مدیریت خنده در محاق!

گروه ورزش: به نظر می‌رسد رئیس فدراسیون فوتبال روزهای بسیار سختی را پشت سر می‌گذارد. او به‌عنوان باثبات‌ترین مدیر فوتبال کشور در دوران بعد از انقلاب، از این بزنگاه‌های دشوار کم نداشته، اما این روزها عرصه بر وی به شکل عجیبی تنگ شده است. کفاشیان که دومین دوره ریاستش بر فدراسیون فوتبال هم به پاپان رسیده، حالا با فشار سنگین وزارت ورزش برای عزل از این مقام و سپردن جای خودش به سرپرست منصوب وزارتخانه روبه‌رو شده است. او سعی می‌کند با پناه گرفتن پشت اساسنامه متفاوت فدراسیون فوتبال که دخالت دولت در امور این رشته ورزشی را ممنوع کرده از این جابه‌جایی شانه خالی کند، اما گودرزی و همکارانش هم به این راحتی کوتاه نمی‌آیند و همچنان پروژه جایگزینی فرد دلخواه‌شان با او را پی می‌گیرند.

نیازی به گفتن نیست که وزارت ورزش در دو سال گذشته اصطکاک‌های زیادی با فدراسیون فوتبال داشته است. همین ماه قبل بود که آقای وزیر با ابروهای درهم‌کشیده مجمع فدراسیون را ترک کرد. حتی در مقطعی شایعه قهر کفاشیان و گودرزی هم به گوش می‌رسید. با این اوصاف وقتی امروز دوران قانونی کار کفاشیان در فدراسیون به پایان رسیده، طبیعی است که وزارت ورزش تمایل چندانی به ادامه همکاری با او نداشته باشد و دلش بخواهد از حداکثر ظرفیت ممکن برای استقرار یک سرپرست موقت در این مجموعه استفاده کند. این اما تنها مشکل رئیس خنده‌روی فوتبال ایران نیست و او این روزها با گرفتاری‌های دیگری نیز دست‌وپنجه نرم می‌کند.

متهم ردیف اول فساد؟

قرائت گزارش فساد در فوتبال از سوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی بازتاب‌های خاص خودش را داشت. شاید این گزارش توقعات خیلی از مخاطبان فوتبال را برآورده نکرد، اما به هر حال در آن نکاتی گنجانده شده بود که نمی‌شد بی‌تفاوت از کنارش عبور کرد؛ به‌ویژه که گفته می‌شود تعدادی از متهمان مربوط به این پرونده نیز به دستگاه قضایی معرفی شده‌اند. در چند روز گذشته این‌طور به نظر می‌رسید که آب‌ها تا حدودی از آسیاب افتاده و فضا عادی شده است، اما اظهارات رئیس کمیسیون اصل ۹۰ بار دیگر التهاب‌ها را به اوج رساند. شنبه‌شب پورمختار در گفت‌وگو با بخش خبری ۲۰:۳۰ شبکه دوم تلویزیون با صراحتی کم‌سابقه مدعی شد: «مسائل فساد در فوتبال ریشه‌دارتر از این حرف‌ها است. خود کفاشیان متهم ردیف اول فساد در فوتبال است و باید پاسخگو باشد. حتما به مراجع قضایی احضار می‌شود و آنجا پاسخگو خواهد بود.» این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که چندی پیش خبرهایی دال بر ضبط وسایل اتاق کار کفاشیان از سوی یک نهاد امنیتی نیز در محافل رسانه‌ای منتشر شده بود. از قرار معلوم کفاشیان با فضای سختی روبه‌رو شده است. رئیس فدراسیون دیروز در مصاحبه کوتاهش با رادیو گفت در این مورد اظهارنظر نمی‌کند و اگر او به‌عنوان متهم ردیف اول فساد در فوتبال شناخته شده، طبعا باید آماده پاسخگویی در مقابل این اتهام باشد.

ماجرای عربستان

شاید کمتر کسی فکرش را می‌کرد که داستان حمله به سفارت عربستان در تهران، بیشترین یا حداقل عینی‌ترین تاثیرش را روی حوزه فوتبال بگذارد. با این حال سعودی‌ها بلافاصله بعد از آن داستان تمام هم و غم‌شان را گذاشتند تا با کشاندن بازی‌های خودشان با نمایندگان ایران در لیگ قهرمانان آسیا به کشور ثالث، علیه کشورمان جوسازی کنند. کفاشیان در آخرین روزهای دوره دوم ریاستش با مشکلی روبه‌رو شد که ابدا انتظارش را نداشت. از همه بدتر اینکه بسیاری از هواداران فوتبال در ایران واکنش‌های او و گروه مدیریتی‌اش به این موضوع را قابل قبول نمی‌دانند. اخیرا در شرایطی که مدیران باشگاه‌های ایرانی حاضر در لیگ قهرمانان AFC را تهدید به کناره‌گیری از این مسابقات کرده‌اند، کفاشیان باز ساز مخالف می‌زند و روی اجرای حکم کنفدراسیون فوتبال آسیا، حتی در صورت الزام ایرانی‌ها به میزبانی در زمین بی‌طرف پافشاری می‌کند. در یک هفته گذشته بخش ورزشی «ایسنا» اقدام به نظرسنجی در مورد کیفیت واکنش فدراسیون فوتبال به غائله عربستان کرده است. جالب اینکه از مجموع ۱۲۰۰ نفری که در این نظرسنجی شرکت کرده‌اند، بیش از ۷۵ درصدشان عقیده دارند عکس‌العمل فدراسیون باعث رعایت منافع ملی نشده است!

اگر وزیر اجازه بدهد

دیروز اما علی کفاشیان در اظهاراتی کوتاه، سعی کرد آینده خود را به خواست وزارت ورزش گره بزند. او که با «ایسنا» گفت‌وگو می‌کرد، در پاسخ به این سوال که آیا هنوز روی نظرش در مورد اجازه گرفتن از وزیر ورزش و جوانان برای حضور در انتخابات مصر است یا خیر، گفت: «من هنوز روی نظر خودم هستم و اگر وزیر ورزش و جوانان اجازه حضورم را در انتخابات بدهند، من نیز در این عرصه حضور پیدا می‌کنم.» کفاشیان همچنین در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت تعیین مدیران باشگاه‌های پر‌سپولیس و استقلال هم با خنده و شوخی جواب داد: «این را باید از وزارت ورزش و جوانان بپرسید. ابتدا اجازه دهید تکلیف خودم روشن شود و بعد به این مورد برسیم.»