برف جاده همدان- گنجنامه را مسدود کرد!
ریسک سرمایهگذاری بخش خصصی در گردشگری همدان
انسداد مسیر گنجنامه ممکن است برای مردم عادی که دارند در شهر و استان همدان زندگی میکنند موضوع چندان مهمی نباشد! یا نهایتاً ممکن است فقط برای شهروندانی مهم باشد که در مسیر گنجنامه دارای باغ هستند و در تمام فصول سال آنجا زندگی میکنند؛ اما برای یک گروه واقعاً مهم است، برای یک گروه که تلاش کردند فضای گردشگری استان را تغییر داده و همدان را در مسیر پایلوتشدن گردشگری غرب کشور یاری کنند.
اما کدام گروه برایش مهم است که مسیر گنجنامه مسدود نشود؟ ممکن است درست حدسزده باشید، بله! گروهی که در منطقۀ گنجنامه دهکدۀ تفریحی توریستی گنجنامه را احداث کردند و خواستند شادی را برای مردم به ارمغان بیاورند.
دهکدۀ تفریحی توریستی گنجنامه نمادی از تلاش بخش خصوصی برای ایجاد تحول در گردشگری یک استان و منطقه است. در واقع بخش خصوصی اگر در یک بخش سرمایهگذاری میکند، نگاهش دو سویۀ مادی و معنوی دارد. سویۀ مادیاش که بسیار هم مهم است باید برای سرمایهگذار کاملاً عقلانی بوده و توجیه داشته باشد؛ از سوی دیگر باید به بازگشت سرمایه و سود هم منجر شود، بخشهای معنوی آن هم به انگیزههای افراد باز میگردد.
اما مسالۀ ما الان طرح موضوع انگیزههای سرمایهگذار برای حضور در یک استان برای ایجاد فضای کسبوکار، تولید، کارآفرینی و ... در حوزههای مختلف نیست، بلکه طرح این مساله است که دولت چه مشوقها و حمایتهایی دارد که به واسطۀ آن سرمایهگذار تشویق شود که در یک استان سرمایهگذاری کند.
استاندار، نمایندگان مجلس و شورا، برخی ائمه جمعه و ... در جلسات با سرمایهگذاران اغلب این موضوعات را مطرح میکنند که در استان همه علاقمند هستند که سرمایهگذار حضور پیدا کرده و ایجاد اشتغال پایدار کند. حالا ببینید در استان همدان در بخش گردشگری سرمایهگذاری قابل توجهی صورت گرفته و جایی مانند دهکده تفریحی توریستی گنجنامه ساخته شده که در آن تله کابین، ویلاهای کوهستانی، بانجی جامپینگ، تیرول، سورتمه ریلی، دیوارۀ سنگ نوردی، غار آکواریوم، اتاق نمک، رستوران و ... برای استفاده برنامهریزی شده است، آن وقت با آمدن یک برف که نعمت بیهمتای خداوندی است، یک مجموعه در یک روز زیبای برفی به جای اینکه به گردشگران خدمات بدهد با تعطیل اجباری – به خاطر انسداد جاده - مواجه میشود.
اگر بخواهیم نگاهی آسیبشناسانه به این مدل از سرمایهگذاری در بخش گردشگری داشته باشیم باید بگوییم که وظیفۀ حاکمیت به ویژه دولتها این است که زیرساختها را برای بخش خصوصی فراهم کنند تا سرمایهگذار علاقمند به حضور در یک استان و منطقه بشود، نه اینکه وقتی سرمایهگذار وارد یک کار اشتغال آفرین میشود احساس کند گرفتار شده و سرمایههای مالی و معنویش آنگونه که باید خروجی ندارد.
به بیان دیگر، انسداد مسیر گنجنامه بر اساس سرما و برودت، فقط انسداد یک مسیر رفت و آمد نیست، بلکه بخشی از مسیر سرمایهگذاری در بخش گردشگری در استان همدان است. استان همدان یکی از استانهایی است که مزیت رقابتی آن در بخش گردشگری دقیقاً «برف» است!
پیست اسکی همدان، دامنههای زیبای الوند، اقامتگاههای کوهستانی زیبا، تله کابین و ... در برف زیباییهای منحصر به فردی دارند، حالا فکرش را بکنید یک گردشگر از خارج استان میخواهد به خاطر همین جذابیتها در یک روز برفی به همدان بیاید، چه اتفاقی برای برنامهریزی او در بخش گردشگری میافتد؟!
این همان اشکالی است که بر مدیریت گردشگری در استان همدان (که یک مدیریت بین دستگاهی به شمار میرود) وارد است. اگر میخواهیم گردشگری همدان توسعه پیدا کند باید تمام وجوه و ویژگیهای استان را اعم از سرما و گرما در نظر بگیریم، زیبایی همدان هم در بهار است، هم زمستان، بنابراین زیرساختها باید برای هر دو فصل سال مهیا باشد.
سایت گنجنامه : ganjname
اینستاگرام : @ganjnamehvillage
تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.