یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شده‌اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند. بازار سهام

رفتار محتاط سهامداران بورس
دیروز، شاخص کل بورس افت ملایم 92 واحدی (معادل 12/0درصد) را تجربه کرد و در همان محدوده 74 هزار واحدی باقی ماند. روز گذشته، رئیس جمهور کشور در همایش تبیین سیاست‌های اقتصادی دولت برای خروج از رکود بر تامین مالی بنگاه‌های بزرگ از طریق بازار سرمایه تاکید کرد که نشان از تلاش دولت مبنی بر افزایش نقش بخش خصوصی دارد. وی همچنین به تعدیل نرخ سود بانکی با توجه به تورم اشاره کرد که این امر می‌تواند تعادل بازارها را حفظ کند. در این همایش، وزیر نفت از عدم اجرای طرح کیفی‌سازی محصولات پالایشگاهی تا پایان سال سخن گفت که می‌تواند خبر مناسبی برای این گروه بزرگ محسوب شود. تمامی این اقدامات نشان از مصمم بودن دولت مبنی بر رونق اقتصادی دارد که در بلندمدت می‌تواند بهبود اوضاع بورس را نیز در پی داشته باشد.



بازار ارز

نوسانات کم‌دامنه‌دلار
طی معاملات روز گذشته، هر دلار آمریکا رشد ملایمی را تجربه کرد و با 5 تومان افزایش به قیمت 3 هزار و 130 تومان رسید. به این ترتیب، بازدهی آنها از ابتدای سال به 8/3 درصد رسید. همان‌طور که پیش‌تر نیز اشاره شده بود، عدم سیاست بانک مرکزی مبنی بر یکسان‌سازی نرخ ارز تا پایان سال 93 منجر می‌شود تا روند قیمتی ارز ملایم باشد. بنابراین، نوسانات کم دامنه با توجه به تغییر عرضه و تقاضای روزانه کاملا طبیعی به نظر می‌رسد. در این میان، اخبار مشخصی درخصوص مذاکرات هسته‌ای وجود ندارد و همچنان دیپلمات‌ها در این مسیر تلاش‌های خود را انجام می‌دهند. به این ترتیب، روند متعادل در بازار ارز محتمل ترین سناریو پیش رو است و نوسانات ملایم بر اساس عرضه و تقاضای واقعی بازار و به دور از سفته‌بازی انجام می‌شود.



بازار سکه

روزی آرام برای سکه
روز گذشته، هر سکه طرح جدید بدون تغییر باقی ماند و به همان قیمت 954 هزار تومان معامله شد. به این ترتیب، بازدهی1/0 درصدی خود از ابتدای سال را حفظ کرد. این در شرایطی بود که دلار و طلای جهانی تغییرات قابل توجهی را تجربه نکردند و همین امر منجر به ثبات قیمت سکه شد. در این شرایط، دلار در محدوده 3120 تا 3150 تومانی قفل شده است که نمی‌تواند اثری روی بازار سکه داشته باشد. همچنین، برای بازار اونس نیز عوامل یکدیگر را خنثی می‌کنند و روند متعادلی در این بازار قابل مشاهده است. بر این‌اساس، تغییرات اندک قیمت سکه طبیعی است و انتظار می‌رود در این روزها نیز ادامه یابد.



بازار طلای جهانی

حرکت اونس بالای ۱۳۰۰ دلار
طی معاملات روز گذشته، طلای جهانی رشد ملایمی را تجربه کرد و تا لحظه تنظیم این گزارش به قیمت 1311 دلار بر هر اونس معامله می‌شد. این در شرایطی است که به نظر می‌رسد واکنش معامله‌گران مجددا نسبت به تنش‌های منطقه‌ای در اوکراین و خاورمیانه کاهش یافته است. در واقع، اخبار ضد و نقیض درخصوص این کشورها منجر شده است تا معامله‌گران نتوانند بر این اساس تصمیم‌گیری کنند. در این شرایط، روند بازارهای سهام اثرگذاری بیشتری بر قیمت طلا خواهد داشت. از سوی دیگر، بررسی‌ها نشان می‌دهد میزان تقاضای فیزیکی شمش طلا کاهش یافته است که نشان از عدم تمایل آنها برای خرید در قیمت‌های بالای 1300 دلار دارد. در این روزها، برخی آمار مهم اقتصادی آمریکا ارائه خواهد شد که می‌تواند روی روند بازار طلا اثرگذار باشد.


بازار اوراق مسکن

«تسه»ها درجا زدند
دیروز، اوراق تسهیلات مسکن فروردین 1392 (تسه9201) تقریبا بدون تغییر و به قیمت 92 هزار و 597 تومان معامله شدند. به این ترتیب، بازدهی 7/46 درصدی خود را از ابتدای سال حفظ کردند. این در حالی بود که در پایان معاملات، اوراق افزایش قابل توجهی را تجربه کردند و حتی در برخی موارد رکوردهای 97 هزار تومانی را نیز به ثبت رساندند. عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی در رابطه با پرداخت 20 هزار میلیارد تومان بدهی دولت به پیمانکاران خبر داد که می‌تواند زمینه فعالیت مجدد پیمانکاران و رونق بازار مسکن را در پی داشته باشد. وی همچنین بار دیگر بر امکان خرید مسکن از طریق پس‌اندازهای آینده و افزایش سقف وام مسکن تاکید کرد. همه این عوامل درحالی می‌تواند موجب رونق بازار مسکن شود؛ اما نباید انتظار افزایش قیمت‌ها را با توجه به سیاست‌های دولت داشت.



بازار نفت

افت نفت در پی گزارش‌های EIA
طی معاملات روز گذشته، هر بشکه نفت خام آمریکا افت ملایمی را تجربه کرد و به قیمت 2/97 دلار معامله شد. گزارش آژانس بین‌المللی انرژی (EIA) کاهش مصرف سوخت را نشان می‌دهد و به این ترتیب، مصرف روزانه سوخت جهانی 700 هزار بشکه در روز عنوان شده که کمترین مقدار از اوایل سال 2012 است. همچنین میزان تولید نفت اوپک طی ماه گذشته، پیرو افزایش تولید عربستان بیشتر شده است که سمت عرضه نفت (عامل کاهنده قیمت) را تقویت کرده است. با این حال، در این گزارش پیش‌بینی شده است مصرف نفت خام تا پایان سال جاری، یک میلیون بشکه در روز (معادل 1/1 درصد) افزایش خواهد یافت. همچنین کارشناسان بلومبرگ پیش از گزارش هفتگی EIA کاهش موجودی نفت خام و گازوئیل را برآورد کرده‌اند که درصورت تحقق می‌تواند مانع افت قیمت نفت شود.