وزیر ورزش بهدنبال کسب میزبانی بزرگترین رویداد ورزشی آسیا
رویا یا واقعیت؟
وزیر ورزش در جلسه با اعضای فراکسیون ورزش مجلس، خبر جالبی درخصوص تلاش برای میزبانی جام ملتهای آسیا میدهد که درمورد تحقق آن تردیدهای بسیاری وجود دارد. اولین و مهمترین پرسش اینکه آیا واقعا زیرساختهایی برای این کار در ایران وجود دارد؟ به گزارش «ایسنا» سلطانیفر در این خصوص گفت: «موضوعات و مطالب بسیار خوبی در این جلسه مطرح شد که بیان آنها از زبان نمایندگان مجلس برای ما مایه دلگرمی است و از اشراف و تسلطی که نمایندگان مردم به مسائل، کمبودها و چالشهای این حوزه دارند خوشحالم به جهت اینکه این آگاهی و درک از مسائل بار سنگین ما را سبکتر میکند و امیدوارم بتوانیم در کنار هم و قدم به قدم همه این مشکلات را حل کنیم.
وزیر ورزش در جلسه با اعضای فراکسیون ورزش مجلس، خبر جالبی درخصوص تلاش برای میزبانی جام ملتهای آسیا میدهد که درمورد تحقق آن تردیدهای بسیاری وجود دارد. اولین و مهمترین پرسش اینکه آیا واقعا زیرساختهایی برای این کار در ایران وجود دارد؟ به گزارش «ایسنا» سلطانیفر در این خصوص گفت: «موضوعات و مطالب بسیار خوبی در این جلسه مطرح شد که بیان آنها از زبان نمایندگان مجلس برای ما مایه دلگرمی است و از اشراف و تسلطی که نمایندگان مردم به مسائل، کمبودها و چالشهای این حوزه دارند خوشحالم به جهت اینکه این آگاهی و درک از مسائل بار سنگین ما را سبکتر میکند و امیدوارم بتوانیم در کنار هم و قدم به قدم همه این مشکلات را حل کنیم. برای رشد و اعتلای ورزش باید همه به خصوص نمایندگان مردم در مجلس همراهی کنند تا روند حرکت سرعت و شتاب بیشتری پیدا کند.»
سلطانیفر با بیان اینکه لازم بود بعد از انقلاب در بعضی از شهرها استادیومهای بزرگ بسازیم، گفت: «به هرحال ما مدعی میزبانی جام ملتهای آسیا هستیم که برای سال ۲۰۱۹ محقق نشد ولی قاطعانه برای گرفتن میزبانی هجدهمین دوره جامملتهای آسیا در سال ۲۰۲۳ تلاش میکنیم و برای این موضوع باید چند استادیوم بزرگ و مجهز داشته باشیم. جمهوری اسلامی با نگاه عدالتجویانه خود امکانات را به دورترین نقاط کشور برده است اگر چه هنوز مناطق محرومی هستند که از این امکانات برخوردار نیستند ولی باید توجه داشت که یک زمانی در مراکز استانها هم یک استادیوم ۵ هزار نفره وجود نداشت.» ولی بحث توسعه زیرساختهای ورزشی و به طبع آن گرفتن میزبانیهای بزرگ نیاز به نگاه کلان دولت واختصاص بودجههای هنگفت دارد که وزیراز بخشخصوصی نیز کمک میطلبد: «در بحث اقتصاد ورزش اگر ۲ سال کمکهای خوبی به حوزه ورزش شود با امید خدا و کمک شما نمایندگان و هم افزایی میتوانیم سازوکاری برای ورود بخشخصوصی ایجاد کنیم. معنی اقتصاد ورزش این است که باید با کمک شما نمایندگان مجلس سازوکاری را بیندیشیم و ایجاد کنیم که از طریق آن تسهیلات و معافیتهایی برای بخشخصوصی ایجاد کنیم که این بخش برای ورود انگیزه داشته باشد.
بخش کوچکی از اقتصاد ورزش به موضوع واگذاریها به بخشخصوصی برمیگردد، در حالی که بخش اعظم آن ایجاد سازوکاری به منظور رغبت بخشخصوصی برای ورود و سرمایهگذاری در ورزش است.» وزیر ورزش و جوانان رویکرد کلی خود را چه قبل از رای اعتماد نمایندگان مجلس و چه بعد از آن پرهیز از کشمکش و تنش با افراد و دستگاههای مختلف دانست و افزود: «وزارت ورزش و جوانان خود را متولی ورزش کشور میداند و با همه دستگاههایی که در هر زمینه کار ورزش میکنند تعامل خواهد کرد. رویکرد ما با کمیته ملی المپیک بنا بر رفاقت، تعامل و دوستی است و نه با کمیته ملی المپیک و نه هیچ دستگاه دیگری مشکل یا تنش نداریم. اوج هنر یک مدیر استفاده از ظرفیتها و ابزارهای دیگر افراد و دستگاهها در جهت رسیدن به اهداف سازمان است که ما این سیاست را در دستور کار داریم. همه فعالیتهای ورزشی که دیگر دستگاهها انجام میدهند باید یک جا هماهنگ، برنامهریزی و نظارت شود که دراین خصوص شورایعالی ورزش با ریاست رئیسجمهور یا معاون اول تشکیل خواهد شد تا هماهنگیهای لازم جهت ساماندهی این امور صورت بگیرد و بتوانیم از تمام ظرفیتهای ورزش کشور استفاده کنیم.»
سلطانیفر با اشاره به بودجه سال ۹۶ وزارت ورزش و جوانان و رشد دو برابری آن نسبت به دستگاههای دیگر که با لطف و نگاه ویژه رئیسجمهور و سازمان برنامه و بودجه اتفاق افتاد، یادآور شد: «این رشد به هر حال نقطه امیدی است ولی چون ازابتدا میزان اعتبارات ورزش کم گرفته شده اگر سالی ۱۰۰ درصد هم بودجه ورزش افزایش پیدا کند باز هم با وجود ۴هزار پروژه نیمه تمام کم است. اولین معضل ساخت استادیومهای بزرگ، نداشتن پول نگهداری آن است و در جایی که واقعا نیاز به ساختن استادیومهای ۱۵ هزار نفری نیست نباید ساخته شود.» وی در پایان با اشاره به اختصاص ۲۷ صدم از ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده به ورزش گفت: «این موضوع با هدف کمک به ورزش و جوانان از سوی مجلس مطرح شده است و در صورت رای نمایندگان مردم در صحن علنی، حدود یک هزار و ۳۰۰ میلیون تومان به بخش ورزش کشور وارد میشود و اتفاق مهمی برای موفقیت برنامههای ورزش کشور است.»
ارسال نظر