کریم امین، عضو هیات اجرایی شرکت زیمنس انرژی در بیانیه‌ای با اعلام این دستاورد اظهار کرد: ما با فروش یکصدمین توربین گازی کلاس H خود، به نقطه عطف مهمی‌ دست خواهیم یافت. ما مفتخریم که می‌بینیم مشارکت‌های استراتژیک ما با شرکت‌های انرژی گوانگدونگ و انرژی شنژن اکنون به ثمر نشسته است. ما با هم کار خواهیم کرد تا کمک‌های ملموسی به تلاش‌های گذار از نیروگاه‌های زغال‌سنگ به گاز در این منطقه و همچنین توسعه فناوری‌های کم‌کربن در چین داشته باشیم.

توربین‌های گازی جدید چین در سال‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ وارد عملیات تجاری می‌شوند. بر اساس قرارداد با گوانگدونگ انرژی، زیمنس انرژی یک نیروگاه تولید برق سیکل ترکیبی ۶۷۵ مگاواتی شامل یک توربین گازی SGT۵-۸۰۰۰H، یک توربین بخار، دو ژنراتور و تجهیزات کمکی مرتبط و خدمات تعمیر و نگهداری طولانی‌مدت نیروگاه متعلق به شرکت Guangdong Yuehua Power در گوانگژو را تحویل خواهد داد.  نیروگاه زغالی موجود با یک نیروگاه گازی جایگزین خواهد شد که انتشار دی اکسید کربن را تا بیش از ۶۰‌درصد کاهش می‌دهد. انتظار می‌رود این توربین گازی در اواسط سال ۲۰۲۳ وارد عملیات تجاری شود.

قرارداد با شنژن انرژی شامل سه دستگاه توربین سیکل ترکیبی کلاس H برای پروژه فاز دوم در نیروگاه دانگبو و یک پروژه ارتقای تجهیزات نیروگاه ماوان است. این پروژه شامل سه توربین گازی مدل SGT۵-۸۰۰۰H، سه توربین بخار SST-۵۰۰۰، سه ژنراتور SGen۵-۳۰۰۰W و سیستم‌های کمکی است. این دو نیروگاه که هر دو در شنژن واقع شده‌اند، قرار است به ترتیب تا پایان سال ۲۰۲۳ و اواسط سال ۲۰۲۴ به بهره‌برداری برسند.

  اولین توربین کلاس H

اولین توربین گاز کلاس H زیمنس انرژی، یک دستگاه ۵۰ هرتزی مدل SGT۵-۸۰۰۰H بود که در نیروگاه Irsching در ایرشینگ، منطقه باواریا، آلمان نصب شد. واحد Irsching ۴ برای اولین بار در سال ۲۰۰۸ آغاز به کار کرد. پس از راه‌اندازی اولیه، توربین گازی این نیروگاه تحت یکسری آزمایش‌های طولانی در عملیات چرخه ساده خود قرار گرفت تا قابلیت‌های خود را ثابت کند. پس از تایید موفقیت‌آمیز، کارخانه به یک چرخه ترکیبی توسعه یافت و دوباره قبل از تحویل به شرکت E.ON، اعتبارسنجی شد.

نیروگاه Irsching ۴ در سال ۲۰۱۱ وارد عملیات تجاری شد. این واحد یک رکورد جهانی جدید در بهره‌وری نیروگاه در آن زمان را ثبت کرد و در آن سال به عنوان نیروگاه برتر شناخته شد. به موازات طراحی توربین ۵۰ هرتزی، اولین توربین گازی ۶۰ هرتزی (SGT۶-۸۰۰۰H) نیز تولید و توسعه داده شد. فرآیند اعتبارسنجی موتور ۶۰ هرتزی در آزمایشگاه مرکزی زیمنس انرژی واقع در کارخانه تولید توربین گازی این شرکت در برلین انجام شد.

اولین توربین مدل SGT۶-۸۰۰۰H نیز در سال ۲۰۱۳ در کره جنوبی به بهره‌برداری تجاری رسید. شاید چشمگیرترین پروژه‌ای که زیمنس انرژی با فناوری کلاس H تکمیل کرده است، مگاپروژه مصر است که در مجموع شامل ۲۴ توربین گازی می‌شود. سه نیروگاه بنی سویف، نیو کپیتال و بورولوس که هر کدام دارای ۸ واحد سیکل ترکیبی بودند، در یک اتفاق بی‌سابقه، حدود ۲۷ ماه پس از انعقاد قراردادهای مالی تکمیل شدند و ۴/ ۱۴ گیگاوات به شبکه برق مصر اضافه کردند.

