود. با این اوصاف، جام کنفدراسیون‌ها نشانه‌هایی از احیای اعتبار تجاری فیفا دارد.

پخش تلویزیونی

پخش تلویزیونی جام کنفدراسیون‌ها در اختیار شرکای بلندمدت فیفا است. مثلا در آمریکا، فاکس اسپورتس این تورنمنت را پخش می‌کند. در بریتانیا، این ITV است که پس از سال‌ها به‌جای بی‌بی‌سی پخش مسابقات را به دست گرفته و قرار است سال‌ها به این کار ادامه دهد. در روسیه، تا یک هفته قبل از آغاز تورنمنت معلوم نبود کدام کمپانی حق پخش تلویزیونی را به دست خواهد گرفت. در ماه آوریل، ویتالیو موتکو، معاون اول نخست‌وزیر روسیه با فیفا سر پخش داخلی مسابقات در خود روسیه به مشکل برخورد چون فیفا گفته بود برای گرفتن این حق باید ۱۲۰ میلیون دلار آمریکا به فیفا پرداخت شود. این در حالی است که حق پخش داخلی جام‌جهانی ۲۰۱۴ فقط ۳۲ میلیون دلار بود. تلویزیون غیر از پرداخت مستقیم حق پخش به فیفا، نقش اساسی دیگری هم در جام‌جهانی بازی می‌کند. همان‌طور که در جام‌جهانی باشگاه‌های فیفا و جام‌جهانی زیر ۲۰ سال اتفاق افتاد، از سیستم «کمک ویدئویی به داور» یا «VAR» نیز استفاده می‌شود.