قرارداد کلان زیمنس در اسکاتلند برای تامین توربین بادی

این دستگاه یک مدل توربین بادی دریایی جدید از زیمنس گیمساست که دارای قطر روتور ۲۳۶ متر است که در مقایسه با مدل قبلی یعنی SG ۱۱.۰-۲۰۰ DD، بیش از ۳۰‌درصد تولید انرژی سالانه (AEP) بیشتری را ارائه می‌دهد. این توربین در سرعت باد از ۴ متر بر ثانیه کار می‌کند و سرعت باد توقف آن ۳۲متر بر ثانیه است. در حال حاضر اولین نمونه از این توربین در حال نصب است. اسکاتیش پاور شرکت برق اسکاتلندی است، که در سال ۱۹۹۰ توسط شرکت ایبردرولا تاسیس شد. سخنگوی این شرکت گفته است که این نصب نشان‌‌‌دهنده سرمایه‌گذاری ۴ میلیارد پوندی(۵.۱ میلیارد دلار) ما در زمینه انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر است. زیمنس گیمسا می‌‌‌گوید پره‌‌‌های این توربین‌‌‌ها در نیروگاه این شرکت در ‌‌‌هال در منطقه یورکشایر بریتانیا ساخته خواهد شد. زیمنس گیمسا کسب‌و‌کار بادی با مالکیت کامل زیمنس انرژی است.

این شرکت بیش از ۶هزار کارمند در بریتانیا دارد. این شرکت همچنین یکی از شناخته‌‌‌شده‌‌‌ترین شرکت‌ها در زمینه احداث نیروگاه‌‌‌های بادی است. مزرعه بادی East Anglia TWO سومین پروژه بادی دریایی اسکاتیش پاور در جنوب دریای شمال است. پیش‌بینی می‌شود این نیروگاه بادی ۹۶۰ مگاوات ظرفیت تولید برق داشته باشد.

سرمایه‌گذاری در بخش انرژی انگلستان

اسکاتیش پاور اخیرا اعلام کرد که سرمایه‌گذاری خود را در پروژه‌‌‌های انرژی ‌بریتانیا از ۱۲ میلیارد پوند به ۲۴ میلیارد پوند(۳۰.۷ میلیارد دلار) طی چهار سال آینده دوبرابر می‌کند. این شرکت در سال گذشته نیروی کار خود را تقریبا دو برابر کرده است و اکنون حدود ۱۳۰۰ کارگر در آن مشغول به کار هستند. کایر استارمر، نخست‌‌‌وزیر بریتانیا در این خصوص اظهار کرد: ماموریت ما برای تبدیل بریتانیا به یک ابرقدرت انرژی پاک، قلب‌‌‌های صنعتی ما را روشن می‌کند و موانع رشد را در شهرها و شهرستان‌‌‌های سخت‌‌‌کوش ما از بین می‌‌‌برد. این مهم امنیت ملی ما را تقویت کرده، از فرزندان و نوه‌‌‌های ما در برابر بحران آب و هوا محافظت می‌کند و این امر بر رفاه آینده آنها تاثیر می‌‌‌گذارد.

استارمر که در اجلاس سران اقلیم COP۲۹ در کشور آذربایجان شرکت کرده بود، خاطرنشان کرد: بریتانیا با اقدام قاطعانه و زودهنگام، فرصتی برای رهبری جهان در صنایع آینده - با همکاری با شرکت‌های قدرتمندی مانند اسکاتیش پاور و زیمنس انرژی- در ایجاد صنعت دارد. امنیت واقعی انرژی، کاهش قبوض برق و ایجاد مشاغل و زنجیره تامین در بریتانیاست. اما ما نمی‌توانیم به تنهایی حرکت کنیم و در COP من تلاش‌‌‌ها را برای محافظت از بریتانیا در برابر تغییرات آب‌‌‌وهوایی با همکاری سایر کشورها برای تسریع انتقال پاک جهانی برای مقابله با علل ریشه‌‌‌ای آن رهبری می‌‌‌کنم.

