پرسپولیس نفس کشید - ۲۴ آبان ۹۵

دنیای اقتصاد: درست از زمانی که تغییرات در راس وزارت ورزش استارت خورد و مسعود سلطانی‌فر جای محمود گودرزی را گرفت، مساله سرنوشت پرسپولیس و استقلال به یکی از دغدغه‌های هواداران پرشمار این دو تیم تبدیل شد. نیازی به توضیح نیست که مالکیت این دو باشگاه کماکان با دولت است و شخص وزیر ورزش، رئیس مجمع سرخابی‌ها به‌شمار می‌آید. همین مساله باعث شده هر بار با وقوع تغییرات در وزارتخانه، فرضیه وقوع تحولات مدیریتی در پرسپولیس و استقلال هم مطرح شود.

معمولا تجربه ثابت کرده چنین شایعاتی چندان هم دور از واقعیت نبوده؛ چرا که هر بار وزیری بر مسند کار نشسته، یک هیات‌مدیره جدید منطبق بر تفکر و سلیقه خودش برای این دو تیم انتخاب کرده است. به‌خصوص در طول یک دهه گذشته، به دفعات شاهد دگرگونی‌های پیاپی و پایان‌ناپذیر در بخش مدیریت دو باشگاه پرسپولیس و استقلال بوده‌ایم. به این ترتیب اصلا عجیب نبود که با تعویض وزیر ورزش، این شائبه دوباره قوت بگیرد. با توجه به اینکه رضا افتخاری تازه چند ماه است که مدیرعامل استقلال شده، عمده شایعات حول محور پرسپولیس شکل گرفت؛ جایی که علی‌اکبر طاهری نزدیک به دو سال است با عنوان «سرپرست موقت» به اداره امور مشغول است و همیشه هم زمزمه‌هایی در مورد بازنشستگی‌اش به گوش می‌رسیده. با توجه به اینکه دوستی دیرینه‌ای بین طاهری و گودرزی وجود داشت و باز با توجه به اینکه طاهری به هر دلیلی از قبول عنوان رسمی «مدیرعامل» سر باز می‌زد، شایعه شد با روی کار آمدن سلطانی‌فر به زودی شاهد جدایی طاهری از پرسپولیس خواهیم بود. همین مساله هم موجبات نگرانی هواداران را به وجود آورده بود؛ اما انگار حداقل در این کمتر از یک سال باقی‌مانده از دولت یازدهم، طاهری می‌تواند به کار خودش ادامه بدهد.

ملاقات سرنوشت‌ساز با وزیر

بعد از دو هفته هیاهو و گمانه‌زنی، روز شنبه سرانجام ملاقاتی بین علی‌اکبر طاهری و مسعود سلطانی‌فر صورت گرفت که منجر به ابقای کادر مدیریتی فعلی در باشگاه پرسپولیس شد. این خبری بود که پیش از ظهر دیروز روی خروجی خبرگزاری فارس رفت. در بخشی از این گزارش می‌خوانیم: «روز معارفه مسعود سلطانی‌فر خبری بین رسانه‌ای‎‌ها پیچید که طاهری استعفا کرده است. اینکه چه کسانی یا چه جریانی و با چه اهدافی این شایعه را پخش کردند، خود سوالی است که نیاز به بررسی دارد؛ اما با وجود شدت شایعه و عدم پاسخ‌دهی از سوی باشگاه پرسپولیس در این زمینه، تا امروز خبری از استعفا یا برکناری نبوده است.

در همین زمینه روز شنبه علی‌اکبر طاهری راهی وزارت ورزش شد و با سلطانی‌فر جلسه‌ای برگزار کرد. گفته می‌شود در این نشست سرپرست باشگاه پرسپولیس برای روشن شدن وضعیت خود و این فضای گمانه‌زنی که در مورد مدیریت پرسپولیس پیش آمده با وزیر ورزش صحبت‌هایش را مطرح کرد و به او اعلام کرد این فضای ایجادشده به پرسپولیس لطمه وارد می‌کند و بهتر است اگر وزارت روی او نظری ندارد هر چه زودتر تصمیم‌گیری کند و در غیر این صورت با آرام شدن فضا وی به کارش ادامه دهد. وزیر ورزش نیز در این جلسه اعلام کرده برای وزارت ورزش، پرسپولیس و استقلال اهمیت دارد و فعلا در برنامه‌های این وزارت خبری از تغییر نیست. سلطانی‌فر ظاهرا به طاهری تاکید کرده به کارش ادامه دهد؛ چرا که روی فعالیت‌های پرسپولیس تحقیقات انجام شده و نیازی به تغییر در این باشگاه ندیده است.»

نمره قبولی طاهری

شاید زمانی که علی‌اکبر طاهری به‌عنوان سرپرست باشگاه پرسپولیس برگزیده شد، کمتر کسی تصور می‌کرد او این همه در این مسند دوام بیاورد و البته از اغلب هواداران نمره قبولی بگیرد. با این وجود مدیریت کم‌حاشیه او در کنار برخی تحرکات مثبت اقتصادی باعث شد پرسپولیس کمی جان بگیرد و دوباره هوادارانش را دلگرم کند. نوع کاری که طاهری با سامانه پیامکی انجام داد و سفت و سخت هم پایش ایستاد، از نظر مالی به شدت به پرسپولیس کمک کرد و یکی از پاشنه آشیل‌های مهم سرخ‌ها را تا حدود زیادی رفع کرد. به این ترتیب عجیب نیست که عمده پرسپولیسی‌ها خواهان ادامه کار طاهری باشند، به خصوص با توجه به تجارب تلخی که آنها از سبک‌های مدیریتی متنوع پرسپولیس در گذشته داشته‎‌اند؛ از دوران بی‌پولی حبیب کاشانی تا دوره پر از جاه‌طلبی و ماجراجویی محمد رویانیان که برخی از تبعات منفی‌اش هنوز ادامه دارد!

تقاضای مدیرعامل استقلال

در همین فضا اما، رضا افتخاری هم از وزیر ورزش می‌خواهد به او وقت بدهد و حمایت کند. مدیرعامل استقلال به خبرگزاری برنا گفته: «آقای کفاشیان در فوتسال به من اختیار تام دادند. در واقع بنده با حمایت آقای کفاشیان و اعتبار خودم توانستم در آنجا با قدرت کار کنم. حاشیه‌های فوتسال را کم کردم، لیگ فوتسال را منظم کردم، از تیم‌ملی حمایت کردم و به همین خاطر نتیجه خوبی به‌دست آمد. در استقلال هم می‌شود این کار را انجام داد؛ به شرط آنکه آقای سلطانی‌فر از من حمایت کند و پشت من باشد. کار کردن درباشگاه واقعا سخت است. من تا این لحظه از تمام توانم مایه گذاشتم، ولی برای ادامه کار و اجرایی شدن برنامه‌ها باید هم وزارت و هم دولت از ما که درواقع یک نهاد وابسته به دولتیم، حمایت کامل داشته باشند. در این صورت شرایط استقلال بسیار فرق خواهد کرد و می‌توان کشتی آبی را به ساحل آرامش رساند.»