برنامه ریزی کنکور به سبک تک رقمی ها - آموزش رایگان برنامه درسی
اهمیت برنامه ریزی:
برنامه ریزی یکی از ضروریات زندگی هر انسانی است و افراد باید نقشه راه داشته باشند یا برنامه ریزی کنند تا فعالیت های روزمره یا کار و تحصیلات خود را سازماندهی کنند. امور تحصیلی، از جمله کنکور، یکی از مواردی است که افراد برای رسیدن به اهداف عالیه خود باید برنامه ریزی کنکور را به درستی انجام دهند. همه داوطلبان کنکور اهمیت برنامه ریزی برای کنکور را درک می کنند و می دانند که برای رسیدن به هدف و موفقیت باید یک برنامه مناسب داشته باشند. برنامه ریزی مناسب علاوه بر افزایش اثربخشی آموزش، موجب آرامش خاطر و کاهش بی دقتی می شود.
نحوه برنامه ریزی برای کنکور در شروع کار چیست؟
دانش آموزان و داوطلبان کنکور برای شروع می توانند یک قلم و یک دفترچه بردارند و ابتدا هدف خود را بنویسند و اینکه چقدر دوست دارند به آن برسند. چقدر برایشان مهم است و چقدر می خواهند برای رسیدن به آن تلاش کنند. برای رسیدن به هدف خود چه چیزهایی را می خواهند پشت سر بگذارند و نوشتن آنچه در طول روز انجام می دهند.
در مرحله بعدی نحوه برنامه ریزی درسی، باید بودجه بندی ها، اهمیت هر درس و همچنین اهمیت هر فصل را بنویسند و سپس زمانی که در طول روز می خواهند به مطالعه بپردازند را در نظر بگیرند، دانش آموزان و داوطلبان باید به این نکته توجه کنند که یک شبه نمی توانند راه چند ماهه را بروند.
بعد از انجام تمامی این مراحل نوبت به قسمت بندی کتاب می رسد. دانش آموزان و داوطلبان باید توجه داشته باشد که در برنامه هر روز درسی رو که به آن علاقه مند هستند را هم در برنامه ریزی قرار بدهند. تمامی این نکات موارد کلی در یک برنامه ریزی می باشند و برای برنامه ریزی خوب باید به تمامی جوانب که در ادامه خواهیم آورد توجه شود.
اصول برنامه ریزی کنکور:
کاملاً مشخص است که با گذشت هر سال، رقابت داوطلبان در کنکور سراسری بیشتر و بیشتر شده که منجر به افزایش سطح اضطراب و نگرانی بسیاری از شرکت کنندگان می شود. به همین دلیل، داوطلبان و شرکت کنندگان در کنکور باید برنامه ریزی اساسی داشته باشند.
برنامه ریزی باید مطابق با هدف شما باشد:
برنامه ریزی برای کنکور باید مطابق با هدفی باشد که تعیین کرده اید، بنابراین با انجام این کار، گام به گام به هدف خود نزدیکتر می شوید. سوالی که پیش خواهد آمد این است که در برنامه ریزی اصولی کدام نکات باید در نظر گرفته شوند؟ پاسخ به این سوال روش صحیح یادگیری، تعداد درس، خلاصه، منحصر به فرد بودن برنامه، انعطاف پذیری، ارزیابی و توجه به ساعات استراحت است.
به طور کلی، یکی از مواردی که هنگام برنامه ریزی کنکور بسیار مهم است، توجه به این نکته است که دانش آموزان و داوطلبان باید مطالعه به صورت کلی را فراموش کرده و مطالعه برای کنکور را یاد بگیرند! خواندن برای کنکور به معنای خواندن کتاب های درسی به صورت مفهومی تر و با دقت و وسواس بیشتر و همچنین خواندن دقیق تر آنچه که در گذشته فکر نمی کردند مهم باشد و از آن چشم پوشی کرده اند. باید توجه داشته باشند که مطالب را نباید حفظ کنند بلکه باید با مفهومی خواندن، آن ها را به خاطر بسپارند.
بهترین برنامه ریزی درسی برای کنکور:
با این برنامه ریزی کنکور ۱۴۰۰ خیالت راحته که ۲رقمی میشی. چون تا الان ۵۰ نفر رو به رتبه زیر هزار رسونده. بهترین برنامه درسی برای کنکور رو رایگان یاد بگیر. کارنامه و قبولی های موسسه آیدی نوین رو در ادامه ببین تا باورت بشه این برنامه ریزی برای کنکور ۱۴۰۰ واقعا جواب میده. اینجا یاد میگیریم که چگونه برای کنکور برنامه ریزی کنیم و اون رو کامل اجرا کنیم.
روش صحیح برنامه ریزی هفتگی کنکور:
دانش آموزان و داوطلبان در ابتدا و قبل از شروع برنامه ریزی، باید آنچه را که در طول هفته می خواهند بخوانند را مشخص کنند. سپس تعداد کل ساعات در هفته را تعیین کنند، بسته به اینکه چند ساعت می توانند در روز مطالعه کنند. باید زمان مطالعه هفتگی واقع بینانه را انتخاب کنند، زیرا اگر روزهای گذشته 3 ساعت در روز مطالعه کرده باشند و در برنامه ریزی 8 ساعت مطالعه قرار دهند، قطعاً با مشکل روبرو خواهند شد، بنابراین باید به تدریج زمان مطالعه را افزایش دهند.