دارن دیویدسون، معاون بخش بریتانیا و ایرلند در زیمنس انرژی و زیمنس گیمسا، گفت: انگلیس اولین کشور صنعتی پیشرو است که همزمان انرژی زغال‌سنگ را کنار گذاشته و پیشرو در بادهای فراساحلی است. اگر بخواهیم به اهداف خالص خود دست یابیم، مهم است که این حرکت حفظ شود. کارخانه ما در‌‌‌ هال علاوه بر تحویل توربین‌‌‌ها به صنعت برق بریتانیا، به عنوان کاتالیزوری برای رشد اقتصادی و مشاغل سبز در سراسر منطقه عمل می‌کند. اد میلیبند، وزیر انرژی ‌بریتانیا می‌‌‌گوید: این سرمایه‌گذاری یک رای اعتماد بزرگ به بخش رو به رشد انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر بریتانیاست و آینده انرژی پاک ما را تقویت کرده، از نیروهای ماهر و رشد سبز در‌‌‌ هال و فراتر از آن حمایت می‌کند. وی در ادامه افزود: باد فراساحلی ستون فقرات ماموریت ما در سال ۲۰۳۰ در راستای حرکت به سمت انرژی پاک است. نصب هر توربین جدید در آب‌‌‌های ما به ما کمک می‌کند امنیت انرژی خود را تقویت کنیم، از مصرف‌کنندگان محافظت کرده و با بحران آب و هوا مقابله کنیم. ما در حال تبدیل بریتانیا به یک ابرقدرت انرژی پاک هستیم و از این صنعت حمایت می‌‌‌کنیم تا زنجیره‌‌‌های تامین پاک‌‌‌تر و جهانی ایجاد کند و سرمایه‌گذاری را به کشورمان هدایت کند.

اهداف بریتانیا برخلاف ایالات متحده

چشم‌‌‌انداز بریتانیا برای باد فراساحلی در تضاد با نگرانی‌هایی است که ایالات متحده ممکن است در دوره دوم ریاست جمهوری دونالد ترامپ، این فناوری را کنار بگذارد. ترامپ از مخالفان سرسخت باد فراساحلی بوده است. ترامپ در سخنرانی خود در ماه مه گفت: ما اطمینان داریم که آن [باد دریایی] در همان روز اول ریاست جمهوری پایان می‌‌‌یابد. من قصد دارم آن را در یک فرمان اجرایی بنویسم. آنها همه چیز را نابود می‌کنند، آنها وحشتناک هستند و گران‌‌‌ترین انرژی موجود است. آنها محیط‌زیست را خراب می‌کنند، پرندگان را می‌‌‌کشند، نهنگ‌‌‌ها را می‌‌‌کشند.

این در حالی است که چند آژانس ایالات متحده و ایالتی گفته‌‌‌اند هیچ مدرکی دال بر ارتباط باد دریایی با مرگ نهنگ‌‌‌ها در سواحل ایالات متحده وجود ندارد. ترامپ مخالفت خود را با صدای بلند نشان داده و می‌‌‌گوید توربین‌‌‌های بادی فراساحلی منظره زمین گلف او در اسکاتلند را خراب می‌کنند. انجمن انرژی پاک آمریکا گفته است که حدود ۶۵ گیگاوات ظرفیت تولید بادی فراساحلی در حال توسعه در ایالات متحده وجود دارد که تنها چند پروژه در حال بهره‌‌‌برداری هستند، از جمله می‌توان به مزرعه بادی بلاک آیلند در رود آیلند، مزرعه بادی فورک جنوبی در نزدیکی مونتاک پوینت در نیو لانگ آیلند یورک و پروژه آزمایشی باد فراساحلی ویرجینیا اشاره کرد.

هدف باد فراساحلی انگلستان

هدف بریتانیا نصب ۵۰ گیگاوات ظرفیت تولید بادی فراساحلی تا سال ۲۰۳۰ است. مقامات گفته‌اند که دریای شمال پتانسیل تولید ۱۲۰ گیگاوات بادی فراساحلی را دارد. کیت اندرسون، مدیرعامل اسکاتلند پاور گفت: امروز نشانه‌‌‌ ملموسی بر اهمیت ماموریت نیروی پاک بریتانیاست. اجرایی شدن سریع‌‌‌تر پروژه‌‌‌هایی مانند East Anglia TWO زنجیره تامین بریتانیا را تقویت می‌کند و به شرکت‌هایی مانند زیمنس گیمسا اعتماد به نفس می‌دهد تا در تاسیساتی مانند این کارخانه پره‌‌‌سازی در‌‌‌ هال سرمایه‌گذاری کنند.

اندرسون افزود: اهداف قدرت پاک بریتانیا قابل دستیابی هستند، اما مسیری طاقت‌‌‌فرسا پیش‌روی ماست. ما سرمایه‌گذاری خود را دو برابر کرده‌‌‌ایم و آماده‌‌‌ایم تا نقش خود را با دولت ایفا کنیم، زیرا دولت موانعی را بر سر راه ساخت پروژه‌‌‌های بیشتری از این قبیل، در کنار شبکه‌‌‌های برق موردنیاز برای انتقال برق سبز و داخلی در سراسر کشور ایجاد می‌کند. زیمنس گیمسا همچنین توربین‌‌‌های دو پروژه دیگر اسکاتلند پاور در مرکز آنگلیا شرقی این شرکت را تامین کرد. پروژه ۷۱۴ مگاواتی East Anglia ONE از ژوئیه ۲۰۲۰ فعالیت خود را آغاز می‌کند. فاز سوم این پروژه نیز یک تاسیسات ۱۴۰۰ مگاواتی، در دست ساخت است.