شماره روزنامه ۶۰۳۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۰۸ دنیای اقتصاد

اخبار نیرو - روزنامه شماره ۵۹۰۸

  • بازار ۳۰ میلیارد دلاری تجهیزات برق در سال ۲۰۲۳

    صنعت تولید برق را می‌توان به سه حوزه تقسیم کرد: تولید برق، شبکه‌‌‌های انتقال و توزیع، و اندازه‌‌‌گیری و فروش. شرکت‌های بزرگ انرژی تمایل دارند در هر سه حوزه فعالیت کنند، اما شرکت‌های کوچک‌تر اغلب فقط در یکی از این زمینه‌‌‌ها کار می‌کنند که مقرون به صرفه‌تر است. به طور کلی در هر نیروگاه، اعم از هسته‌‌‌ای یا فسیلی، تجهیزات ضروری وجود دارند: منبع حرارت که گرما را برای تولید بخار فراهم می‌کند. منبع گرما در یک نیروگاه هسته‌‌‌ای رآکتور هسته‌‌‌ای است که اغلب به عنوان هسته رآکتور شناخته می‌شود. توربین/ژنراتور که از انرژی بخار برای چرخاندن یک توربین/ژنراتور که برق تولید می‌کند، استفاده می‌کند. کندانسور که بخار را دوباره به آب متراکم می‌کند تا به منبع گرمایی برگردد تا دوباره گرم شود. پمپ که نیرویی را برای گردش آب در سیستم فراهم می‌کند. فناوری به کار رفته هر نیروگاه برق دارای مزایا و معایبی است. به عنوان مثال، نیروگاه‌‌‌های هسته‌‌‌ای مقادیر زیادی توان قابل اعتماد را با سطوح پایین انتشار گازهای گلخانه‌ای فراهم می‌کنند. نیروگاه‌‌‌های سوخت فسیلی در صورت در دسترس بودن منابع، یک انرژی ثابت و قابل اعتماد را تحویل می‌دهند. همچنین نیروگاه‌‌‌های آبی، خورشیدی و بادی یک برق تجدیدپذیر و برق بدون آلایندگی تولید می‌کنند.
  • فرصت‏‏‌های از دست‌رفته صنعت انرژی

    ابراهیم خوش‌گفتار/ رئیس هیات‌مدیره سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق
    باید پیش از آنکه دیر شود برای کشور غنی و توانمندی که این روزها درگیر ناترازی انرژی است و در تامین آب، برق، گاز و سوخت با مشکلات جدی مواجه شده، فکری کنیم و از فرصت‌‌‌های ارزشمند صنعت انرژی ‌برای خلق ثروت در کشور بهره بگیریم. در شرایطی که پاییزی کم‌بارش را پشت سر گذاشته‌‌‌ایم و در روزهای ابتدایی زمستان، با پایداری هوای سرد، آلودگی همچنان در بسیاری از کلان‌شهرهای کشور استمرار یافته است، عدم‌بازنگری در سیاست‌‌‌های کلان تولید و مصرف حوزه انرژی، بدون تردید مخاطرات جبران‌‌‌ناپذیری برای کشور خواهد داشت که طی سال‌های اخیر شاهد بخش‌‌‌های کوچکی از آن بوده‌‌‌ایم.
  • چگونه صنعت برق کشور به کشور در حال تغییر است

    تولید برق بدون کربن هرگز در طول تاریخ صنعت برق به این مقدار نبوده است. انرژی بادی و خورشیدی در دو دهه گذشته، سریع‌‌‌تر از آنچه کارشناسان تا به حال انتظار داشتند، شروع به رشد کرده‌‌‌اند. اما هنوز برای متوقف کردن افزایش تولید برق مبتنی بر زغال‌‌‌سنگ و گاز کافی نبوده است. به این دلیل که تقاضای جهانی برای برق حتی سریع‌‌‌تر از تولید انرژی پاک رشد کرده است و سوخت‌‌‌های فسیلی این شکاف را پر کرده‌‌‌اند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر