کارت سوخت ماشین صفر و سایر خودروها را چگونه بگیریم؟
در تمام سالهای گذشته تامین بنزین یکی از دغدغههای افراد و دولت بوده است. همچنین برای این موضوع از سال ۱۳۸۶ طرح سهمیه بندی سوخت گیری مطرح شد. برای اجرای این طرح دولت کارت سوخت را برای خودروها صادر کرد. با توجه به این موضوع هر خودرویی کارت منحصر به فرد خود را دارد و نقل و انتقال این کارت ممکن نیست. در این ادامه متن سعی داریم درباره چگونگی دریافت کارت سوخت و استعلام آن توضیحاتی ارائه کنیم با ما تا انتهای متن همراه باشد.
درخواست کارت سوخت
در صورتی که برای خرید خودرو از کارخانه اقدام کردهاید و خودروی صفر خریداری میکنید باید بدانید که نیاری به ثبت نام برای کارت سوخت ندارید و برای دریافت این کارت کافی است که به دفاتر پست مراجعه کنید. اگر خودروی دست دوم و کارکرده دارید که به هر دلیلی تا الان موفق به دریافت کارت سوخت نشدهاید، به دفاتر پست مراجعه کنید و پیگیریهای لازم را برای دریافت کارت سوخت انجام دهید.
نکات مهم در مورد گرفتن کارت سوخت خودروی صفر
برای گرفتن این کارت سوخت ماشین، لازم است به نکات زیر توجه کنید:
-
هزینه صدور باید پرداخت شود که در همان اداره پست از شخص تحویل گرفته خواهد شد.
-
برای دریافت حضوری کارت سوخت خودرو ، باید آدرس دقیق به همراه کدپستی در سایت وارد کرده و هزینه ارسال را پرداخت کنید.
-
برای دریافت پاسخ پرسشهای خود میتوانید به پرتال مرکز پخش فراوردههای نفتی مراجعه کنید. همچنین میتوانید از طریق شماره تماس ۰۹۶۲۷ پرسشهای خود را مطرح کنید.
حالت سوم دیگر این است که اگر کارت سوخت شما گم شده باشد که باید برای دریافت المثنی کارت اقدام کنید.
ثبت نام کارت سوخت المثنی
برای اینکه بتوانید کارت سوخت المثنی را در زمان کوتاهی دریافت کنید از چهار روش این امکان برای شما فراهم شده است که عبارتند از:
-
استفاده از کد دستوری موبایل
-
ثبت نام اینترنتی در سایت خودرو دولت همراه
-
استفاده از اپلیکیشن دولت همراه
-
ثبت نام حضوری در پلیس ۱۰+
همچنین اگر شرایط ثبت نام و پیگیری به صورت آنلاین برای شما فراهم نیست میتوانید به صورت حضوری به دفاتر پلیس ۱۰+ مراجعه کنید و اقدامات را انجام دهید. هر چند که ما توصیه میکنیم برای پیگیری کارت سوخت و استعلام کارت سوخت خود از روشهای آنلاین استفاده کنید تا در زمان کمتری به نتیجه دلخواه خود برسید و کارها با سرعت بالاتری پیش رود.
دقت کنید که برای ثبت کارت سوخت باید شماره همراه مالک به اسم خود او باشد تا کارت سوخت صادر شود. حال اگر مالک خودرو سیم کارتی به نام خود نداشته باشد، باید چه کرد؟
در این شرایط میتوان به صورت حضوری به دفاتر پلیس ۱۰+ مراجعه کرده و با بررسی شرایط و مدارک استعلام کارت سوخت خودرو انجام شود.
مدارک و اطلاعات برای ثبت نام کارت سوخت خودرو
هنگامیکه میخواهید کارت سوخت خودرو را تهیه کنید باید یکسری مدارک را تهیه کنید تا در زمان کوتاهی بتوان این کارت را دریافت کرد. شرایط و مدارکی که برای دریافت و استعلام کارت سوخت خودرو نیاز است عبارتند از:
-
سامانه ثبت نام کارت سوخت خودرو
-
شماره تلفن همراه مالک
-
شماره ۱۶ رقمییکی از کارتهای بانکی عضو شتاب
-
دریافت پیامک تایید عملیات ثبت نام
-
کد ملی مالک وسیله نقلیه
-
تاریخ تولد مالک
-
شماره شناسایی وسیله نقلیه (برای این شماره باید پشت کارت خودرو را مشاهده کرد که به آن شماره VIN گفته میشود.)
دریافت کارت سوخت ماشین
صدور کارت بنزین برای خودرو صفر چقدر زمان میبرد؟
از مهر سال 1400 پروسه صدور کارت سوخت به مدت 20 روز طول میکشد که با توجه به شرایط بیماری کرونا ممکن است که در برخی از شهرها این زمان بیشتر شود و در بعضی نواحی صدور کارت سوخت تا ۶۰ روز هم طول بکشد تا به دست مالک جدید خودرو برسد. از این رو نمیتوان زمان مشخصی را اعلام کرد اما با توجه به تجربه و آمارهایی که وجود دارد به طور حدودی میتوان 20 روز را تخمین زد.
