معرفی تخصص های پزشکی مغز واعصاب، روانشناس، روانپزشک، اطفال و گوش و حلق و بینی
در دنیای نوین امروزی تخصص های پزشکی گوناگونی وجود دارد و نیاز است که شما عزیزان شناخت خوبی نسبت به این تخصصهای پزشکی پیدا کنید و هرکدام از این تخصصها را بشناسید چرا که در هنگام بیماریهای متفاوت میتوانید خیلی راحت تشخیص دهید که به کدام دکتر در هر تخصصی باید مراجعه کنید. همچنین مراجعه به دکتر نیز بسیار راحت شده است، چرا که هر زمان به دکتر نیاز داشته باشید یا میتوانید از دکتر مورد نظر مشاوره آنلاین بگیرید و یا به صورت اینترنتی از پزشک مورد نظر خود نوبت آنلاین مطب بگیرید. پس با خواندن این مطلب به شما کمک میکنیم که در هر بیماری به چه دکتر باید مراجعه کنید و با نوبت دهی آنلاین یا مشاوره آنلاین سریعا به دکتر دسترسی پیدا کنید.
آشنایی و شناخت دکتر متخصص اطفال (دکتر کودکان و نوزادان)
نیاز به متخصص اطفال از این جهت که کودکان بسیار حساس هستند و اگر دچار بیماری شود باید سریع درمان شود بسیار مهم است. متخصص کودکان با دانش بالایی که دارد همچنین میتواند راهکارهای مراقبتی برای کودکان شما نیز بیان کند و شما را در زمینه فراهم کردن یک زندگی سالم برای کودک خود راهنمایی کند.
از آنجایی که بدن نوزادان و کودکان از نظر فیزیولوژیکی با بزرگسالان متفاوت است، دکتر اطفال به تشخیص و درمان بیماریهای نوزادان، کودکان و نوجوانان رسیدگی میکند. این بیماریها شامل عفونت ها، اختلالات رشد، جراحات، واکسیناسیون و … است. در صورتی که والدین یک کودک هستید، باید سالانه چند بار به دکتر کودکان مراجعه کنید.
دکتر کودکان خوب به مدیریت اختلالات و درمان بیماریهای زیر میپردازد:
بیماریها و اختلالات نوزاد از بدو زایمان، اختلالات ژنتیکی، بیماریهای مادرزادی، زردی نوزادان، واکسیناسیون، تشنج در کودکان ، اختلالات رشد، عدم وزن گیری مناسب(FTT)، مسائل مرتبط تغذیه با شیر مادر، عفونت های نوزادی و کودکان، شب ادراری کودکان، برنامه ی غذایی نوزادان، بیماری های قلبی نوزادان و کودکان، بیماری های روماتولوژی کودکان، بیماری های گوارشی اطفال، بیماری های مغزی و روانی کودکان، مسائل مرتبط با بلوغ
آشنایی و شناخت دکتر متخصص و فوق تخصص گوش حلق بینی
زمانهایی پیش میآید که دچار گوش درد، وزوز گوش، خون دماغ، خشکی دهان و تلخی دهان شده اید و شاید ندانید که علت هر کدام از این بیماریها چیست و در قدم اول نمیدانید که به کدام متخصص مراجعه کنید. با شناخت متخصص گوش و حلق و بینی میدانید که هر زمان که دچار یکی از این بیماری ها شدید میتوانید به دکتر گوش و حلق و بینی مراجعه کنید. این موارد بخشی از مشکلاتی بود که دکتر متخصص گوش و حلق و بینی میتواند درمان کند.
دکتر گوش و حلق و بینی وظیفهی درمان بیماریهای مرتبط با گوش و حلق و بینی و همچنین اعضای مرتبط در سر و گردن را بر عهده دارد. بیماریهایی که توسط متخصصان گوش و حلق و بینی درمان میشود عبارتند از عفونت گوش، کاهش شنوایی یا از دست دادن شنوایی، گوش درد، اختلالات بویایی و …
اگر شما دچار بیماری در سر و گردن شده باشید و به پزشک عمومی مراجعه کنید، احتمالا شما را به متخصص گوش و حلق و بینی یا Otorhinolaryngologist ارجاع میدهد. تا قبل از قرن نوزده پزشکان نمیدانستند، گوش، بینی و گلو توسط یک سیستم لولهای بهم وصل هستند. زمانیکه با ابزارهای دقیق این مسئله مشخص شد، تخصص جدید در پزشکی به نام تخصص گوش و حلق و بینی ایجاد شد.
