یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شده‌اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند. بازار سهام

شاخص در یک‌قدمی ۷۲ هزار واحد
دیروز، شاخص کل بورس با رشد ملایم 115 واحدی (معادل 16/0 درصد) مواجه شد و در یک قدمی 72 هزار واحد ایستاد. در این شرایط، گرچه حجم و ارزش معاملات همچنان پایین بود، اما نسبت به روز ماقبل افزایش یافته است. این مهم در کنار دفعات بالای معاملات نشان می‌دهد سهامداران هنوز در بورس تهران فعال هستند و به محض ایجاد خوش‌بینی‌ها به این بازار، انتظار می‌رود سرمایه‌ها برگردد. به وجود آمدن خوش‌بینی در این بازار، نیازمند محرک‌های واقعی در وضعیت اقتصادی کشور است که در حال حاضر برخی پیشرفت‌ها، مشابه مثبت شدن رشد صنعتی و اقتصادی این مسیر را کلید زده‌اند. با این حال، رشدهای مزبور هنوز قدرت کافی برای ایجاد جهش در بازار سهام را ندارند و این رشدهای ملایم به علت رسیدن قیمت سهام به سطوح معقولی است که در ابتدای سال وجود نداشت.




بازار ارز

تشدید هیجانات در بازار ارز
طی معاملات روز گذشته، هر دلار آمریکا با رشد 20 تومانی همراه و به قیمت 3 هزار و 195 تومان معامله شد. این در حالی بود که در میانه معاملات به سقف 3200 تومانی نیز رسید؛ اما دوباره به قیمت‌های پایین‌تر برگشت. دلار که به مدت دو ماه زیر 3150 تومان معامله می‌شد با شکستن این سقف در هفته ابتدایی شهریور، به سرعت تا محدوده 3200 تومانی حرکت کرد. بنابراین، مطابق پیش‌بینی‌ها، پیرو جدی شدن مذاکرات هسته‌ای هیجانات در این بازار افزایش یافته است. در این شرایط، دو رویکرد متفاوت وجود دارد: عده‌ای، نظیر وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی، این افزایش قیمت را پایدار نمی‌دانند؛ اما برخی دیگر از معامله‌گران که طرف تقاضا را نیز تشدید می‌کنند معتقدند نگرانی‌ها درخصوص مذاکرات هسته‌ای، باعث می‌شود قیمت‌ها بیش از این افزایش یابد.



بازار سکه

قفل قیمتی سکه در جدال ارز و اونس
طی معاملات روز گذشته، هر سکه طرح جدید با افت ملایمی مواجه و به قیمت 941 هزار تومان معامله شد. این در شرایطی بود که دلار 20 تومان افزایش قیمت را تجربه کرده بود؛ اما افت قابل توجه طلای جهانی به زیر 1260 دلار، فشار بیشتری بر قیمت سکه وارد کرد. به این ترتیب، گرچه سکه با افت قیمت مواجه شد، اما از کف حمایتی 940 هزار تومانی عبور نکرد. درخصوص دلار، سردرگمی‌هایی وجود دارد که باعث رفتار هیجانی معامله‌گران و کاهش قدرت پیش‌بینی شده است. بر این اساس، به نظر می‌رسد اثرپذیری سکه نیز از قیمت دلار کاهش یافته است. با این حال، در رابطه با طلای جهانی رقابت میان اونس و شاخص دلار آمریکا وجود دارد که هم اکنون شاخص دلار آمریکا با قدرت بیشتر، توانسته باعث افت قیمت طلای جهانی شود.



بازار طلای جهانی

حرکت اونس در کانال کاهشی
دیروز، طلای جهانی روند نزولی خود را ادامه داد و در لحظه تنظیم این گزارش به قیمت 1255 دلار بر هر اونس معامله شد. با توجه به آنکه آمار اقتصادی مهمی که بر بازار طلا اثر گذارد، منتشر نشده است، تحلیل‌های تکنیکال و روند سایر بازارها، تعیین‌کننده مسیر طلا شد. بر این اساس، شکست برخی کف‌های حمایتی سبب شد تا فشار فروش از سوی تکنیکال‌ها افزایش یابد. همچنین، دلار طی یکی، دو روز اخیر توانست رکوردهای بی‌سابقه‌ای را به ثبت برساند و در مقابل سایر ارزها قدرتمند ظاهر شود که افت قیمت طلا را در پی داشت. روز گذشته نیز، در بازار آسیا با توجه به افت شدید ارزش ین در مقابل دلار، طلا مسیر کاهشی خود را ادامه داد. در این شرایط، انتظار می‌رود با توجه به آرامش‌های نسبی در اوکراین، مسیر نزولی طلا محتمل‌تر به نظر برسد.




بازار اوراق مسکن

روند متعادل «تسه»ها
دیروز، اوراق تسهیلات مسکن فروردین 1392 (تسه9201) با رشد ملایم 6/0 درصدی به قیمت 95 هزار و 956 تومان معامله شدند. به این ترتیب، بازدهی آنها از ابتدای سال به 52 درصد رسید. بنابراین، همان‌طور که پیش‌بینی شده بود قیمت این اوراق در محدوده 100-90 هزار تومان نوسان می‌کنند و معاملات به‌نحوی متعادل شده‌اند. پیش‌تر از سوی مراجع رسمی عنوان شده بود میزان عرضه نسبت به تقاضا بسیار پایین‌تر است؛ بر این اساس، مسوولان تصمیم گرفتند با راه‌اندازی صندوق‌هایی اقدام به تقویت طرف عرضه کردند. گرچه این اقدام مناسب بوده است، اما به نظر نمی‌رسد که توانسته باشد تفاوت 200 میلیارد تومانی (در هر ماه) میان عرضه و تقاضا را جبران کند. بنابراین، شاهد افت شدید قیمت‌ها نیستیم و قیمت‌ها به ثبات نسبی رسیده‌اند که احتمال می‌رود با رسیدن به پایان تابستان، میزان تقاضا نیز کاهش یابد.



بازار نفت

رشد WTI؛ افت برنت
دیروز، نفت خام آمریکا با رشد مواجه و به قیمت 4/93 دلار معامله شد؛ این در شرایطی بود که نفت برنت افت قیمت خود را ادامه داد. در این شرایط، به نظر می‌رسد اوکراین-روسیه بر آتش‌بس خود پایدار بوده‌اند که کاهش ناآرامی‌ها در کنار ضعف تقاضای نفت از سوی اروپا و چین منجر به افت قیمت نفت برنت شد. در واقع، آمار ضعیف اقتصادی در اروپا و آسیا سبب ایجاد نگرانی درخصوص تقاضای جهانی نفت شده است. با این حال، وضعیت اقتصادی آمریکا مناسب ارزیابی می‌شود که اجازه افت شدید قیمتی را به WTI نمی‌دهد. در این رابطه، بررسی کارشناسان بلومبرگ نشان می‌دهد موجودی نفت و گازوئیل در هفته گذشته کاهش یافته که سیگنال افزایش قیمت نفت است. در این شرایط، عرضه نفت کافی بوده و هر گونه سیگنالی درخصوص تقاضا، تعیین‌کننده قیمت نفت است.