مشاغل معاف از مالیات کارتخوان کدامند؟
رپرتاژ آگهی: معاف کردن برخی از کسبوکارها برای پرداخت مالیات نهتنها در ایران، بلکه در کشورهای بسیاری به منظور حمایت از کسبوکارهای کوچک در نظر گرفته شده است. البته ناگفته نماند که معاف شدن از پرداخت مالیات کارتخوان به شرایط خاصی مانند حداکثر مبلغ فروش و نوع فعالیت صنفی وابسته است و کلیه مشاغل شامل این تسهیلات نمیشوند.
برای آشنایی با مشاغلی که مالیات کارتخوان پرداخت نمیکنند، فقط کافی است 5 دقیقه از وقت خود را به خواندن این مقاله اختصاص دهید.
کدام شغلها مالیات کارتخوان پرداخت نمیکنند؟
در تاریخ 18 تیر سال 1402، لیست مشاغل معاف از کارتخوان اعلام شد که 13 شغل در این فهرست بودند. علاوهبر این، طبق اعلام بانک مرکزی درآمدهای حاصل از فروش این مشاغل وارد سیستم مالیاتی کشور نخواهد شد. فهرست مشاغل معاف از مالیات کارتخوان 1402، به شرح زیر است:
1. نانواییها
2. سوپرمارکتها
3. داروخانهها و مراکز خدمات درمانی
4. جایگاههای سوخت اتوماتیک و دستی
5. فروشگاههای فروش و ساخت محصولات هنری
6. حمل و نقل درون شهری و تاکسی
7. مدارس ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان
8. روزنامه فروشیها
9. دفتر خدمات مخابراتی
10. موسسههای خیریه
11. فروشگاههای فروش کتاب و محصولات رسانهای
12. عوارض راه و پارکینگها
13. وجوه دولتی و قوه قضاییه
14. اشخاص و شرکتهای مواد غیرمعدنی و نفتی
15. باشگاهها وموسسههای ورزشی
16. شرکتهای دانش بنیان 1 با سطح فناوری 1
این فهرست مشاغلی هستند که از پرداخت مالیات کارتخوان معاف شدهاند. اما برای این مشاغل شرایط خاصی در نظر گرفته شده است که اگر مشمول آن شرایط باشند، معاف خواهند شد. اگر شرایط یا سقف درآمدی آنها از میزان مشخص شده بیشتر باشد، باید نسبت به پرداخت مالیات خود اقدام کنند. در این شرایط افراد میتوانند با استفاده از نرم افزارحسابداری فروشگاهی، مالیات خود را بهصورت دقیق محاسبه کرده و پرداخت کنند.
آشنایی با شرایط معافیت از مالیات؛ طبق ماده ۱۳۱ قانون مالیات مستقیم
در ماده 131 قانون مالیاتهای مستقیم ذکر شده است که «به ازای هر ده درصد (10%) افزایش درآمد ابرازی مشمول مالیات اشخاص موضوع این ماده نسبت به درآمد ابرازی مشمول مالیات سال گذشته آنها. یک واحد درصد و حداکثر تا پنج واحد درصد از نرخهای مذکور کاسته میشود».
طبق این قانون اگر در طول یک سال درآمد فرد افزایش داشته باشد و تغییر پله داشته باشد، باید مالیات پرداخت کرده و دیگر از مالیات کارتخوان معاف نخواهد بود. در این شرایط، پیشنهاد میکنیم با استفاده از نرم افزارهای مالی، مالیات خود را به دقیقترین شکل ممکن محاسبه کرده و پرداخت کنید؛ زیرا پرداخت نکردن مالیات کارت خوان مساوی با فرار مالیاتی خواهد بود.
سقف معافیت از مالیات کارتخوان چه مبلغی است؟
طبق قانون مالیات مستقیم کشور ایران، مشاغلی که سود کمتر از ۳۵.۶۰۰.۰۰۰ تومان در سال دارند از پرداخت مالیات معاف هستند. این مشاغل در دسته پله اول مالیاتی قرار میگیرند و درصورتیکه مبلغ درآمد سالانه بیشتر از این مقدار باشد، نسبت به سود برای آنها مالیات در نظر گرفته میشود. مشاغلی که مازاد سود آنها بین ۳۵.۶۰۰.۰۰۰ تا ۵۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان در سال است، در پله دوم پرداخت مالیات قرار میگیرند و باید 15 درصد مالیات پرداخت کنند. افرادی که در پله سوم مالیاتی قرار میگیرند نیز با مازاد سود ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان شامل ۲۰ درصد مالیات میشوند.
در آخرین پله مالیاتی یا پله چهارم، به درآمد سالانه ۱۰۰ میلیون تومان، ۲۵ درصد مالیات تعلق میگیرد که صاحب کسبوکار باید نسبت به پرداخت آن اقدام کنند. البته فقط مالیات کارتخوان نیست، برخی از فروشگاهها موظف به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده نیز هستند. اگر نیاز به اطلاعات بیشتر در مورد مالیات بر ارزش افزوده دارید، پیشنهاد میکنیم مقاله « مالیات بر ارزش افزوده » را مطالعه کنید. در این مقاله کالاهایی که به آنها مالیات بر ارزش افزوده تعلق میگیرد بررسی شدهاند.
مزایای معافیت از مالیات کارتخوان؛ از کاهش هزینهها تا سهولت در تجارت
اولین و مهمترین مزیت برای مشاغل معاف از مالیات کارتخوان، کاهش هزینهها است. زمانی که هزینههای مالیاتی برای کسبوکارهای کوچک کاهش یابد، صاحبان این مشاغل درآمد بیشتری خواهند داشت و افراد بیشتری به راه اندازی شغل ترغیب خواهند شد. علاوهبر این، معاف کردن برخی مشاغل از پرداخت مالیات، افراد را به سمت استفاده از روشهای پرداخت الکترونیک تشویق میکند و شاهد کاهش استفاده از نقدینگی خواهیم بود.
نرمفزار حسابداری سپیدار؛ بهترین بستر برای محاسبه مالیات و اظهارنامههای مالیاتی
در این مقاله تلاش کردیم کاملترین فهرست از مشاغل معاف از مالیات کارتخوان را به شما ارائه دهیم. با استفاده از این فهرست و شرایط دریافت معافیت، میتوانید بررسی کنید که کسبوکار شما شامل مالیات خواهد شد یا خیر. کسبوکارهایی که از مالیات معاف نمیشود یا مالیات آنها بهصورت پلکانی محاسبه میشود، نیاز به یک نرمافزار حسابداری برای محاسبه میزان مالیات دارند. این نرمافزار باید سریع، دقیق و کاربردی باشد تا کاربران بهراحتی با آن کار کنند.
اگر بهدنبال چنین خدماتی هستید، پیشنهاد ما نرمافزار حسابداری سپیدار است. سیستم حسابداری سپیدار همکاران سیستم با ارائهی کدینگ استاندارد حسابداری مخصوص هر کسب و کار، به شما کمک میکند تا ثبت اطلاعات مالی خود را دقیق و سازمان یافته انجام دهید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نرمافزارهای حرفهای حسابداری سپیدار، فقط کافی است نام سپیدار را جستجو کنید.
تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.