تکمیل ۹۷درصدی تعمیرات نیروگاههای کشور
معاون راهبری تولید شرکت تولید برق حرارتی خاطرنشان کرد: پیشبینی میکنیم در تابستان امسال نیز ضریب آمادگی نیروگاههای حرارتی کشور بیش از ۹۸درصد باشد. وی افزود: نیروگاههای کشور بر اساس سوخت گاز طراحی شدهاند و هیچ نیروگاهی تمایل به استفاده از سوخت جایگزین یا سوخت دوم ندارد، اما به اجبار به خاطر محدودیتهای تامین سوخت در کشور در برخی اوقات سال، تمامی نیروگاهها به زیرساختهای استفاده از سوخت دوم تجهیز شدهاند و در ۱۴ نیروگاه بخاری از مازوت به عنوان سوخت دوم استفاده میشود و در دیگر نیروگاهها، سوخت جایگزین، گازوئیل است. اسکندری اذعان کرد: استفاده از سوخت مایع به جای سوخت گاز، حجم تعمیرات نیروگاههای کشور را افزایش میدهد و این افزایش حدود ۵۰درصد است، درواقع واحدهای حرارتی با استفاده از سوخت مایع، آسیب میبینند و تا ۵۰درصد میزان تعمیرات آنها افزایش خواهد یافت.
معاون راهبری تولید شرکت تولید برق حرارتی میزان راندمان نیروگاههای حرارتی کشور را در پایان سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۱/ ۳۹درصد اعلام کرد و گفت: این رقم تا پایان سالجاری، با افزایش یکدهم درصدی، به ۲/ ۳۹درصد خواهد رسید. وی ادامه داد: به منظور افزایش راندمان نیروگاههای حرارتی، علاوه بر اینکه تمام واحدهای جدید، به صورت نیروگاههای با راندمان بالا احداث میشوند، برنامه نوسازی و جایگزینی واحدهای فرسوده و راندمان پایین و همچنین تبدیل واحدهای سیکل ساده گازی به سیکل ترکیبی به صورت جدی در مجموعه وزارت نیرو در حال پیگیری است و هم اکنون، این ظرفیت وجود دارد که با احداث واحدهای بخار در نیروگاههای گازی کشور، ۷هزار مگاوات به ظرفیت فعلی تولید برق حرارتی بدون مصرف سوخت بیشتر، افزوده شود.
اسکندری با بیان اینکه «سال گذشته با ارتقای توان عملی تولید برق واحدهای حرارتی، ۱۱۱۳ مگاوات به ظرفیت عملی تولید برق حرارتی افزوده شد»، گفت: امسال نیز برنامههای خوبی در زمینه ارتقای توان عملی واحدهای حرارتی در دست انجام است تا از این محل، ۴۹۰ مگاوات دیگر به ظرفیت تولید برق حرارتی کشور افزوده شود.