لمس مقطعی سقف ۱۶ماهه بورس، کمرمقی معاملات ارز و انتظار برای طلای جهانی رقم زد
احتیاط بازارها حول سطوح حساس
یکی از روشهای پیشبینی قیمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شدهاند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمتها براساس شواهد موجود پیشبینی شدهاند.
بازار سهام
سقفشکنی مقطعی شاخص
دیروز شاخص کل بورس با رشد ۷۱ واحدی (۰۹/ ۰ درصدی) در سطح ۸۱ هزار و ۴۹۱ واحدی ایستاد. بازگشایی نماد «شتران» در میانه معاملات رشد شاخص تا سطح ۸۱ هزار و ۶۳۵ واحدی را رقم زد.
یکی از روشهای پیشبینی قیمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شدهاند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمتها براساس شواهد موجود پیشبینی شدهاند.
بازار سهام
سقفشکنی مقطعی شاخص
دیروز شاخص کل بورس با رشد ۷۱ واحدی (۰۹/ ۰ درصدی) در سطح ۸۱ هزار و ۴۹۱ واحدی ایستاد. بازگشایی نماد «شتران» در میانه معاملات رشد شاخص تا سطح ۸۱ هزار و ۶۳۵ واحدی را رقم زد. اما در ادامه شناسایی سود میان معاملهگران مانع از پایداری شاخص در سطح مزبور شد. «شتران» با تعدیل مثبت ۶۶ درصدی در گزارش سال ۹۵، در کنار «شبندر» در دومین روز بازگشایی، از نمادهای تاثیرگذار بر رشد شاخص بودند. «ومعادن» با توجه به پورتفوی ۸۸ درصدی از گروه فلزات و کانههای فلزی دومین نماد اثرگذار بر رشد شاخص بود. با این وجود، اصلاح در اکثر نمادهای فلزی و کانههای فلزی که پیشتر با رشد همراه شدند، رقم خورد. همچنان ۱۰ میلیارد تومان تغییر مالکیت به نفع حقوقیها با هدف حمایت و شناسایی ارزندگی سهام شاهد بودیم. در سایر گروهها، شاهد اقبال معاملهگران از نمادهای انبوهسازی بودیم.
بازار ارز
تقابل دیدگاهها در بازار ارز
دیروز هر دلار آمریکا با رشد 5 تومانی به نرخ 3810 تومان معامله شد. با وجود صعود دلار در کانال 3800 تومانی برای دومین روز متوالی، اما تردیدها نسبت به مسیر آتی دلار با تقویت احتیاط میان معاملهگران کاهش حجم معاملات را به دنبال داشت. از هفته دوم فروردین شاهد مقاومت سطح 3800 تومانی در برابر رشد دلار بودیم. با این وجود در روزهای پایانی هفته اخیر، با رشد تقاضای محافظهکارانه و آربیتراژی در کنار افزایش تحرک معاملهگران فردایی، جهش دلار از کانال 3770 تومانی تا سطح 3790 تومانی را رقم زد. پس از سنجش سطح 3800 تومانی در پایان هفته، روز شنبه دلار تا سطح 3805 تومانی رشد داشت. روز گذشته با وجود افزایش عرضه صرافی بانکها، اما برخی معتقدند عرضه این صرافیها در نرخ 3800 تومان، میتواند سیگنالی برای چشمانداز تداوم حرکت دلار بالاتر از سطح 3800 تومان باشد.
بازار سکه
رشد سکه با سیگنال دلار
دیروز هر سکه طرح جدید با رشد ۳ هزار تومانی به قیمت یک میلیون و ۲۲۳ هزار تومان معامله شد. رشد دلار بالاتر از سطح ۳۸۰۰ تومانی در شرایط تعطیلی بازار طلای جهانی از سکه حمایت کرد. در بازار طلای جهانی افت شاخص دلار در کنار رشد یورو، اونس طلا را در سطح ۱۲۶۹ دلاری قرار داد اما با توجه به رشد حدود ۶۰ دلاری اونس طلا در نیمهدوم جولای (در ۳ هفته اخیر) شناسایی سود میان معاملهگران میتواند عامل فشار بر اونس طلا شود. همچنین آمارهای اقتصادی آمریکا میتواند بر شاخص دلار و اونس طلا اثرگذار باشد. در بازار ارز نیز با وجود تقویت احتیاط و افزایش عرضه از سوی صرافی بانکها، اما همچنان نوسان دلار بالاتر از سطح ۳۸۰۰ تومانی خوشبینیها به حمایت دلار از سکه را تقویت کرد اما همچنان نوسانات اونس طلا میتواند بر سکه اثرگذار باشد.
