شماره روزنامه ۶۰۱۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۷۶ دنیای اقتصاد

اخبار نیرو - روزنامه شماره ۵۹۷۶

  • شوک‌های برقی به تابلوسازان

    دنیای اقتصاد-زینب طاری: صنعت برق با چالش‌‌های بسیاری دست و پنجه نرم می‌کند و فعالان این صنعت معتقدند مشکلات آنها ریشه در تصدی‌‌گری و همچنین بد عهدی در پرداخت مطالبات دارد؛ به این معنا که در بسیاری موارد دولت با اقداماتی مانند ارائه شاخص‌‌های تعدیل منفی، قدرت توسعه را از بخش خصوصی سلب کرده و با توجه به اینکه نقش یک کارفرمای انحصاری را در پروژه‌‌های برق بازی می‌کند، بدون عهده‌‌دار شدن بخشی از ریسک‌‌های اقتصادی احتمالی، قراردادهای یکجانبه‌‌ای با شرکت‌ها امضا می‌کند که نتیجه بسیاری از آنها ضرر و زیان پیمانکاران و تامین‌‌کنندگان تجهیزات صنعت برق بوده است؛ از سوی دیگر مشکلات عمومی ‌‌مانند تحریم‌‌ها، تاخیر در تخصیص ارز و همچنین مشکلات ثبت‌سفارش‌‌های مزید بر علت شده تا تولیدکنندگان تجهیزات صنعت برق با مشکلات مالی عدیده‌‌ای مواجه شوند.
  • ۱۴۰۳سال گفتمان مشترک و همدلی ملی در صنعت برق

    حسنعلی تقی‏‌زاده لنده/رئیس هیات‏‌مدیره سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق
    سال ۱۴۰۲ به پایان رسید. سالی که استمرار سال‌های سخت اقتصادی گذشته بود و گشایش تازه‌‌ای را در مدیریت تورم، رکود و نوسانات اقتصادی در کشور فراهم نکرد. صنعت برق در سال گذشته مانند بسیاری دیگر از صنایع کشور، سالی دشوار را پشت سر گذاشت که تابستان گرم، ناترازی ۱۲ تا ۱۵‌هزار مگاواتی برق در زمان پیک، استمرار کمبود نقدینگی و عدم‌پرداخت مطالبات، همچنین گسترده شدن ابعاد مشکلاتی مانند وام‌‌های ارزی و خسارت دیرکرد در تادیه مطالبات تنها بخشی از آنها بود. تولیدکنندگان غیردولتی برق که میزان مطالبات ریالی و ارزی آنها سال گذشته از مرز ۹۰‌هزار میلیارد تومان گذشت، همچنان با مشکلاتی مانند فقدان ضوابط مشخص برای تعرفه‌‌گذاری برق نیروگاه‌‌ها، نبود نهاد رگولاتوری و شیوه‌‌های عرضه برق در بازار و بورس مشکلات عدیده‌‌ای دارند که نتیجه روشن آن کاهش سرمایه‌گذاری در این صنعت بوده است.
  • چرایی سرمایه‌گذاری سنگین حوزه انرژی آمریکا در آفریقا

    دنیای‌اقتصاد: طی سال‌های اخیر، ذائقه مصرف انرژی در جهان به‌ویژه در کشورهای صنعتی توسعه‌یافته دستخوش تغییراتی مهم و گسترده شده است. از پایبندی به تعهدات کنوانسیون آب و هوایی پاریس گرفته تا مسائلی چون کربن زدایی، کاهش وابستگی به نفت خاورمیانه و از همه مهم‌تر، حرکت دسته‌جمعی به سمت انرژی‌های سبز و پایدارتر به‌ویژه برق سبز، سبب شده تا قدرت‌های بزرگ نیز در مختصات اماکن تحت رقابت خود تغییر ایجاد کنند. اگرچه، کشورهای نفتی خاورمیانه برای بیش از یک قرن به واسطه ذخایر نفت خود مورد توجه قدرت‌های بزرگ قرار داشتند، اما شواهد نشان می‌دهند که غرب و شرق، هر دو به دنبال انجام سرمایه‌گذاری‌های جدید روی کشف و استخراج معادنی هستند که محصولات آنها دارای کاربردی گسترده در صنایع و انرژی‌های سبز هستند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر