یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شده‌اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند. بازار سهام

لغزش آرام شاخص بورس
در نخستین روز معاملات هفتگی، شاخص کل بورس بار دیگر افت ملایمی را تجربه کرد و با کاهش 40 واحدی (معادل 05/0 درصد) در 73 هزار و 868 واحد ایستاد. به این ترتیب، زیان آن از ابتدای سال 5/6 درصد ثبت شد. این در شرایطی بود که شاخص کل در ساعات آغازین معاملات به کمک نماد «فارس» روند مثبتی را در پیش گرفته بود و حتی توانست کانال 74 هزار واحدی را نیز تجربه کند، اما در ادامه بار دیگر در مسیر نزولی قرار گرفت و در نهایت تغییرات شاخص کل منفی شد. بالا بودن تعداد معاملات روزانه نشان می‌دهد فعالیت نوسان‌گیران همچنان در بازار سهام باقی است و احتمال می‌رود فشار فروش توسط این افراد در اواسط بازار مثبت، منجر به افت شاخص کل شده باشد. در این شرایط، ثبات وضعیت اقتصادی و سیاسی سناریوی تغییرات ملایم شاخص کل را محتمل‌تر نشان می‌دهد.



بازار ارز

کاهش اختلاف ارز آزاد و مبادله‌ای
در آغاز معاملات هفتگی، هر دلار آمریکا افت ملایم 5 تومانی را تجربه کرد و روی کف حمایتی 3 هزار و 100 تومان ایستاد. به این ترتیب، بازدهی آن از ابتدای سال به 8/2 درصد کاهش یافت. در این شرایط، افزایش نرخ ارز مبادله‌ای به بیش از 2650 تومان نشان می‌دهد که مسیر تک نرخی شدن ارز در حال انجام است. با این حال، همان‌طور که پیش‌تر نیز اشاره شده بود، تک نرخی شدن ارز نیازمند فراهم شدن ثبات در شرایط اقتصادی است که مسیر این عمل را کُندتر می‌کند.دراین میان، مذاکرات هسته‌ای مهم ترین عاملی است که می‌تواند مسیر آینده اقتصاد کشور و در پی آن، نرخ ارز را به‌عنوان بخشی از این اقتصاد معین کند. بر این اساس، ثبات در این وضعیت، روند کم‌نوسان قیمت دلار را نیز محتمل‌تر می‌کند.



بازار سکه

آرامش نسبی برای سکه
در نخستین روز معاملات هفتگی، هر سکه طرح جدید افت ملایم هزار تومانی را تجربه کرد و به قیمت 934 هزار و 500 تومان معامله شد. به این ترتیب، زیان آن از ابتدای سال به 9/1 درصد رسید. در پایان هفته گذشته، طلای جهانی افت شدیدی را تجربه کرد و تا سطح 1280 دلاری بر هر اونس پایین آمد. این امر منجر شد تا سکه نیز از سطح حمایتی 940 هزار تومانی خود عبور کند اما بار دیگر، سخنان نه چندان قدرتمند رئیس کل بانک مرکزی آمریکا، منجر به ثبات قیمت اونس طلا شد و از این منظر دیگر اثری روی سکه نداشت. در این شرایط، افت ملایم دلار منجر به کاهش اندک قیمت سکه شد. به این ترتیب، تعطیلی بازار جهانی طلا در روز جاری منجر می‌شود که سکه همگام با دلار حرکت کند که روند آرامی برای آن پیش‌بینی‌ می‌شود.




بازار طلای جهانی

ریزش اونس متوقف شد
در پایان معاملات هفتگی، طلای جهانی افت قابل توجه 8/1درصدی را تجربه کرد و به قیمت 8/1280 دلار بر هر اونس معامله شد. ارائه برخی آمار مناسب از اقتصاد آمریکا منجر شد تا احتمال افزایش نرخ بهره تقویت شود و در نتیجه قیمت طلا کاهش یابد. این در حالی بود که به گفته یلن، رئیس فدرال رزرو، گرچه کاهش نرخ بیکاری نشانه‌ای مثبت استT اما هنوز پارامترهای دیگری نیاز است تا بهبود کامل بازار کار آمریکا را تثبیت کنند. بنابراین، همان‌طور که اشاره شده بود سخنان نسبتا ضعیف یلن باعث شد تا طلا در مقابل ریزش بیشتر مقاومت کند. طی نظرسنجی هفتگی کیتکو، 12 نفر(از 23 کارشناس) مسیر کاهشی و 8 نفر روند افزایشی را برای این هفته طلا پیش‌بینی کرده‌اند. فروکش هیجانات عوامل ژئوپلیتیک منجر شده تا آمارهای اقتصادی اثرگذاری بیشتری روی قیمت طلا داشته باشند.





بازار اوراق مسکن

«تسه»ها همچنان در مسیر رشد
در آغاز معاملات هفتگی، اوراق تسهیلات مسکن فروردین 1392 (تسه9201) با رشد 4/0 درصدی مواجه و به قیمت 96 هزار و 556 تومان معامله شدند. به این ترتیب، این اوراق رکورد جدید قیمتی را از زمان عرضه خود به ثبت رساندند. این در حالی است که اوایل مرداد ماه، مسوولان فرابورس با تمهید قوانین محدودکننده جدید و همچنین برنامه‌هایی مبنی بر افزایش طرف عرضه این اوراق سعی داشتند مسیر رو به رشد «تسه»ها را متوقف کنند. گرچه این اقدامات برای مدت کوتاهی (حدود 2 روز) توانست کاهش قیمت اوراق تسهیلات مسکن را به همراه داشته باشد، اما پس از این مدت بار دیگر تقاضای شدید منجر به رشد قیمتی شد. باقی ماندن تقاضای بالای خرید مسکن حداقل تا یک ماه دیگر، می‌تواند روند رو به رشد این اوراق را ادامه دهد.




بازار نفت

یک هفته منفی دیگر برای نفت
در پایان معاملات هفتگی، نفت برای پنجمین هفته متوالی مسیر نزولی خود را ادامه داد و با ثبت زیان 8/3 درصدی به قیمت 65/93 دلار معامله شد. این در شرایطی است که با اتمام فصل سفرهای تابستانی، تقاضای پالایشگاه‌ها نیز برای نفت خام کاهش می‌یابد. به گزارش آژانس بین‌المللی انرژی (EIA) طی هفته گذشته، میزان تقاضای گازوئیل به کمترین مقدار خود در دو ماه گذشته رسید. همچنین آمار اقتصادی نامناسب چین، عامل دیگری است که کاهش تقاضای نفت را نشان می‌دهد. با این حال، برخی نسبت به وضعیت اقتصادی آمریکا و خروج این کشور از دوران احیا امیدوارند که می‌تواند تقاضای نفت را افزایش دهد. این در شرایطی است که یلن، رئیس کل بانک مرکزی آمریکا، در سخنرانی اخیر خود اشاره کرد که نشانه‌های اتمام دوران احیا باید تقویت شوند و برای این منظور هنوز نیاز به زمان است.