پیگیری کارت خودروهای صفر
در صورتی که بعد از 20 روز کاری کارت سوخت خودروی خود را تحویل نگرفتید میتوانید از طریق روشهای زیر برای استعلام کارت سوخت خودرو اقدام کنید.
پیگیری با استفاده از اینترنت
برای پیگیری کارت سوخت خود به آدرس اینترنتی epolice.ir مراجعه کنید.
پیگیری از طریق سامانه پیامکی
برای استعلام کارت سوخت خودرو به روش ارسال پیامک، کافی است که شماره VIN خودرو خود را به سرشماره ۱۱۰۱۲۰۲۰۴۰ ارسال کنید. ابتدا حرف v سپس * و در نهایت شماره VIN را وارد کنید. (V*VIN)
پیگیری با تلفن
با شمارههای تلفن ناجا ۸۱۲۴۰۵۱۴ و ۸۸۸۸۵۳۴۷ تماس گرفته و اقدامات لازم را انجام دهید. همچنین برای رهگیری ارسال و استعلام کارت سوخت خودرو با اداره پست میتوانید با شماره ۸۴۴۷۰۰۰۰ تماس بگیرید.
پیگیری حضوری
برای پیگیری حضوری به یکی از دفاتر پلیس ۱۰+ مراجعه کنید.
بیمه بدنه چیست؟
همانطور که کارت سوخت از اهمیت قابل توجهی برخوردار است، بیمه بدنه هم جزو مدارکی است که رانندهها آن را همراه خود دارند. بیمه بدنه یک بیمه نامه اختیاری است، اما با توجه به پوششها و مزیتهایی که برای جبران خسارتهای مالی دارد، مورد استقبال افراد زیادی قرار گرفته است. دو نوع پوشش اصلی و اضافی برای بیمه نامه بدنه در نظر گرفته شده تا با توجه به الویت بیمهگزار انتخاب شده و جبران خسارت شود.
پوششهای بیمه بدنه
پوششهای اصلی در بیمه بدنه با کمترین پرداختی حق بیمه انتخاب میشود که مشمول آتش سوزی، حادثه و سرقت کلی خودرو خواهد بود و عبارتند از:
-
واژگونی خودرو
-
سقوط خودرو
-
برخورد اجسام خارجی به خودرو (در حال حرکت و چه ساکن)
همچنین میتوان با پرداخت حق بیمه بیشتر، خطرات دیگری را هم تحت پوشش قرار داد که عبارتند از:
-
سرقت لوازم یدکی و قطعات خودرو بدون سرقت کلی
-
شکست شیشه خودرو بر اثر تراکم هوای داخل خودرو
-
ترانزیت
-
حذف فرانشیز
-
بلایای طبیعی خارج از قصد و اراده انسان (زلزله، سیل، طوفان و تگرگ)
-
هزینه رفت و آمد، هنگام در دسترس نبودن خودرو (این پوشش در طول سال حداکثر تا 30 روز قابل استفاده است.)
-
افزایش یا کاهش قیمت خودرو (نوسانات قیمت)
-
خسارتهای بر اثر پاشیدن رنگ، اسید و مواد شیمیایی بر خودرو
چگونه بهترین بیمه بدنه را بخریم؟
عوامل مختلفی نظیر ویژگیهای خودرو، توانگری شرکت بیمهگر، پوششها، میزان پرداخت خسارت، تخفیفات در تعیین بهترین بیمه تاثیرگذار هستند. شما میتوانید با مراجعه به سایت بیمه دات کام و با وارد کردن اطلاعات درخواستی خودرو، بهترین بیمه بدنه خودرو را با توجه به شرایط خود و عوامل یاد شده انتخاب و خریداری نمایید.
سخن آخر
امروزه کارت سوخت خودرو به عنوان یکی از مدارک مهم تلقی میشود و داشتن آن به اندازه سایر مدارک مانند: بیمه بدنه و بیمه شخص ثالث اهمیت دارد. همچنین اگر مدارک هویتی خودرو مفقود شود باید هرچه سریعتر برای صدور آن اقدام کرد. کارت سوخت هم مانند سایر مدارک هویتی خودرو در صورت مفقود شدن باید المثنی داشته باشد همچنین میتوان برای درخواست کارت المثنی به دفاتر پلیس 10+ مراجعه کنید. برای تمامیخودروهای لیزینگی، ورثهای و سایر خودروها شرایط دریافت کارت سوخت وجود دارد و تنها در نحوه مراحل و مدارک لازم، ممکن است تغییراتی وجود داشته باشد.
توجه کنید که اگر به هر دلیلی کارت سوخت شما ارسال نشده یا مفقود شده باشد برای تهیه آن باید هرچه سریعتر اقدام کنید.
تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.