اختصاص زمان به هر درس با توجه به ضریب آن:
بعد از اینکه دانش آموزان ساعت مطالعه هفتگی خود را مشخص کردند باید با توجه به ضریب هر درس به آن تایم مطالعه اختصاص دهند. برای یافتن ضریب هر یک از دروس باید ابتدا زیرگروهی که رشته هدف شما در آن قرار دارد را بیابید و سپس از طریق دفترچه ثبت نام کنکور ، ضریب هر درس در زیرگروه های مختلف را می یابیم. سپس به نسبت آن که هر درس به نسبت جمع کل ضرایب چه عددی را کسب میکند ساعت مطالعه هفتگی آن درس را مشخص می کنیم.
زمان جبرانی در برنامه ریزی کنکور:
دانش آموزان و داوطلبان در پایان هفته روزی را تعیین کنند که اگر به دلایلی نتوانستند طبق برنامه مطالعه کنند، آن روز را جبران کنند. به عنوان مثال، می توانند آخر هفته را به این کار اختصاص دهند و لازم به ذکر است که حتماً در برنامه ریزی خود برای آخر هفته زمانی را برای مرور دروس خوانده شده در نظر بگیرند.
روش صحیح برنامه ریزی ماهانه برای کنکور:
دانش آموزان و داوطلبان برای برنامه ریزی کنکور ماهانه، باید همان دستورالعمل هایی را که در برنامه هفتگی ذکر شده است، دنبال کنند. یعنی زمان مطالعه ماهانه خود را محاسبه کنند و به تدریج ساعت مطالعه روزانه و در نهایت ماهانه خود را افزایش دهند. نکته مهم در برنامه ریزی ماهانه این است که باید مشخص شود کدام یک از موضوعات را برای یک دوره یک ماهه باید مطالعه کنند و آن را به هفته های مختلف تقسیم کرده تا در نهایت بتوانند این موضوع را برای یک ماه مطالعه، جمع بندی و خلاصه کنند.
برنامه ریزی برای مرور درس ها:
از مهمترین فرآیند هایی که برای تسلط دانش آموزان و داوطلبان بر روی مباحث بسیار کارآمد است، مرور مطالب می باشد. قطعا کسی نمی تواند با یکبار مطالعه یــک مبحــث خــاص، بــه درک درستی از آن برسد وتسلط پیدا کند. مرور سبب می شود که دانش آموزان و داوطلبان مطالعـه هـای ناقـص خود را کامل کنند و و فراینـد یادگیـری را بـه طـور صحیـح و بـدون نقـص ادامـه بدهند.
یکی از مهمترین ابزارهای مرور در برنامه ریزی کنکور، تست زنی است. برای مثال دانش آموزان و داوطلبان برای درس های محاسباتی، فقط یک بار کتاب درسی و یا درسنامه ها را می خوانند و پس از تهیه خلاصه، وقت خود را در چند روز آینده برای تست زنی می گذارند. لازم به ذکر است که این روند فقط برای درس های اختصاصی نیست، همچنین برای درس های عمومی که نیاز به مهارت پاسخ گویی به سوالات دارند مانند درس عربی نیز به همین روش باید مرور شود. درواقع می توان گفت که تست زنی یک مرور حرفه ای است.
از طرف دیگر، برای مباحثی مانند زیست شناسی، مباحث حفظ در شیمی یا دین و زندگی را با مطالعه نکات برجسته کتاب می توانند مرور کنند. بخاطر داشته باشید که اگر برنامه ای که ایجاد می کنید درست و اصولی باشد، در تمام روزهای هفته مطالب مورد بازبینی و مرور قرار می گیرند. ذکر این نکته لازم است که در پایان روز باید وقتی گذاشته شود تا دروس آموخته شده در طول روز مرور شود. همچنین، دانش آموزان و داوطلبان باید در طول هفته، برای مرور درس هایی که در روزهای گذشته آموخته اند وقت بگذارند.
جدول برنامه ریزی کنکور:
یکی از نکات خیلی مهم، مکتوب کردن برنامه درسی برای کنکور در یک جدول برنامه ریزی کنکور می باشد. برنامه باید روی کاغذ بیاید تا قابلیت اجرایی داشته باشد. این نکته را همواره مد نظر داشته باشید.
در برنامه ریزی کنکور نتیجه گیری کنید:
نکته مهم این است که دانش آموزان و داوطلبان هرگز خود را با همکلاسی ها یا اطرافیان مقایسه نکنند. آنها می توانند از رتبه های برتر سال گذشته انگیزه بگیرند، اما نه با مقایسه. روش بهتر این است که پایان هر هفته و یا هر ماه خودتون رو با هفته ی قبل یا ماه قبل خودتون مقایسه کنید.
دانش آموزان و داوطلبان کنکورباید از خودشان بپرسند که چقدر طبق برنامه ریزی کنکور خود پیش رفته اند و چقدر توانستند زمان های نوشته شده رو رعایت کنند یا چند بار به بهانه های مختلف از تلفن همراه شان استفاده کرده اند. جواب این سوال ها را باید صادقانه بنویسند و در آخر ببینند که از عملکردشان راضی هستند یا خیر. نسبت به هفته ی قبل پیشرفت داشتند یا پسرفت. یک نتیجه گیری از برنامه ریزی خودشان داشته باشند و در جهت رفع کاستی های صورت گرفته در برنامه ریزی تلاش کنند.
نمونه برنامه ریزی کنکور:
برای مشاهده نمونه برنامه ریزی کنکور وارد سایت idnovin.com شوید.
تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.