یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم کشور به نمایش گذاشته شده‌اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند. شاخص به کف حمایتی نزدیک‌تر شد

طی روز گذشته، شاخص کل افت ۳۱۰ واحدی (معادل ۴/۰ درصد) را تجربه کرد و به ۷۶ هزار و ۳۹۴ واحد رسید. در این روز، افت حجم و ارزش معاملات نیز قابل توجه بود که نشان از عدم حمایت بازار از افت بیشتر است. به عبارت دقیق‌تر، شاخص کل همچنان در مرز ۷۶ هزار واحدی به خوبی حمایت شده و هنوز این کف شکسته نشده است. معامله‌گران افت روز گذشته شاخص را نیاز افراد به نقدینگی جهت استقبال از عرضه اولیه شرکت نفت سپاهان در بورس می‌دانند که سمت عرضه در معاملات روز گذشته را تقویت کرد.



دلار بدون تغییر باقی ماند

قیمت دلار طی روز گذشته بدون تغییر باقی ماند و ۳ هزار و ۲۷۵ تومان معامله شد. به این ترتیب، دلار از ابتدای سال توانست ۶/۸ درصد رشد را تجربه کند. عدم تغییر ناگهانی در پارامترهای اقتصاد کلان عامل اصلی این ثبات قیمت به شمار می‌رود. همچنین، با توجه به اظهارات رئیس کل مرکزی مبنی بر کافی بودن منابع ارزی، بازار کاملا در تعادل قرار دارد. بنابراین، پیش‌بینی می‌شود طی روزهای آتی نیز در همین محدوده فعلی باقی بماند.



سکه تحت تاثیر دلار

روز گذشته، سکه بدون تغییر باقی ماند و همان ۹۸۶ هزار تومان معامله شد. به این ترتیب، سکه توانست از ابتدای سال رشد ۵/۳ درصدی را تجربه کند. در حقیقت، تعطیلی بازار جهانی طلا منجر شد که سکه تنها متاثر از دلار حرکت کند. بنابراین، با توجه به ثبات قیمت دلار، عدم تغییر قیمت سکه نیز کاملا طبیعی بود. با توجه به تعادل در بازار دلار، احتمال تغییر قیمت اونس جهانی پس از انتخابات اوکراین ممکن است قیمت سکه داخلی را نیز تحت تاثیر خود قرار دهد.



اونس در انتظار اوکراین

اونس جهانی در پایان هفته معاملاتی، تغییر بسیار ناچیز هفتگی را معادل ۲/۰ دلار تجربه کرد و با قیمت ۹/۱۲۹۲ دلار معامله شد. اخبار متفاوت از جمله بهبود آمار اقتصادی آمریکا، ادامه ناآرامی‌ها در اوکراین و سهولت واردات طلا در هند چنین شرایطی را برای این فلز زرد رقم زده است. کارشناسان معتقدند، معامله‌گران در این بازار، منتظر نتیجه انتخابات اوکراین در روز گذشته بودند و نتیجه این امر شاید بتواند محدوده‌ای (۱۲۸۰ تا ۱۳۱۵ دلار) که طلای جهانی طی چند ماه اخیر در آن قرار دارد را بشکافد و فراتر یا پایین‌تر از آن معامله شود.



افت قیمت با تشدید محدودیت‌ها
در «تسه»

قیمت اوراق تسهیلات مسکن فروردین ماه سال ۹۲ (تسه۹۲۰۱) طی روز گذشته با افت ۵/۱ درصدی مواجه و با قیمت ۸۳ هزار و ۱۹۴ تومان معامله شد. گرچه قیمت آخرین معامله این اوراق، ۲ هزار تومان نسبت به قیمت پایانی روز گذشته بالاتر بود، اما حجم صف‌های خرید با قیمت‌های پایین‌تر از این مقدار در معاملات روز گذشته باقی ماند که احتمال کاهش مجدد این اوراق در روز جاری را نیز تقویت می‌کند. همچنین، به گفته هامونی، مدیرعامل فرابورس از تیرماه کسانی که «تسه‌» خریداری کنند تا دو ماه اجازه فروش آن را نخواهند داشت که این مساله منجر به تضعیف سیگنال خرید می‌شود.


تداوم رشد قیمت نفت

نفت طی هفته گذشته توانست با رشد ۳/۲ درصدی مواجه شود و به قیمت ۳۵/۱۰۴ دلار برسد. همان‌طور که پیشتر اشاره شده بود، علت افزایش قیمت نفت آمریکا، کاهش عرضه است؛ به عبارت دقیق‌تر، عرضه کوشینگ، بزرگ‌ترین محل ذخیره نفت آمریکا به پایین ترین سطح عملیاتی خود نزدیک شده است. به گزارش بلومبرگ، این عرضه ۴۴ درصد نسبت به ۴ بهمن سال ۹۲ (۲۴ ژانویه ۲۰۱۴) کاهش یافته است. همچنین، عدم مشخص شدن وضعیت ژئوپلیتیک اوکراین-روسیه و ادامه درگیری‌های داخلی لیبی عاملی دیگر بر افزایش قیمت این کالا به شمار می‌آید.