بازار طلای جهانی
نگاه طلا به آمارهای اقتصادی آمریکا
هر اونس طلای جهانی با رشد هفتگی 2/ 1 درصدی همراه شد. با وجود نوسان طلا زیر سطح 1260 دلاری، افت شاخص دلار در ساعات پایانی جمعه اونس طلا را به سقف 6هفته (1270 دلار) رساند. با وجود انتشار رشد اقتصادی سهماهه دوم در سطح 6/ 2 درصد، مطابق پیشبینیها، رشد یورو و تقویت احتیاط معاملهگران شاخص دلار را در مسیر نزولی قرار داد. چشمانداز خروج از سیاستهای بهشدت انبساطی بانک مرکزی اروپا (عامل حمایت از یورو)، تردیدها نسبت به اجرایی شدن سیاستهای مالی ترامپ و رشد آرام بهرهوری آمریکا فشار عوامل بنیادین بر دلار را نشان میدهد. همچنان روند بازارهای سهام و آمارهای اقتصادی آمریکا، آمار اشتغال و شاخص هزینه مصرفکننده میتواند بر شاخص دلار اثرگذار باشد. در نظرسنجی هفتگی کیتکو (از 14 کارشناس) 10 نفر روند صعودی، 2 کارشناس روند نزولی و 2 نفر حرکت خنثی را برای طلا پیشبینی کردند.
بازار اوراق مسکن
حبس بازهای «تسه»ها
دیروز اوراق تسهیلات مسکن اسفند۹۴ (تسه۹۴۱۲) با رشد اندک ۴/ ۰ درصدی به قیمت ۷۶ هزار و ۸۹۶ تومان معامله شدند. از نیمه دوم تیر شاهد حبس بازهای «تسه»ها در سطح ۷۶ تا ۷۸ هزار تومانی هستیم. رشد تدریجی تقاضا در کنار تنوع در وامهای مسکن مانع از رشد قابلتوجه «تسه»ها است. گزارش بانکمرکزی از تحولات بازار مسکن در تیر، افت ۵/ ۲ درصدی تعداد معاملات مسکن به تیر سال گذشته و افت ۴/ ۵ درصدی تعداد معاملات نسبت به خرداد را ارائه داد. علاوه بر این، کاهش ۸/ ۵ درصدی تقاضای خانههای تا ۵ سال ساخت و افزایش تقاضای واحدهای ۶ تا ۱۰ و بالاتر از ۱۵ سال گزارش شد. با این وجود شاهد رشد تقاضا در برخی مناطق تهران هستیم. اما رشد غیرتورمی مسکن، افزایش ۲/ ۶ درصدی قیمت مسکن در تیر نسبت به تیر سال گذشته، همچنان مانع از تقویت سمت عرضه مسکن است.
بازار نفت
صعود آرام WTI به ۵۰ دلار
هر بشکه نفت خام آمریکا با رشد 6/ 8 درصدی، بیشترین رشد هفتگی در سال 2017 را ثبت کرد. خوشبینیها به بهبود وضعیت بنیادین بازار نفت قیمت WTI را به 50 دلار نزدیک کرد و نوسان برنت بالاتر از سطح 52 دلار را رقم زد. اعلام کاهش صادرات عربستان در سطح 6/ 6 میلیون بشکه در روز، در کنار اعلام همکاری از سوی امارات و کویت برای کاهش صادرات از قیمت نفت حمایت کرد. علاوه بر این، کاهش موجودی نفت تجاری آمریکا در هفتههای اخیر به کمترین سطح از ژانویه در کنار کند شدن روند افزایش تعداد دکلهای نفتی در هفتههای اخیر (رشد 2 موردی در هفته گذشته) و کاهش سطح تولیدات آمریکا به 41/ 9 (از 43/ 9) میلیون بشکه در روز و کاهش سرمایهگذاریهای توسعه شرکتهای بزرگ شیل در کنار سیگنالهای رشد تقاضا خوشبینیها به حرکت تدریجی نفت به تعادل را تقویت کرده است.
ارسال نظر