آشنایی وشناخت دکتر اعصاب و روان (روانپزشک) و دکتر روانشناس
پراهمیتترین بیماریهایی که میتواند فرد را از زندگی و اجتماع دور کند بیماریهای اعصاب و روان هستند با روبهرو شدن با هر یک از بیماریهای نامبرده شده در زیر باید سریعا به روانپزشک مراجعه کنید. چرا که روانپزشک نقش کلیدی در درمان بیماری های مرتبط با اعصاب و روان را دارد. و عقب افتادن درمان این بیماریها میتواند صدمات روحی زیادی به شما بزند.
دکتر اعصاب و روان نیز با روانشناس از نظر درمان بیماری های مختلف روانی ارتباطاتی دارد ولی روانشناس با روانپزشک تفاوتهایی نیز دارد چرا که روانپزشک میتواند دارو تجویز کند.
شاید برای شما این سوال پیش آید که روانپزشک کیست روانپزشکان در درمان اختلالات روانی، اعتیادی، عاطفی و رفتاری از جمله افسردگی، اختلالات خلقی، اختلالات اضطرابی، اختلالات خواب، کاهش اشتها، تحریکپذیری، اختلال دو قطبی، سو مصرف مواد، اختلالات خوردن مانند بیاشتهایی عصبی و پرخوری عصبی، اختلال وسواس اجباری، اختلال شخصیت، هراس، روان پریشی و اسکیزوفرنی به شما کمک میکنند.
روانپزشکی یکی از رشتههای پرکاربرد پزشکی است. روانپزشکان به تشخیص و درمان بیماریهای جسمی و روانی افراد میپردازند. روان پزشکان به تاثیر دو طرفهی سلامت روان و جسم بر یکدیگر به خوبی آگاه هستند.
یکی از مهمترین مواردی که به کمک روانشناس میتوان انجام داد تست های روانشناسی است. تست های روانشناسی انواع مختلفی دارد که یکی از این تست ها، تست شخصیت و شناخت شخصیت خود است چرا که شما با تست های مختلف روانشناسی شناخت بهتری از خود پیدا میکنید. سلامت روان و شناخت خود از نظر شخصیت و روحیات برای هر فرد مهم است و در زندگی شخصی و اجتماعی میتواند بسیار تاثیرگذار باشد.
روانشناسی یک رشتهی کارشناسی است که به بررسی ذهن و رفتار انسان و رفتار های عادی یا غیر عادی فرد میپردازد. روانشناسان بیماریهای روان را درمان میکنند و در سلامت روان تاثیر مهمی دارند. روانشناسان نمیتوانند دارو تجویز کنند.
روانشناس با به کارگیری روش های آموزشی و روان درمانی به بررسی رفتار، شخصیت و روابط بین فردی میپردازد. دکتر روانشناس خوب با توجه به رابطه بین عملکرد مغز و رفتار می تواند ارتباط بین محیط و رفتار را بررسی کند. بهترین دکتر متخصص روانشناس میتواند با راهنمایی دقیق و مهم و بجا به افراد به کنترل مشکلاتشان کمک کند.
روانشناسان باید با صداقت و قابل اعتماد باشند و توانایی درک شرایط فرد مراجعه کننده را داشته باشند تا افراد بدون استرس و نگرانی مشکلات خود را با روانشناس خوب در میان بگذارند. دکتر روانشناس به درمان بیماریی هایی چون: افسردگی ، اضطراب ، وسواس ، فوبیا، بی اشتهایی و پرخوری عصبی و اختلالات خواب می پردازند همچنین روانشناسان خوب علاوه بر درمان قادر به مشاوره های تحصیلی ، شغلی ، ازدواج ، کودک می باشند.
