موضعگیری امیدوارکننده کیروش در مورد پیشنهاد آفریقایجنوبی
تعهد اخلاقی به ایران
دنیای اقتصاد: چالش کارلوس کیروش و برانکو ایوانکوویچ همچنان مهمترین مساله فوتبال ایران است. حتی اگر تب و تاب بالای مسابقات لیگ باعث شود همه این مساله را از یاد ببرند و در حرارت و هیجان رقابتهای باشگاهی ذوب شوند، مربی پرتغالی کسی نیست که این موضوع را فراموش کند. از قضا او برای اینکه نشان بدهد به هیچوجه تحتتاثیر ترکتازی پرسپولیس در لیگ قرار ندارد، آخرین بیانیهاش علیه برانکو را چهارشنبهشب و تنها دقایقی بعد از پیروزی مقتدرانه پرسپولیس در اهواز روی صفحه فیسبوکش گذاشت.
دنیای اقتصاد: چالش کارلوس کیروش و برانکو ایوانکوویچ همچنان مهمترین مساله فوتبال ایران است. حتی اگر تب و تاب بالای مسابقات لیگ باعث شود همه این مساله را از یاد ببرند و در حرارت و هیجان رقابتهای باشگاهی ذوب شوند، مربی پرتغالی کسی نیست که این موضوع را فراموش کند. از قضا او برای اینکه نشان بدهد به هیچوجه تحتتاثیر ترکتازی پرسپولیس در لیگ قرار ندارد، آخرین بیانیهاش علیه برانکو را چهارشنبهشب و تنها دقایقی بعد از پیروزی مقتدرانه پرسپولیس در اهواز روی صفحه فیسبوکش گذاشت. کیروش در این پیام، بار دیگر برانکو را به فریبکاری و خیانت متهم کرد؛ گرچه مربی کروات طبق روال همیشگی پاسخی به این اتهامات نداد. برانکو در مواجهه با پرسش خبرنگاران در این مورد، مدعی شد مایل نیست بداند چه حرفهایی در مورد او گفته شده است. ساعاتی بعد اما علیاکبر طاهری در مصاحبهای به لزوم بهبود ارتباط بین تیمملی و باشگاهها اشاره کرد و گفت منافع تیمملی برای پرسپولیس هم در اولویت است. ظاهرا این مصاحبه نفر اول سرخپوشان به دل کیروش نشست و او در پیامی کوتاه به قدردانی از طاهری پرداخت. همانطور که میبینید روابط بین فدراسیون فوتبال، باشگاه پرسپولیس و کارلوس کیروش به شکلی مبهم و پرنوسان ادامه دارد. جالب است بدانید سرمربی تیمملی برای ارزیابی مسابقات هفته هفدهم از منزلش خارج نشد و بر خلاف همیشه هیچیک از دستیارانش را هم به ورزشگاههای مختلف نفرستاد تا بازیها را از نزدیک زیر نظر بگیرند. نیازی به توضیح بیشتر نیست که شرایط خاص و پیچیدهای بر تیمملی فوتبال کشورمان حاکم است؛ وضعیتی بیسابقه که در کشاکش رقابتهای انتخابی جامجهانی میتواند باعث نگرانی هواداران شود.
مصاحبه امیدوارکننده
در میان انبوه بیانیههای اعتراضی کارلوس کیروش که بوی جدیت در استعفا و کنارهگیری از فوتبال ایران را میداد، دیروز مصاحبهای از او در یک خبرگزاری در کشور آفریقایجنوبی منتشر شد که میتواند رگههای امیدواری در آن دیده شود. حداقل حسن این مصاحبه بلندبالا که توسط رسانههای ایرانی ترجمه شده، این است که کیروش روی تعهدش برای حضور در ایران پافشاری میکند. فراموش نکنید اخیرا شایعاتی در مورد حضور کارلوس کیروش روی نیمکت تیمملی آفریقایجنوبی مطرح بوده که مصاحبه با رسانهای در این کشور، از همین جهت حائز اهمیت مضاعف است. کارلوس در مورد احتمال حضورش در آفریقا گفته: «من قبلا در آفریقا بودهام و با این تیم به جامجهانی ۲۰۰۲ صعود کردم، ولی اتفاقاتی در تیم رخ داد که برایم ناراحتکننده بود. اگر آفریقا یا هر کشوری دیگر درخواست داشته باشند، برای یک مربی خیلی خوب است که این موضوع را تجربه کند، اما در حالحاضر من مسوولیت اخلاقی و کاری با ایران دارم و نمیتوانم درباره این موضوع صحبت کنم. همچنین باید این را تاکید کنم که هیچ پیشنهادی از آفریقایجنوبی به من نرسیده است. با این حال اگر از تیمملی فوتبال ایران کنارهگیری کنم و شرایط طوری شود که راهی برای فدراسیون فوتبال جز قطع همکاری با من وجود نداشته باشد، نهتنها برای من، بلکه برای هر مربی آرزو است که هدایت تیمی را قبل از صعود به جامجهانی داشته باشد.»
یکی از مهمترین مشکلات کیروش در ایران، افزایش برنامههای تیمملی به حجمی بیشتر از اندازه مجاز فیفا است که این اضافهکاری باعث تداخل در امور باشگاهها و ایجاد اصطکاک با آنها میشود. مربی پرتغالی در این مصاحبه توضیح میدهد که چرا در ایران باید اردوهایی بیشتر از برنامه رسمی فیفا برای تیمملی ترتیب داده شود: «دو نوع کشور در جهان داریم که در عرصه فوتبال رقابت میکنند. یک مدل کشورهای توسعهیافته هستند که مانند آلمان، آرژانتین، برزیل و میتوانیم بگویم پرتغال، فرانسه یا ایتالیا؛ کار در این کشورها آسان است، شما فقط مسیر و قوانین فیفا را میتوانید اجرایی کنید اما کشورهای در حال توسعه هم هستند که باید برنامههای خارج از برنامههای فیفا در تیمملی ایجاد شود تا این کشورها بتوانند به سطح بالاتری برسند. کشورهایی مثل ایران و آفریقایجنوبی جزو این کشورها هستند. اگر فقط قوانین فیفا در این کشورها رعایت شود نمیتوانیم فاصله با تیمهای بزرگ را کم کنیم. مردم امید و آرزوی زیادی دارند و دوست دارند که تیمملیشان نتیجه خوبی بگیرد، به همین خاطر باید برنامههای لیگ و تیمملی را طوری تنظیم کنیم که تیمملی فوتبال ایران در اولویت قرار داشته باشد. برنامههایی که من در مدت حضورم در ایران داشتم باعث شد بهترین تیم آسیا باشیم و بالاتر از کشورهایی همچون ژاپن و استرالیا قرار بگیریم.»
در انتظار پادرمیانی
همچنان اما مهمترین بحث، مساله ضرورت تشکیل یک جلسه مشترک بین کارلوس کیروش و برانکو ایوانکوویچ است؛ جلسهای که ترتیب دادنش با مشقت زیادی همراه خواهد بود، اما قطعا اگر برگزار شود، میتواند نقش مهمی در برطرف شدن سوءتفاهمها داشته باشد. اخبار غیررسمی کماکان از ادامه تلاشها برای نشاندن این دو مربی خارجی محبوب دور یک میز حکایت دارد و خیلیها میگویند این اتفاق بهزودی رخ خواهد داد. به هر حال در روزهایی که هم پرسپولیس و هم تیمملی شرایط ایدهآلی دارند، حیف است اگر چنین چالشهای قابل حلی، مانع از پیشروی این دو تیم شود.
ارسال نظر