امین در مصاحبه‌ای اختصاصی در اواخر آوریل اظهار کرد: این مگاپروژه در جنبه‌های مختلف برای زیمنس انرژی موفقیت چشمگیری محسوب می‌شود. عملیات لجستیک، برای چنین پروژه بزرگی بسیار قابل توجه بود، نه تنها برای تولید محصولات داخلی، مانند ۲۴ توربین گازی، ۱۲ توربین بخار و ۳۶ ژنراتور، بلکه برای تامین کلیه محصولات خارجی زیمنس انرژی مانند ۲۴ ژنراتور بخار بازیابی حرارت نیز این‌گونه بود. در نتیجه این تلاش‌های عظیم، نیروگاه‌ها حتی زودتر از موعد به مشتری تحویل داده شد و کلیه ضمانت‌های عملکردی نیز رعایت شد.

  بهبود طراحی ادامه دارد

امین می‌گوید: به نظر می‌رسد دو عنصر در ذهن مشتریان در مورد طراحی توربین‌های کلاس H زیمنس انرژی، همواره قابل توجه است که نخست قابلیت اطمینان و دوم عملکرد این توربین‌ها است. وی در ادامه افزود: عملیات اثبات شده و قابلیت اعتماد به آنها با بیش از ۵/ ۲ میلیون ساعت کارکرد و عملکرد بالا که برای عملیات سیکل ترکیبی با راندمان بیش از ۶۲ درصد بهینه شده است، معیارهای کلیدی هستند.

زیمنس انرژی رتبه خروجی توربین گازی کلاس H را از ۳۷۵ مگاوات به ۴۵۰ مگاوات از زمان راه‌اندازی آن افزایش داده است. این شرکت با گذشت زمان راندمان این تجهیزات را نیز افزایش داده است. امین خاطرنشان کرد: پیشرفت‌های فنی در بخش‌های مختلف توربین گازی انجام شده است. استفاده از یک رویکرد تکاملی برای توربین SGT-۸۰۰۰H همیشه مهم بوده و این امر همیشه قابلیت اطمینان بالا را در نیروگاه‌ها تضمین می‌کند.

امین گفت: اصلاحات خاصی در کمپرسورها نیز انجام شده است و مراحل بهبود بیشتری نیز در دست توسعه قرار دارد، اما هنوز برای عموم منتشر نشده است. همچنین این صنعت به دنبال قابلیت استفاده همزمان هیدروژن و انعطاف‌پذیری مکانی نیز است. سال گذشته امین پیشنهاد کرد که زیمنس انرژی هیدروژن را به عنوان بخش مهمی ‌از تلاش جهانی برای کربن‌زدایی صنعت نیرو در نظر بگیرد. با توجه به این پیشنهاد، شرکت زیمنس انرژی نقشه راه بسیار روشنی را برای ساخت توربین‌های گازی پیشرفته خود با قابلیت استفاده ۱۰۰ درصد هیدروژن تا سال ۲۰۳۰ ایجاد کرده است. امین در مصاحبه اخیر تاکید کرد: هدف مصرف ۱۰۰درصدی هیدروژن در توربین‌های گازی در سال ۲۰۳۰ کماکان پابرجاست.

 علاوه بر این، زیمنس انرژی دائما تحولات بازار، در مورد هیدروژن و سایر منابع انرژی را رصد می‌کند تا در صورت نیاز، برنامه‌های توسعه خود را با نیازهای بازار مطابقت دهد و به نظر می‌رسد نیازهای بازار دائما در حال تغییر است. در سال‌های اخیر، شرکت‌های برق در ایالات متحده و کشورهای دیگر گزینه‌های نیروگاه شناور را پیشنهاد کرده‌اند. زیمنس انرژی با طراحی پروژه «SeaFloat» خود، یک نیروگاه سیکل ترکیبی نصب‌شده در بارج، به این نیاز پاسخ داد.