یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شده‌اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند. بازار سهام

صعود آهسته شاخص بورس
طی معاملات روز گذشته، شاخص کل بار دیگر رشد ملایمی را تجربه کرد و با افزایش 110 واحدی (معادل 15/0 درصد) مواجه شد. به این ترتیب، شاخص کل از ابتدای سال زیان 7 درصدی را به ثبت رساند. در این شرایط، دو نکته بسیار مهم در بازار سهام وجود دارد؛ نخست انتظار برای رسیدن به توافقات هسته‌ای و نکته دیگر نگاه سهامداران به گزارش‌های شرکت‌های بورسی و میزان پوشش پیش‌بینی سود (EPS) آنها طی این دوره است. از سوی دیگر، برخی تصمیمات دولت که با هدف حمایت از بازار سرمایه صورت گرفت منجر شده است تا اشتیاق به سمت صعود، بیشتر از نزول باشد، اما به‌دلیل محدودیت‌های مزبور، این روند به صورت محتاطانه سپری می‌شود و هرگونه اخبار جدی در این خصوص می‌تواند تعیین کننده مسیر آتی بازار باشد.



بازار ارز

روند فرسایشی کم نوسان دلار
روز گذشته، هر دلار آمریکا با افت ملایم 5 تومانی مواجه و به قیمت 3 هزار و 125 تومان معامله شد. به این ترتیب، بازدهی آن از ابتدای سال به 6/3 درصد رسید. دلار در شرایطی بالای کف حمایتی 3100 تومان نوسانات ملایمی را تجربه می‌کند که مذاکرات هسته‌ای در فضایی کاملا بسته انجام می‌شود. بنابراین، مذاکرات به عنوان مهم‌ترین‌ عاملی که روند قیمتی دلار را تعیین می‌کند نتوانسته است باعث افت دلار به زیر 3100 تومان شود. در این رابطه، جلسه دوجانبه میان وزرای خارجه کشور‌مان و آمریکا نیز به‌رغم آنکه مثبت ارزیابی شد نتیجه مشخصی را به همراه نداشت. سخنان مراجع رسمی نشان می‌دهد احتمال رسیدن به توافق تا یکشنبه هفته آینده پایین بوده و در نتیجه پیش‌بینی می‌شود زمان مذاکرات تمدید شود. بنابراین، تداوم روند فرسایشی کم نوسان دلار محتمل‌ترین سناریو پیش رو است.




بازار سکه

افت با تاخیر سکه در پی سقوط اونس
دیروز، هر سکه طرح جدید با 13 هزار تومان افت مواجه و به قیمت 951 هزار تومان معامله شد. در واقع، ثبات نسبی قیمت دلار نتوانست اثری بر قیمت سکه داشته باشد اما طلای جهانی که طی روز دوشنبه افت شدیدی را تجربه کرده بود منجر به کاهش قیمت سکه شد. در واقع، با توجه به تفاوت زمانی بازار جهانی و بازار داخلی، اثر کاهش قیمت اونس با تاخیر روی قیمت سکه منعکس شد. در این روزها، ثبات نسبی در قیمت دلار نمی‌تواند اثر زیادی روی قیمت سکه داشته باشد؛ از سوی دیگر، نشست‌های مهمی در این هفته در سراسر دنیا وجود دارد که روی قیمت طلای جهانی اثرگذار خواهد بود. بر این اساس می‌توان عنوان کرد که قیمت سکه روندی کاملا وابسته به قیمت طلای جهانی داشته باشد.




بازار طلای جهانی

اونس در بالای کف ۱۳۰۰ دلاری
طلا معاملات این هفته را بر خلاف پیش‌بینی‌ها آغاز کرد و با سقوط شدید قیمتی مواجه شد. در این مسیر، هر اونس طلای جهانی به 1305 دلار نیز رسید، اما توانایی شکست کف حمایتی 1300 دلاری را که از منظر تکنیکال به شدت قدرتمند محسوب می‌شود، نداشت. دیروز، طلا با جبران بخشی از افت خود به قیمت 1310 دلار معامله شد. علت افت قیمت طلا، شناسایی سود توسط معامله‌گران و همچنین بهبود وضعیت اقتصادی و بازار سهام اروپا پیرو رفع نگرانی‌ها از بدهی بزرگ‌ترین بانک پرتغال عنوان می‌شود. از سوی دیگر، معامله‌گران مجازی که با نگاه خوش‌بینانه اقدام به خرید طلا کرده‌اند، پس از مشاهده عدم رشد تقاضای فیزیکی، هیجان آنها نیز فروکش کرده و شاهد تشدید عرضه‌ها خواهیم بود. با این حال، معامله‌گران در انتظار سیاست‌های پولی رئیس کل فدرال رزرو در جلسه با کنگره آمریکا هستند.




بازار اوراق مسکن

مقاومت «تسه» در برابر رشد قیمت
روز گذشته، اوراق تسهیلات مسکن فروردین 1392 (تسه9201) با رشد ملایم 3/0 درصدی مواجه و به قیمت 91 هزار و 397 تومان معامله شدند. به این ترتیب، اوراق مزبور از ابتدای سال بازدهی 8/44 درصدی را به ثبت رساندند. بنابراین، مطابق با پیش‌بینی‌ها این اوراق پس از عبور از سقف مقاومتی 90 هزار تومانی، برای رشد بیشتر با مشکل مواجهند که این امر نشان‌دهنده عدم تمایل معامله‌گران برای خرید «تسه‌»ها بیش از این مقدار است. به عبارت دقیق‌تر، احتمال شناور شدن سقف تسهیلات مسکن منجر به رشد قیمت این اوراق شده است که با توجه به نامشخص بودن این موضوع، معامله‌گران از رفتار هیجانی پرهیز می‌کنند. بنابراین، پیش‌بینی می‌شود تا قطعی نشدن موضوع یادشده، روند صعودی اوراق مزبور متوقف شود.




بازار نفت

نفت در آرامش
دیروز، نفت خام آمریکا بدون تغییر باقی ماند و به قیمت 5/100دلار بر هر بشکه معامله شد. مطابق با آنچه پیش‌تر نیز اشاره شده بود، پس از افت قیمت نفت در پی کاهش نگرانی‌ها از سمت عرضه، کف حمایتی 100دلاری برای نفت اجازه افت بیشتر قیمت را نمی‌دهد. در واقع، افزایش ذخایر گازوئیل آمریکا که کاهش تقاضای نفت را در پی خواهد داشت، افزایش صادرات لیبی و عدم اثرپذیری صادرات عراق از درگیری‌ها منجر به افت قیمت نفت نسبت به دوران اوج خود شده است، اما در این هفته، معامله‌گران بازار نفت در انتظار آمار رشد اقتصادی چین، به عنوان دومین مصرف کننده نفت جهان هستند که می‌تواند بر طرف تقاضای نفت اثرگذار باشد. به گفته کارشناسان این آمار نمی‌تواند چندان متفاوت از پیش‌بینی‌ها باشد و در نتیجه پیش‌بینی می‌شود تعادل قیمت نفت در محدوده فعلی، سناریو محتملی باشد.