در این راستا علیرضا کلاهی‌‌‌صمدی، فعال اقتصادی در گفت‌‌‌وگو با «ایلنا» پیش‌بینی کرده است که امسال، قطعی برق صنایع بسیار بدتر از پارسال باشد و حتی اگر اتفاقات غیر‌قابل پیش‌بینی بیفتد مثلا موج گرما زیاد شود شاید خیلی از شبکه‌‌‌های شهری هم دچار فروپاشی شود. در سال‌جاری نیز چالش ناترازی برق تداوم داشته و بدتر هم خواهد شد، ناترازی برق خروجی ناترازی مالی است، ما بارها گفتیم که اقتصاد صنعت برق مشکل جدی دارد، از زمان تصمیم غلط و سیاسی-جناحی مجلس هفتم مبنی بر تثبیت قیمت‌ها، برق کمترین افزایش قیمت را بین همه حامل‌‌‌های انرژی و سایر خدمات دولتی داشته و این باعث شده گودال صنعت برق هر سال عمیق‌‌‌تر شود و اگر فکر جدی نکنیم، این مشکلات قطعا ادامه‌‌‌دار خواهد بود.

هفتم ‌‌‌فروردین‌‌‌ماه امسال، سخنگوی صنعت برق کشور قول داده که در سال ۱۴۰۲ خاموشی این صنعت کاهش یابد. مصطفی رجبی‌مشهدی، سخنگوی صنعت برق با اشاره به تابستان بدون خاموشی گفته است: برای امسال ۱۴۰برنامه تنظیم کردیم که در سه ‌‌‌محور است. یک بخش توسعه ظرفیت تولید نیروگاه‌‌‌های کشور است که کمک می‌کند برق بیشتری را با هماهنگی وزارت صمت و نیرو به صنایع تحویل دهیم. ضمن اینکه تفاهم‌‌‌نامه‌‌‌ای در این زمینه امضا شده است که بخشی از این نیروگاه‌‌‌ها مربوط به نیروگاه‌‌‌هایی می‌شود که در محل خود صنایع یا توسط خود صنایع احداث می‌شود که ۱۴‌‌‌هزار مگاوات برای چهارسال برنامه‌‌‌ریزی شده است و برای تابستان امسال ۱۵۰۰مگاوات نیروگاه‌‌‌هایی است که صنایع احداث می‌کنند.

سال ۱۳۹۹ مرکز پژوهش‌‌‌های اتاق ایران و سندیکای صنعت برق پژوهشی انجام دادند که بر اساس آن پژوهش صنعت برق ایران وضعیت نامساعدی داشت؛ تا جایی که دسترسی به موقع به برق به یکی از چالش‌‌‌های فضای کسب و کار تبدیل شده است. بر اساس آن گزارش این صنعت در آینده نیز با کسری بودجه هزینه‌‌‌ای و سرمایه‌‌‌ای مواجه خواهد شد که احتمالا کار را سخت‌‌‌تر نیز خواهد کرد. حالا حدود یک‌‌‌سال و نیم از آن گزارش می‌‌‌گذرد و این صنعت درگیر ناترازی‌‌‌های زیادی است.

حالا با گذشت حدود دو سال و نیم از آن گزارش، باز هم فعالان اقتصادی از وضعیت صنعت برق و عملکرد وزارت نیرو گلایه دارند که مطالبات بخش خصوصی را پرداخت نمی‌‌‌کنند و این مساله یکی از عواملی است که باعث شده سرمایه‌گذاری در صنعت برق به دشواری انجام شود. کلاهی‌‌‌صمدی می‌‌‌گوید: وزارت نیرو پولی بابت تولید برق به بخش خصوصی نمی‌‌‌دهد در نتیجه توجیهی برای سرمایه‌گذاری وجود ندارد، بانک‌ها هم حاضر نیستند پروژه‌‌‌های برقی را فاینانس کنند، در حوزه پروژه‌‌‌های انتقال و توزیع نیز اساسا سال‌ها در محدوده ۱۰ تا ۲۰‌درصد موردنیاز سرمایه‌گذاری کردیم، بنابراین بحران بعدی ما در این حوزه خواهد بود.