آشنایی و شناخت متخصص مغز و اعصاب (نورولوژی)
یکی از قسمتهای اصلی بدن مغز و اعصاب است که نیاز به مراقبت ویژهای دارد و اگر شناختی نسبت به این تخصص و بیماری های آن نداشته باشید میتواند آسیب جدی به شما بزند. یکی از مهمترین این بیماریها که توسط متخصص مغز و اعصاب در مان میشود، آلزایمر است. پس شناخت دکتر مغز و اعصاب میتواند ما را در بهبود این بیماریها یاری کند.
متخصص مغز و اعصاب در تشخیص، درمان و مدیریت اختلالات و آسیبهای سیستم عصبی شامل مغز، نخاع و اعصاب نقش دارد. بیماریهایی مانند آلزایمر، پارکینسون، اختلالات تشنج، سردردهای میگرنی، مننژیت، صرع، گیلن باره، سکته مغزی، تومورهای مغزی، عفونتهای مغزی، فلج مغزی و زوال عقل و… توسط فوق تخصص مغز و اعصاب درمان میشود.
نورولوژی یکی از تخصصهای رشتهی پزشکی است که با عنوان تخصص مغز و اعصاب و ستون فقرات نیز شناخته میشود. نورولوژی از دو بخش نورو + لوژی تشکیل شده است. ریشه واژهی نورو کلمهی لاتین neuro به معنای اعصاب و لوژی logy به معنای شناخت است.
آشنایی و شناخت جراح مغز و اعصاب
سیستم عصبی بدن گاهی با اتفاقاتی که میافتد دچار اختلالاتی میشود که برای درمان این اختلالات میتوان از جراح مغز و اعصاب کمک و راهنمایی گرفت و از خدماتی که توسط این تخصص ارائه میشود استفاده کرد.
جراح مغز و اعصاب کیست ؟ دکتر جراح مغز و اعصاب به پیشگیری، تشخیص، درمان و توانبخشی اختلالات مؤثر بر سیستم عصبی میپردازد و به عنوان جراح مغز و اعصاب شناخته میشود. سیستم عصبی شامل مغز، سیستم عصبی مرکزی و محیطی، نخاع و … است و این متخصصان در زمینه جراحی مغز و اعصاب تخصص بسیار بالایی دارند.
سیستم عصبی شامل دو بخش مرکزی و محیطی است که اختلال در عملکرد هر کدام باعث ایجاد بیماریهای خاصی میشود. برای درمان این بیماریها میتوانید به انواعی از پزشکان و متخصصان حوزه مغز و اعصاب مراجعه کنید. برای تشخیص و درمان بیماریهایی که بر عملکرد سیستم عصبی تأثیر گذاشته و حرکات فرد را دچار اختلال میکند و با دارو قابل درمان و کنترل هستند باید به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کرد، بیماریهایی مانند پارکینسون و ام اس.
گاهی برای درمان بیماریهای مغز و اعصاب نیاز به انجام جراحی است، اینجاست که جراح مغز و اعصاب وارد کار میشود. برخی از بیماریها مانند تومور مغزی یا ضربههای مغزی و نخاعی هم نیاز به جراحی دارند و شما برای درمان باید به جراح مغز و اعصاب مراجعه کنید.
سخن پایانی
در این مطلب که برگرفته از سایت دکترتو است سعی شد که به ۶ تخصص مهم پزشکی (اطفال، گوش و حلق و بینی، روانشناس، روانپزشک، مغز و اعصاب (نورولوژی) و جراح مغز و اعصاب) اشاره کنیم و در مورد هر کدام توضیحاتی را بنویسیم و هدف بر این بود که بتوانید به راحتی تشخیص دهید که در هنگام هر بیماری به چه دکتر یا پزشکی مراجعه کنید. در هر تخصص دکترهای زیادی وجود دارد که باید به این نکته توجه کنید که با تحقیق و جست و جو بهترین دکتر متخصص را انتخاب کنید.
منبع : دکترتو https://doctoreto.com
تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.